więc jak masz 8,88 zł - to dość obojętne w co zainwestujesz. Gdybyś dysponował jakąkolwiek wiedzą, to byś wiedział, że ta firma z odnawialną energią nie ma nic wspólnego - ma tylko modną nazwę. Przeważnie jak osoba z neutralnym IQ chce gdzieś zainwestować, to ciut o tym czyta.
Juz juz juz tylko spokojnie
Czytam i sie informuję
W treści napisalem w jakie akcje inwestować
Mialem nadzieje ze ktos rzuci jakąś fajna poszlakę. To tylko pytanie
Wiem czym sie zajmuje OZE
To forum tu to zlew.
Namnożyło się nagonów spadziowych, nieuków mylących marże z zyskiem jak podradomski jajnik, jego popleczników jak staryznajomek (co tydzień inne nicki) oraz pokrzywdzonych wiele lat temu na obligacjach przez Omegia jak prawnuk, haha
Prawda taka, że spółka po I półroczu ma ponad 6 mln zysku, kapitalizacjacśmiesznie niska, cena poniżej wartości nominalnej przy b. dobrychvwzkaźnikach C/Z i C/WK
Dnia 2023-10-25 o godz. 18:00 ~jurbul napisał(a): > Vincent z tych 6mln na koniec roku nic nie zostanie .tak zadysponuja potraca poinwestuja ze oni sami sie nawet nie zorientuja jak to mogli stracic.hej
to tak do końca nie jest. Pośrednik nie ma kontroli nad wszystkimi tego typu procesami. dość trudno "zbilansować" taką działalność. Tzn różnorodność umów na dostawy i sprzedaż jest tak duża /od stałych cen po ceny "minutowe" /, że nie da sie prosto przewidzieć wszelkich zdarzeń i konsekwencji. dlatego też pośrednik został tanio kupiony. To nie jest tak, że mistrzowie biznesu wynależli tanią spółkę - kupioną ją za rozsądną cenę, bo w tej zabawie RYZYKO decyduje. handel energią lekko przypomina forex i są tam łinerzy i luzersi. Jak bedzie tutaj? zobaczymy.
Gdyby było wiadomo - kto jest odbiorcą to bylibyśmy sporo mądrzejsi
jurbul może i nie będzie bo zainwestują bo ukraść już nie zdołają albo będzie więcej, bo PGF potrzebuje sukcesów.
"akcjoinm" a właściwie staryznajomy sprzedał GTN tuż przed wzrostem 200%(licząc dywidendy) i.. zapakował w śmiecia INM pakując grubo od 1,8. Ten startup nie przyniósł ŻADNEGO (0PLN) przychodu, oddał za free na uczelnie swój sztandarowy projekt TutorDerm gdyż przez ponad 3 lata pies z kulawą nie był zainteresowany. Prezes na krechę buduje wirtualny szpital by mógł bawić się w chirurga, haha. Spka ma po półroczu 26,4 mln straty, 26,2 mln zadłużenia przy nadmuchanych bezpłatna wymianą akcji kapitałach... 8mln. Teraz podbili mu kurs pod emisję by spłacić budowę wielkości kamienicy, a ten zamiast ciąć straty podnieca się jak przystało na leszcza spod drzewa,haha
A ja się mam martwić OZE..
Oj nie ma on szczęścia, nie ma... Haha
staryznajomek wracaj pid drzewo:)
W tym samym czasie pisałem ci na INM, że podbiją do 0,2-0,22 żeby wrócic do 100 mln emisji pi 0,1,haha
Oj nie masz ty szczęścia, nie masz...
