• Moto
  • Alert
  • Notowania
  • Kursy walut
  • Centrum Finansowe
  • Bankier.TV
  • Newsletter
  • Zaloguj się
Bankier.pl - Polski Portal Finansowy
  • Rynki
    • Giełda
    • Depesze PAP
    • Komentarze rynkowe
    • Waluty
    • Gospodarka
    • Surowce
    • Fundusze
    • Narzędzia
    • Wiadomości z rynków
    • Wywiady ze spółek
    • PPK
    • Binance (serwis partnera)
  • Twoje finanse
    Jak zarządzać Twoimi finansami?
    • Tanie konto
    • Oszczędzanie
    • Jak wziąć kredyt?
    • Mieszkanie na kredyt
    • Pożyczki pozabankowe
    • Nieruchomości
    • Moto
    • Ubezpieczenia
    • Emerytury
    • Domowe finanse
    • Narzędzia i kalkulatory
  • Biznes
    • Prowadzenie firmy
    • Podatki i ZUS
    • Płaca i kariera
    • Finansowanie
    • Windykacja
    • Technologia
    • Narzędzia
    • Konta firmowe
    • MamBiznes.pl
  • Porównywarki
    Porównaj produkty finansowe Logotyp Smart.Bankier.pl
    • Kredyty gotówkowe
    • Konta osobiste
    • Kredyty hipoteczne
    • Pożyczki na raty
    • Konta oszczędnościowe
    • Lokaty
    • Karty kredytowe
    • Konta firmowe
    • Promocje bankowe
    • Kredyty firmowe
    • Kantory internetowe
    • Kalkulator OC i AC
    • Ubezpieczenia turystyczne
    • Chwilówki
    • Kredyty konsolidacyjne
    • IKE i IKZE
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Forum
    • Giełda
    • Jak grać na giełdzie?
    • Dzienniki giełdowe
    • Forex
    • Złoto
    • Gospodarka i polityka
    • Jak zacząć inwestować?
    • Banki
    • Chwilówki
    • Kryptowaluty
    • IKE/IKZE
    • ETF
  • Gospodarka i polityka
    • Dodaj wątek
    • Moje posty
    • Obserwowane

Forum

• Giełda
  • Jak grać na giełdzie?
  • Dzienniki giełdowe
  • Forex
  • Złoto
  • Gospodarka i polityka
  • Jak zacząć inwestować?
  • Banki
  • Chwilówki
  • Kryptowaluty
  • IKE/IKZE
  • ETF

Warto wiedzieć

• Regulamin Forum Bankier.pl
  • Zgłoś naruszenie
  • Zgłoś skargę
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Podatek giełdowy

Twoje Forum

• Obserwowane wątki
  • Twoje posty

Archiwum

• Podatki
  • Prowadzenie firmy
  • Ubezpieczenia i emerytury
  • Po godzinach
  • Nieruchomości
Forum Gospodarka i polityka powrót do głównego postu
  • Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: emeryt_giełdowy [79.185.114.*] 2023-10-24 11:29
    chociaż nie wiem, czy jest do czego?

https://www.bankier.pl/forum/temat_wracam-chociaz-nie-wiem-czy-jest-do-czego,63127501.html 
    https://www.bankier.pl/forum/temat_jestem-cierpliwy-czekalem-8-lat-na-dobra-zmiane-poczekam-2-miesiace,63129869.html

elektroniczny pamiętnik (Archeo) zostanie uruchomione.
    Pamiętasz Badziewiaka, wiesz kim jest bankierowy Czesio1/4, wiesz kim jest floryda_floryda. Ja wiem.
    Re: Badziewiak - ja tobie obiecałem i gwarantuję, że (...) - 7 - Forum - Bankier.pl
    @POdróbo : Będziesz tak jak Kukiz sfrustrowany po wyborach. - Forum - Bankier.pl 
    Re: @floryda: Są sprawy ważne i ważniejsze, niż licytowanie się - 17 - Forum - Bankier.pl

Mam przygotowane dwa projekty obywatelskich ustaw:
    - ustawę dePiSyzacyjną,
    - ustawę o Prywatnym Kapitale Emerytalnym. 17 mln kont Prywatnego Kapitału Emerytalnego – projekt ustawy. - Forum - Bankier.pl

