• Popytu brak Autor: ~Kamil [31.61.243.*]
    Zobaczymy ile jest podaży.
  • Re: Popytu brak Autor: ~Kamil [31.61.243.*]
    Nieduża podaż schodzi z kursem dość łatwo. Wniosek: brak popytu. Na plus: prawdopodobnie wolumen na całej sesji będzie niższy niż w piątek. Wyczerpywanie się podaży? To by było na plus. Gdzie pokaże się popyt? Cel: test dołka?
  • Re: Popytu brak Autor: ~Mario [188.137.46.*]
    Wyczekiwanie...
  • Re: Popytu brak Autor: ~xd [31.6.159.*]
    Dnia 2023-10-30 o godz. 13:53 ~Mario napisał(a):
    > Wyczekiwanie...

jo jo wyczekiwanie, ponoć mabion zrówna się kursem z mdg w okolicy 20 zeta
    dodam jeszcze słowa prof. Belki, ,,na giełdzie inwestują wszyscy a zarabiają niestety nieliczni - reszta to dawcy kapitału,, te słowa usłyszałem osobiście od niego na jednym z wykładów.
  • Re: Popytu brak Autor: ~Obiektywny [185.99.3.*]
    Won spadziu na swoj watek gdzie sam piszesz i odpowiadasz. Nie widzisz, że juz nikt nawet nie odpowiada na twoje wypociny. Pluje ci sie w twasz a ty twierdzisz,że deszcz pada
    Czy spotkało nas niebywałe szczęście i ze mamy darmową AT osoby ktora nie jest i nie bedzie posiadaczem akcji MDG dobrze rozumiem?
    W sprzyjających okolicznościach będzie posiadaczem, ale musi być spełnionych wiele warunków. Ale nie powiesz mi chyba, że wolisz czytać teksty: rakieta, odjazd, śmieć, na dolne z tym itp.?
    A tymczasem 25,70 jest problematyczne.
    Tymi prostakami to sie juz nikt nie przejmuję. To sobie chłopię znalazłeś spółkę do AT.
    Podnieś słuchawkę zadzwon gdzie trzeba i bedziesz wiedział kiedy espi. A wtedy staniesz sie guru AT . Parodia jak sie was czyta. Sami przerzucacie pakiety, obnosicie sie tym na forum a na końcu kreslicie pod to AT.
    Już niedlugo.
    No widzisz, a ja to moje pisanie uprawiam w celach towarzysko-edukacyjnych. Liczyłem, że ktoś zechce merytorycznie się do tego odnieść, a ja przy okazji czegoś się nauczę i sobie porozmawiam.
    Dnia 2023-10-30 o godz. 16:22 ~Kamil napisał(a):
    > No widzisz, a ja to moje pisanie uprawiam w celach towarzysko-edukacyjnych. Liczyłem, że ktoś zechce merytorycznie się do tego odnieść, a ja przy okazji czegoś się nauczę i sobie porozmawiam.

piracik33 podszkoli Cię Kamilu jak tracić kasę na mdg
    Bedziesz mial okazje jutro pieknie opisać to co sie bedzie działo a ja sie do tego odniosę po sesji.
    Przy okazji to.masz strasznie nudne życie jak szukasz rozmowy na forum.
  • Kamilku Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Pamietasz ile bylo ostatnio a ile jest teraz:):):)
    I to wszystko ponizej 30zl
    Srednia juz ponizej 29.50
    Jak widzisz niektorzy maja gdzieś kreski bo nawet jak jak bym dzis przerzucil pomiedzy sobą 1/4 tego co mam to wolumen był by wyzszy:):):)
    Taka zagwostka na wieczór bo przeczytalem ze szukasz przyjaciół na forum:):):)
    Milego wieczorku.
  • Re: Kamilku Autor: ~Kamil [31.61.243.*]
    Trochę źle mnie zrozumieliście. Cele towarzyskie w kontekście giełdy. O tym, owszem, nie bardzo mam z kim porozmawiać.
    Przyjaciół na forum... Jak tu same wilki w owczej skórze. Każdy załatwia swoje sprawy, a udaje Matkę Teresę:) No, może poza mną
  • Re: Kamilku Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Wypraszam sobie.
    Od roku jestem na papierze i ani razu,powtarzam ani razu nie wprowadzilem nikogo w blad w celu uzyskania korzysci materialnej !!!
    Życzę udanej analizy i odpoczynku od GPW.
    Mam nadzieję ze kreski pokazują spadki w dniu jutrzejszym również po tym zanizanie w końcówce as usually:):):)
  • Re: Kamilku Autor: ~Kamil [31.60.158.*]
    Ja nie prorokuję co będzie, no może czasem. Scenariuszy mam kilka. W dołku z zeszłego wtorku pokazał się popyt, więc jest to mocny punkt odniesienia. Przydałby się jakiś test przynajmniej okolic tego miejsca. Albo ponowny zjazd na większym wolumenie i kolejna reakcja popytu. Wtedy zaczęłoby mnie to przekonywać na plus. Ewentualnie jeszcze delikatne osuwanie przy malejących wolumenach co by oznaczało koniec chętnych do sprzedaży i przewagę popytu w tym przedziale. Jest też scenariusz negatywny wg którego to odbicie to tylko korekta spadków. Kurs zatrzymał się na oporze, a w tym czasie odbicie spadał wolumen co dla mnie oznacza, że rynek respektuje obecny kierunek, a popytu zaczęło brakować. Co się wydarzy - nie wiem. Moim zdaniem nie o to w AT chodzi, a o to, żeby wiedzieć co się dzieje aktualnie, być przygotowanym na różne scenariusze i reagować na rozwój sytuacji. Będę czekał na kolejne sygnały.
    A jestem ciekawy jak to jest u Was... Ja u siebie zauważyłem, że niestety zacząłem odsuwać się od ludzi przez zaangażowanie w giełdę. Czasem mam ochotę sprzedać wszystko i zamknąć rachunek.
  • Re: Kamilku Autor: ~xd [31.6.159.*]
    Dnia 2023-10-30 o godz. 17:23 ~Kamil napisał(a):
    > A jestem ciekawy jak to jest u Was... Ja u siebie zauważyłem, że niestety zacząłem odsuwać się od ludzi przez zaangażowanie w giełdę. Czasem mam ochotę sprzedać wszystko i zamknąć rachunek.