Nie dosyć, że nie potrafi czytać tych raportów, to nawet nie potrafi znaleźć raportów, sprawozdań i informacji publikowanych przez spółki zależne, a potem z otwartą mordą się dziwi, że prezes go nie poinformował w ESPI o tym co znalazło swoje odzwierciedlenie we wpisie w KRS. Chociażby taka "błahostka" jak zbycie części udziałów:
Nie ma najmniejszego pojęcia o tym jak skonstruowany jest bilans, ale się wykłóca nie znając podstawowych pozycji bilansowych takich jak np. "Przychody Finansowe"
"Przyjdź za miesiąc policzyć mi zyski z OZE paj tasiu, nawozie giełdowy:)"
No to policzmy:
Vincent naganiał tu już przy 4,86
Autor: ~Vincent [185.238.122.*] 2020-10-15 11:30 Opublikowano przy kursie: 4,86 zł , zmiana od tamtej pory: -81,48% https://www.bankier.pl/forum/temat_dajcie-nizej-tak-ladnie-krew-sie-leje-na-szerokim-a-tu-nie-chca-sypnac,40924643.html
sam się przyznawał wielokrotnie do 4 zł czyli jakieś -77,5%
a tak naprawdę wisi na 6zł czyli od momentu o którym wspominał czyli namówienia inwestorów na zamianę tzw ciasteczek na prąd, a że było to po ogromnych spadkach to ludzie w tym Vincent dali się powiesić na 6 zł czyli jego prawdziwy wynik to -85%
Ale do tego należy wliczyć inflację skumulowaną od tamtego czasu:
Czyli tak naprawdę jego dotychczasowy wynik to prawie -90%
Wliczając inflację skumulowaną od czasu zakupu akcji przez Vincenta to te akcje by musiały kosztować obecnie powyżej 9,30 aby Vincent zaczął cokolwiek zarabiać. Śledząc archiwum forum Vincent nigdy akcji nie sprzedawał i cały czas naganiał, tak więc kupił przed laty 10.000 akcji więc na moment w którym napisał swój post z prośbą o policzenie zysku : ________________________________________________________
Te zyski wyniosły -54.000 złotych tak więc VINCENT poniósł 90% stratę!!! ________________________________________________________
Jeśli wierzysz w europejskie pieniądze na oze to sam sobie musisz odpowiedzieć na pytanie co ta spółka oprócz nazwy ma z oze wspólnego? i dlaczego naganiacz na wielu nickach a na głównym nicku vincent/odp piszący z 3 IP
[84.205.172.*]
[46.204.12.*]
[37.248.161.*]
błyskawicznie się tutaj pojawił jak tylko wyczuł, że może wcisnąć komuś ten chłam
Masz dziesiątki spółek które faktycznie się zajmują oze więc się dobrze zastanów czy faktycznie wybrać taką czy jakąś wydmuchę na której spekulanci powiesili frajerów na niewyobrażalnie wysokim haku i to jeszcze za pożyczone akcje i teraz ci frajerzy szukają kolejnych naiwnych, żeby ich kosztem zrzucić garba z grzbietu.
jajnik ale nabazgrałeś, haha haha
Pewno głupoty bo i tak nie czytam g, (łąba, który bardzo chce pisać o kondycji spółki a myli marże (którą odczytuje z KRS, haha) z zyskiem, bredzi za prawnukiem o konieczności rejestracji w KNF krótkiej sprzedaży na NC:) Czy nie wie co to przeszacowanie aktywów spki do wartości rynkowej (na OZE to historia). Wcześniej nie mógł znaleźć na mapach hal produkcyjnych spółki.
A jak wklejasz coś z historii to przypominam, że akcje się kupuje i sprzedaje. Póki co świeci mi strata lekko ponad 8% , haha
Nie musicie kupować leszcze, będą kupować poznańscy, bo mają do oddania 4,19 mln akcji z zabawy na short!!! przy 10,4 mln w obrocie. A jak dalej będą spuszczać kupię większy pakiet i u średnie do 0,9.
Słyszę wycie? Znakomicie! Oczywiście łżesz, ja na poparcie swoich słów mam konkretne linki z twoimi wpisami. Coś mi zarzucasz to też takie linki wklej gdzie niby pisałem tak a nie inaczej. Oczywiście nie ma takich linków bo po prostu wszystko zmyślasz, tylko po to żeby odwrócić uwagę od tego jak cię zdemaskowałem. Właściwie nie ja cię zdemaskowałem tylko archiwum tego forum, którego istnienie przeklinasz, bo podważa ono każde twoje kłamstwo. Tak mi przykro, że dałem do myślenia potencjalnej twojej ofierze. Ale nic z tego naciągaczu musisz się bardziej postarać żeby kogoś oszukać.
jajnik raciborska przybłędo wracaj do poprzednich nicków: uśmiany, dajjużspokoj , haha
Wstydzisz się głupot które pisałeś?
Musiałbym się z C.h... m na głowę zamienić, żeby grzebać w twoich wypocin ach i je cytować.