70+ na karku, do 1989 r. walka o wolność i demokrację z Czerwoną Komuną, 20 lat pracy w Korpusie Służby Cywilnej oraz przyglądanie się od środka i z zewnątrz jak pracowały wszystkie ekipy rządowe, w tym porównanie 8 lat rządów PO/PSL oraz 8 lat rządów PiS - CZARNEJ KOMUNY to wystarczająco długi czas, aby dzielić się doświadczeniem, analizować i wyciągać wnioski, aby z przyjemnością obserwować jak pokolenie 30+ po obserwacji jak "DOBRA ZMIANA" zamieniała hasło "Wystarczy nie kraść" na hasło "Nam się należało" ruszyło do urn i postanowiło zmienić obraz tej ziemi.
    Jeżeli ktokolwiek z obecnej opozycji zapomni co to jest uczciwość i przyzwoitość, czym różni się interes publiczny od partyjnego, czym różni się Czerwona Komuna od Czarnej Komuny, zapomni testamentu Rajmunda Kaczyńskiego oraz ewangelicznej definicji demokracji Kaczyńskiego, który po 8 latach wprowadzania monopolu mówi, że "Demokracja nie znosi monopolu jednej partii" (patrz na YT - Kaczyński o demokracji) to gwarantuję, że przypomnimy i potraktujemy tak jak na to zasłuży.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 5
  • Re: Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: ~KAPO [93.212.244.*] 2023-10-24 13:53
    Jarosław Kaczyński ma dziś władzę, jakiej nie miał żaden polityk po roku 1989.

Realnie marionetka - dywersant na kilku wrogich sznurkach. Medialnie wspomagany importowanymi sterydami TVN/GW hejter, siewca agresji i kłamca. Operacyjnie niekompetentny i tchórzliwy leniuch chowający się za plecami swoich PO-magierów tak długo, aż będzie wiedział co zrobić by zyskać czyimś kosztem - jednocześnie łasy na obce błyskotki i pochwały. Kapciowy swoich panów. Słońce Peru triumfalnie wschodzące w blasku zakłamanych mediów nad Polską Orlików i lombardów w której "zlikwidowano korupcję" ale "pieniędzy nie ma i nie będzie". Jakim sposobem ktoś go widzi w Sejmie a nie w zakładzie karnym?
    Widzą go polaczki ,...........,,, bez honoru , bez jakichkolwiek ambicji , zwykłe wyjce i ścierwa zapatrzone w unię i ciocię merkelową , przed którą bił czołem o bruk ten niemiecki człek
    XXXXXXXXXXXXXX
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 4 0
  • Re: Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: ~spieprzajdziadu [83.142.158.*] 2023-10-24 18:29
    Do budy ruski PiStrollu plugawy. Faszystowski pokurczu i żołdaku sowieckiej armii.
    Twoja tępota jest legendarna, ciężko znaleźć taką niedojdę ociężałą umysłowo jak ty.
    Chyba tylko gdzieś w zapadłej ruskiej wsi, pijany samogonem dziad cerkiewny, mógłby rywalizować z tobą o miano największego wsiowego głupka.
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 3
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.212.244.*] 2023-10-24 20:25
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.212.244.*] 2023-10-25 17:07
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 0 0
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.212.244.*] 2023-10-25 17:21
  • Re: @emeryt_giełdowy Autor: ~POdrób [5.172.255.*] 2023-10-25 18:48
    Mała poczta w małym mieście
    i na poczcie mała przerwa,
    kasjer szybkę przymknął wreszcie,
    plik banknotów liczyć przestał,
    rozrzucone dokumenty,
    w szklance po herbacie denko,
    a on czujny, a on spięty,
    obserwuje swe okienko.

Wtem otworzył. W przód się rzuca
    i zaprychał, i zatupał,
    i zakrzyknął co sił w płucach:
    „Kto powiedział : Kasjer dupa?!”.

A na poczcie cicho, pusto,
    drzemią paczki niewysłane,
    pachnie barszczem i kapustą,
    bo garkuchnia jest przez ścianę,
    w głębi jakiś pan łysawy
    adresuje list, a bliżej
    gość wbił w sufit wzrok kaprawy
    i pocztowy znaczek liże.