Kamil widzę że jesteś porządnym człowiekiem, giełda bardzo wciąga i niewielu z niej wychodzi no chyba że stracą prawie wszystko. Daj sobie z nią spokój póki nie jesteś bardzo uzależniony bo możesz stracić nie tylko przyjaciół ale również i rodzinę. Na początku giełda była w miarę uczciwa i wszyscy na niej zarabiali- teraz jest zupełnie inaczej i na niby dobrych spółkach ludzie tracą ogromne fortuny. Najbezpieczniejsze są spółki SP i Banki. Takie spółki jak ta to bardzo duża niewiadoma. Bajki zarządu inne a rzeczywistość inna - można obserwować ale nie rwać się do kupna bo tu nie widać jak na razie fundamentów.
    Na giełdzie jestem od stycznia 2020. Dobrze wtedy zarobiłem, bo cierpliwie siedziałem na Biomedzie, Medcampie, Biomaximie. Ale potem straciłem połowę kapitału, tego który wniosłem, nie liczę tego co zrobiłem. Odrobiłem i zacząłem zarabiać, bo wyciągnąłem wnioski z wcześniejszych doświadczeń. Na ten moment jestem do przodu o wysokość pieniędzy, jakie odłożyłem przez te lata, czyli podwoiłem oszczędności. Niestety koszt psychiczny jest wysoki. Nadzieja, chciwość, strach, smutek, apatia, adrenalina, kortyzol, dopamina. To wyczerpuje. To moje pisanie na forum to też trochę próba regulowania emocji. Ludzi wokół nie chcę tym zalewać, a Was mi nie szkoda
    No każdy ma swoje za uszami
  • Re: Kamilku Autor: ~Frog [37.47.240.*]
    Jak towarzystwo błyskawicznie przechodzi na przychylny dla siebie post niesłychane?
  • Re: Kamilku Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    :))))
    W sumie nie dziwię się, że wszędzie podstępu się doszukujecie. Przecież to forum bankiera.
  • Re: Kamilku Autor: ~Niki [145.14.241.*]
    Kamil dobrze piszesz, w miarę obiektywnie starasz się przedstawić sytuacje. Tylko ze tutaj sekta od razu cię dopadnie, bo nie piejesz za wzrostami. Jakbyś napisał ze będzie rakieta, to bys miał 20 łapek w górę i pochwały od piracika i innych fachofcof:)))
  • Niki Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Sekta?
    A co ty robisz tutaj 24/7
    Zagladasz tylko zeby napisac ze bedzie nizej:)
    I tak od roku
  • Re: Kamilku Autor: ~Obiektywny [185.99.3.*]
    Hm. Niki albo mi sie wydaje albo zapakowany jestes pod korek przy 36 zł, a mamy 25.
    Wiec przepraszam ale jak ty możesz w ogóle sie wypowiadać w temacie inwestowania. To w takim razie jestes fachofcof do potegi 2 hahahhaha
    Masz racje, zakupiłem do pełna za 36. Ale czy ty naprawdę sądzisz, ze nie wywaliłem jak zaczęły się pojawiać oznaki słabości????? Rozczarowałes mnie kolego:)))) teraz retest 25 i zobaczymy co dalej, jak 25 pęknie to zmiana trendu na spadkowy w długim terminie. W średnim już dawno jest spadkowy.
    Sekta albo po prostu tak to działa, że będąc posiadaczem waloru trudno o obiektywizm. Sam przez to przechodziłem, że tak bardzo wierzyłem w dany papier, że lekceważyłem sygnały świadczące o tym, że rynek myśli o nim inaczej niż ja. Chłopaki mogą być tak przekonani, że spółka jest skazana na sukces, że nie dopuszczają do siebie innych myśli i nie zauważają co się dzieje. Ale założę się, że część z nich widziała co się zaczyna dziać w sierpniu i celowo zachwalała papier. W pierwszym przypadku to błąd, w drugim manipulacja.
  • Re: Kamilku Autor: ~Piracik33 [45.128.38.*]
    Kamilku poczytaj sobie posty Nikiego,Sanderosa to bedziesz wiedział co to znaczy manipulacja dla osiagniecia korzysci majątkowych:):):)
    Piracik, a pamiętasz jak jeszcze grubo powyżej 30 zł pisałem, że kurs nie wygląda na mocny i będzie kierował się na południe? Chciałeś zakrzyczeć każdy mój post. Tymczasem...
    Piracik jest tutaj od krzyku właśnie, nic merytorycznie, tylko hurraoptymizm. Zero obiektywizmu. To jest właśnie sekta
    Tu jest przykład wiary leszcza piracika we wpisy forumowe /))) czy można być bardziej naiwnym?
[x]
MEDICALG 3,59% 31,75 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.