Dnia 2023-10-25 o godz. 20:12 ~odp napisał(a): > jajnik raciborska przybłędo wracaj do poprzednich nicków: uśmiany, dajjużspokoj , haha > > Wstydzisz się głupot które pisałeś? > > Musiałbym się z C.h... m na głowę zamienić, żeby grzebać w twoich wypocin ach i je cytować.
Z niczym się nie musisz zamieniać, jesteś tym co opisałeś wyżej. Oczywiście znowu łżesz. Wklejaj linki na poparcie swoich bredni. Bo na razie sprawa wygląda tak że ja daje twarde dowody w postaci tego co ty pisałeś a ty jedynie stek kłamstw którego nie potrafisz dowieść. A tak na marginesie pół roku mi wmawiałeś że jestem użytkownikiem o nicku "Stary znajomy" Dlaczego już w takim razie nie jestem "Stary znajomy" ? A teraz łżesz że mam nicki Dajjużspokój czy Usmiany. A robisz to tylko dlatego, że znalazłem ich wpisy w których cię przemielili na kompost plus dlatego, że ci wytykam te ordynarne błędy ortograficzne od których aż oczy bolą i pokazują że nie skończyłeś szkoły podstawowej, a o których łżesz że ci to upośledzony telefon tak "poprawia" Aż dziw że nie twierdzisz że mój nick to także "prawnuk" bo też go bardzo często wklejam jak robi z ciebie miazgę. Cieszę się, że znowu ci pokrzyżowałem szyki i nie tak łatwo ci będzie znowu kogoś oszukać. BTW do Raciborza mam dokładnie 602 km więc kombinuj skąd jestem, gorolu spod Radomia okupujący poniemiecką kamienicę w Mysłowicach.
Nieważne pod jakim nickiem piszesz. Fakty są takie, że jesteś zakompleksioną me ndą i chamem, bez choćby podstawowej wiedzy o kwestiach w których się chcesz wypowiadać. A podstawowe zasady ortografii którymi się szczycisz nie mają znaczenia. Fora są pełne takich g,) łąbów ala humanistów, którzy nie umieją nic wyłapują błędy innych. A ja nie będę walczył że swoim korektorem, bo w przeciwieństwie do ciebie pisze też w innym, czasem innych językach.
Konkrety są takie że masz stratę 91 % Twój podstawowy brak wiedzy dowiodłem setki razy. A o językach to mnie rozbawiłeś teraz. Ty po polsku nie potrafisz poprawnie pisać, Jedyny język "obcy" jaki znasz to podwórkowo-kuchenna łacina. Nawet gwary swojego regiony gorolu nie znasz. Ja kończyłem studia w Polsce i za granica i ty mi o językach chcesz coś pisać buahah? Przecież ty id.io.to nawet koślawego niegramatycznego tłumaczenia z google translatora byś wkleić nie potrafił. I co z tym "starym znajomym" dlaczego już uważasz że nim nie jestem?
Ty kończyłeś, hahaha chyba wyższa szkołę gotowania na gazie tłumoczku. Kończyć a umieć czy znać to różnica g, (łąbie. Tak jak mieć długiego a mieć długi. Ale dla ciebie to wszystko jedno:)
Dnia 2023-10-25 o godz. 23:29 ~odp napisał(a): > Ty kończyłeś, hahaha chyba wyższa szkołę gotowania na gazie tłumoczku. Kończyć a umieć czy znać to różnica g, (łąbie. Tak jak mieć długiego a mieć długi. Ale dla ciebie to wszystko jedno:)
Pewnie, co tam ukończenie porządnych studiów, przecież można tak jak ty nawet nie ukończyć podstawówki, ważne żeby umieć! Żeby umieć stracić 91% wartości inwestycji, żeby umieć ignorować całą wiedzę na temat giełdy i spółki bo i tak prezes w "preambule" wszystko wyjaśni, no i najważniejsze żeby umieć wypompować krwiopijcy szefowi 100 litrów ropy z baku ciągnika siodłowego, tak żeby się nie zorientował. To są umiejętności!
Vincent mnie jest tak po prostu po ludzku ciebie szkoda ....mam nadzieję że to urośnie i będziesz mógł coś zarobić i coś udowodnić . Ja czekam wiadomo gdzie ale mogę z tego zrezygnować bo ty się chłopie wykonczysz