Dosłownie na wszystkich wykresach światowych indeksów zbliżamy się do dna Bessy. Jest jasne że nie dlatego aby to wsparcie zostało obronione. To znaczy że ze 100% pewnoscią trzeba założyć że pogłębienie spadków jest już zaakceptowane. Rozpoczyna się poszukiwanie wsparcia na dużo niższym poziomie. Po przebiciu dna Bessy nastąpi przyspieszenie spadków. To giełdowe abecadło. Wiem że o tym wiecie ale chciałam zabłysnąć inteligencją. Bardzo lubię błyszczeć na tym forum. Dobrze wiecie że od ponad roku jestem nieomylna przy prognozowaniu zachowania WiG20. Nic dziwnego. Przecież kiedyś miałam w europejskim teście na zdolność analizy i syntezy 60 na 60. Jestem więc byc może najmądrzejsza w Europie...a może i na całym Świecie.
Potwierdzam :-) obserwuje Twoje komentarze i faktycznie masz rację w odróżnieniu od więszości tzw. doradzców finansowych. Gratulację. Mam kilka pytań odnosnie sytuacji na rynach a w szczgólości GPW (wig 20).
1.Kiedy Twoim zdaniem warto "uderzyć" z wiekszą sumą? Ta jak prognozowałaś pod koniec października był dołek a później odbicie. Kolej na luty, jakie Twoim zdaniem jest dno bessy na ten okres.
2. Przyglądam się w szczgólności dwóm spółkom ze stajnu Czarneciego GetIn i Nobel Bank są moim zdaniem bardzo przecenione a wydaje mi się, że potencjał wzrostu mają spory. Proszę o inne przykłady w co Twoim zdaniem warto zainwestować.
3. Kurs Eur/Pln jaki Twoim zdaniem bedzie szczyt i kiedy?
Dzięki za odpowiedz. Gorąco pozdrawiam
1300 w marcu potem pierwsza większa korekta Bessy nawet do 2000pkt a potem do końca roku spadki trochę poniżej 1000 pkt. Tak pisałam już kilka miesięcy temu i tego się trzymam. Na razie wszystko idzie jak w szwajcarskim zegarku. Pamiętajmy że to jedynie prognoza. Przyszłość jest w przyszłości. Pozdrawiam:)
Recesja dopiero się zaczyna więc najbliższe wzrosty to będzie tylko korekta Bessy. W początkowym okresie kapitał zogniskuje się na grupie kilku większych spółek. Przyczyną takiego podejścia inwestorów będzie możliwość szybkiego cięcia ewentualnych strat a możliwe to jest na papierach o dużej płynności. Jak ognia trzeba wystrzegać się w tym okresie małych i średnich spółek.
Niepotrzebnie wyrażasz zawiść. To jałowe. Dlaczego nie potrafisz docenić to że doskonale przewidywałam zachowanie indeksów co pozwoliło wielu inwestorom uniknąć wielkich strat.
Witam Cie Karolino. Wszystko pieknie ładnie ale ktore giełdy sa blisko lub przebijaja juz dno bessy jak widze to jestesmy jedna z niewielu giełd ktore spadaja tak szybko i tak szybko przebijaja dolki.
To nic dziwnego. My mamy liberalny rząd w momencie śmierci tej paranoicznej ideologii na całym świecie. Gdy we wszystkich krajach pobudza się popyt angażując środki publiczne to Tusk chce zadusić umierającą gospodarkę.
Oczywiście że normalnie pracuję. Przecież nie jestem pasożytką. Gdy jestem przy komputerze to robie kilka rzeczy na raz. Między innymi ćwiczę umysł grając w szachy albo w kółko i krzyżyk w Kurniku.