Jakiś typ swe paczki wtaszcza,
    brudno, zaduch, muchy, upał,
    nikt nie mówi nic, a zwłaszcza
    nikt nie krzyczy : „Kasjer dupa!” .
    Kasjer pytał tak z pół roku,
    po okresie zaś półrocznym,
    z urzędowym błyskiem w oku,
    wezwał go naczelnik poczty
    i powiada zły okrutnie:
    „Co pan się kompromituje?
    Nikt się aż do tego stopnia
    panem nie interesuje,
    żeby w takim mieście małym,
    wołać wśród tych much, w upale,
    wołać - choćby dla kawału:
    Kasjer prawda i tak dalej”.

"LIRYKA, LIRYKA...: Ballada o kasjerze - Wojciech Młynarski" http://liryka-liryka.blogspot.com/2016/11/ballada-o-kasjerze-wojciech-mynarski.html?m=1
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 0
  • Jawohl! Ordnung muss sein herr POdrób, hipis, Robs24, C.Gmyz i bracia K. Autor: emeryt_giełdowy [79.185.111.*] 2023-10-26 16:06
    Jeszcze nie mamy nowego Sejmu i Senatu oraz Rządu. Jeszcze nowy rząd nie skorzystał z uchwalonego przez PiS prawa. Jeszcze nie skorzystał ze stosowanych przez PiS środków i metod stosowanych przez 8 lat, a już słychać wycie i kwiczenie Czarnej Komuny. Jeszcze nie ostygła demokratyczna WOLA LUDU wyrażona w akcie wyborczym, a ci którzy zamieniali Polskę w prywatny folwark, a media w stalinowską i goebbelsowską (słowa Wolskiego) tubę propagandową jednej partii już piszą listy i proszą o zdecydowany odpór.
    Panowie zgodnie z waszą tezą "nie ważne co zrobimy, wszystko da się uzasadnić" nie martwcie się "dacie sobie radę".
    Ostatecznie przez ostatnich 8 lat otrzymaliście z naszych podatków miliardy złotych dzięki, którym będziecie się mogli utrzymać.
    Demokracja nie upadła, a wolne media dzięki wam przetrwają.

"Pracownicy prawicowych mediów boją się "czystek", napisali list. "Prawdziwy reżim"
    List otwarty autorstwa pracowników prorządowych mediów zatytułowano jako "głos środowiska dziennikarskiego w obliczu zapowiadanych czystek". Jego autorzy apelują w nim do Polaków "o zdecydowany opór wobec tego planu zniszczenia pluralizmu w mediach publicznych i prywatnych". Podpisali się pod nim m.in. Michał Adamczyk (urlopowany szef TAI) i szef TVP Info Samuel Pereira."
    https://www.onet.pl/kultura/onetkultura/pracownicy-prawicowych-mediow-boja-sie-czystek-napisali-list-prawdziwy-rezim/4h1t301,681c1dfa 

Herr POdrób, hipis, Robs24 - Re: @robs24 : Podniosłeś mi adrenalinę i ciśnienie (...) - 123 - Forum - Bankier.pl
    99,99% nie wie, kto to jest Kalaus Bachmann, nie czyta i nie słucha długoletniego polskiego specjalisty mieszkającego w Berlinie oraz nie słucha wycia i kwiczenia Czarnej Komuny. Większość wyborców, która wybrała opozycje zastanawia się, czy ma stosować przepisy ustawowe uchwalone w ciągu 8 lat przez tzw. prawicę. Czy wasz prawicowo-narodowy Ordnung stosowany do społeczeństwa to było prywatne państwo PiS, pluralizm i demokracja, a wy już kwestionujecie ten - wasz porządek.
    Musicie się zdecydować, czy to co wprowadzaliście to był porządek, czy żart z wolności i odpowiedzialności za słowo i czyny.

