już prawie nikt nie chce oddawać papieru przy obecnych poziomach, kurs się całkiem ładnie wybronił; a na tym walorze nie ma co oczekiwać długiej konsolidacji, gdy tylko ociepli się na rynku, kurs wystrzeli szybciej, niż nam się to teraz wydaje
Masz rację,,, patrząc na takie spółki jak KGHM czy Krosno czy inne to Polna naprawde się broni. Pozatym ważne jest to że spółka nie ma długów i jedzie cały czas na zielono.,
Jutro prawdopodobnie dokupię ponieważ to są ostatnie podrygi w tej promocji,..
chyba teraz ciężko będzie Ci coś zebrać, ja mam jeszcze parę grosza, ale już nikt nie chce oddać papiera przy tak niskich poziomach (zresztą nie dziwię się, chociaż po cichu liczę, że jeszcze komuś zmięknie co nieco);
zdaje się, że Polna jest już odleszczona na maksa;
teraz czekajmy, pozostaje tylko jedna opcja zachowania kursu
bardzo ładnie się formuje wykres na Polnej, prawdopodobnie dobrze prognozujesz, że niezły wystrzał może nastąpić już w przyszłym tygodniu; jak obstawiacie? według mnie powinno w pierwszym rzucie dojść do 13,4 - 13,8 zł, potem jakaś korekta, głębsza lub płytsza, ale jej zasięg i dalszy ruch już by zależał od bieżącej sytuacji na rynku i wtedy dopiero można by wyrokować o dalszym ruchu papiera
postaram się kupić jutro jeszcze ze 2000 szt. Satysfakcjonowałaby mnie cena 8,40
. Z opcjami na Polnej jest dobrze ponieważ opcje to nie wielki udział w Polnej
Nieistotne ,że wyczerpała się sprzedaż.Jest gorzej,bo nie ma popytu.Polna jest w grupie kilkunastu spółek,na których praktycznie nie ma obrotów.Na dodatek,jak robi jakikolwiek ruch,to w dół.A czekać tygodniami aż odbije jest bez sensu.W tym czasie inne spółki odbiją parę razy.Ostatnie mizerne odbicie już oddała, Przykre,ale papier nie zasługuje na nic pozytywnego.Można być cierpliwym,ale wszystko ma swoje granice.Pozdrawiam.
czy to Ty jan oddałeś mi dzisiaj te parę walorków? - przyznam, cały czas skupuję, dopóki kurs jest poniżej 10 zł, a może i do 11 coś sobie jeszcze dokupię i tak się będzie opłacało:)
a z tym gronem kilkunastu spółek chyba lekko przesadziłeś - wszyscy wiemy, że obrotom na Polnej duuuuużo brakuje tym z WIG20, ale to nie zmienia faktu, że choćby dzisiaj 210 spółek miało mniejsze obroty niż Polna...
Kupiłam po 10,5 dzisiaj sprzedałam papier nie ma wogóle siły Zero obrotu. Muł jak ich mało Niebawem w grupie alertów Szkoda czsu ,wszystko odbija a ten papier cały czas w dół
o tak, lubimy również Adriannę; a z drugiej strony zapraszamy za niedługo - będę chciał sprzedać 30% akcji po 13,4 - 13,8 zł (tych nabytych za 8,3 - 9,7 zł), wtedy przywitamy z powrotem koleżankę, zachęconą ładnymi wzrostami:)
nie tylko adriannę ale i pozostałych którzy obserwuja rozwój sytuacji i czekają aż pociąg ruszy, jak ruszy to będzie za poźno. poparciem tego jest ostatni wystrzal polnej , większość ludzi wsiadało po 12 zł kiedy już pozostali sie nachapali :)
i dobrze zrobiłaś Adrianno - to cały czas jest dobry poziom do zakupów, ale już więcej nie wymiękaj, nawet jak przez najbliższe kolejne dni kurs by trochę skorygował, to i tak wybije się do poziomu, który na niego czeka; co Ci mogę zaproponować, to ustal przez weekend poziom, który Cię zadowoli, daj od przyszłego tygodnia zlecenia sprzedaży z aktualnością np. do 28-ego lutego i czekaj, to Ci coś wpadnie - no tylko nie szalej i nie licz na 20 zł, na razie przynajmniej:)
trzymam kciuki za Twoją wytrwałość przez najbliższe tygodnie, bo nie wykluczone, że jeszcze trochę pobuja na tym papierze, ale jak wytrzymasz, to zarobisz kilkadziesiąt % (to lepsze, niż skakanie pomiędzy papierami, na którym się najczęściej traci...); Polna, choć nie jest największa, to cały czas jest bardzo wartościową spółką
Adrianno, jesteś z nami? - mamy nadzieję, że ten jeden dzień i być może parę następnych korekty nie zniechęci Cię:)
ustaw tak jak my zlecenia nie niżej niż na 15 zeta - i czekaj z nami cierpliwie; jak nikt nie wymięknie, to wszyscy zarobimy; a obecne poziomy dobrze wykorzystać do uzupełnienia dobrego portfela o tanie wciąż akcje Polnej