• Re: ZAPAMIETAJ Autor: ~kapo [93.212.244.*] 2023-10-26 20:20
    tak. jak. sie. nie. LIKWIDUJE. ZDRAJCOW. OJCZYZNY,,,,,,,,,
    komuna podczas. panowania. wydala ponad. 5 tys. wyroków. śmierci
    z tego. wykonano ponad. 3250...... teza. na. tzw. laczce. po lasach. pod asfaltem,,,,
  • eMericie giełdowy, ile masz nicków? Autor: ~POdrób [5.172.255.*] 2023-10-26 20:42
    Jak zwykle — wątek o wszystkim, zatem o niczym.
    Skoro szperanie w swoim Archeo, czyli archiwum użytkowników forów Bankiera jest treścią obecnej fazy Twojego życia, to pozwolę sobie podpowiedzieć Ci, że owe akta mogą być ułożone w błędnym Ordnungu, gdyż opartym na błędnej interpretacji danych porządkowych. Konkretnie chodzi o to, że adres IP jest na forum widoczny tylko w pewnej części. Reszta jest ukryta. Np. mój numer jest dość popularny w Aero2, które oferuje darmowy internet.
    Nie podzielam takiej pasji archeologa-pieniacza (wolę już astroarcheologię — polecam), zatem wybacz, iż powstrzymam się od komentowania wypływających z niej strumieni (nie)świadomości, zwłaszcza, że Ty też nie odpowiadasz na pytania (np. w wątku o frustracji Kukiza), tylko zadajesz następne pytania i do czytania cytatów z Archeo.
    Mnie szkoda czasu na grzebanie się w przeszłości, skoro znowu Polacy wybrali przyszłość.
    Pozdrawiam!
  • Re: Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: ~rePOdrob [93.212.244.*] 2023-10-26 20:53
    emeryt. szkodzi. POLSCE
    ZAPYTAJ. co. zrobili. z. legitymacja. PZPZ´R
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 0
  • Re: Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: ~takauwaga [5.173.160.*] 2023-10-26 22:47
    To nie nowy rząd tylko starynowy .Z tym ,że zamiast Palikota w tych wyborach trochę głosów zebrał Holownia. Ci którzy głosują na tego typu gwiazdy to zdecydowanie najgorszy elektorat
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 1 1
  • Re: Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam, ... Autor: ~Hillela [5.173.176.*] 2023-10-26 23:08
    Co zrobili do Brukseli pojechali żeby przejąć władze w UE
    Odpowiedz Zgłoś do moderatora 2 0
  • Dariusz Matecki mówi jak jest- stary emeryt dostanie apopleksji Autor: emeryt_giełdowy [79.185.111.*] 2023-10-27 11:41
    https://www.bankier.pl/forum/temat_dariusz-matecki-mowi-jak-jest-stary-emeryt-dostanie-apopleksji,63204957.html 
  • Re: Dariusz Matecki mówi jak jest- stary emeryt dostanie apopleksji Autor: ~POdrób [5.172.255.*] 2023-10-28 21:53
    https://youtu.be/oIeYc8FW4y0?si=njKFqvjVVrggWWrR
  • Re: POLscy patrioci. teza. na Powązkach Autor: ~kAPO [93.212.244.*] 2023-10-28 16:27
    gdyby rozliczyli Jaruzelskiego Kiszczaka całą strukturę kacyków zdrajców polski była by szansa że po roku 89 nie by.loby wyprzedaży za grosze przedsiebiorst innych afer tak po krötce dużo by pisać nastąpił grzech zaniechania zdrajcy kaci spoczywają na Powązkach hańba
1
  • Kurs Euro
  • Kurs dolar
  • Kurs frank
  • Kurs funt
  • Wiron
  • Przelicznik walut
  • Kantor internetowy
  • Kalkulator wynagrodzeń
  • Umowa zlecenie
  • Kredyt na mieszkanie
  • Kredyt na samochód
  • Kalkulator kredytowy
  • Revolut
  • Winiety
  • Jak grać na giełdzie?
  • Jak wziąć kredyt hipoteczny?
  • Rejestracja samochodu
  • Jak rozwiązać umowę z Orange
  • Program pit
  • Rozliczenie pit
  • pit 37
  • Pit 36
  • Pit 36L
  • Pit 28
  • Pit 11
  • Ulgi i odliczenia podatkowe
  • Koszty uzyskania przychodów
  • Sesje elixir
  • PB weekend
  • RRSO co to jest?
  • Blogbank.pl
  • Promocje bankowe - zgarnijpremie.pl
  • Stopa procentowa
  • SMART Bankier
  • Pieniądze na dowolny cel
  • Wygodne oszczędzanie
  • Prawo i pieniądze
  • Porady w finansach
  • Średnia krajowa 2023
  • Kalkulator zdolności kredytowej
  • Pożyczki na raty
  • Sklep Bankier.pl
  • ePIT
  • O nas
  • Reklama
  • Redakcja Bankier.pl
  • Patronat Bankier.pl
  • RSS
  • Centrum Prasowe
  • Produkty Finansowe
  • Kontakt
  • Zgłoś błąd
  • Mapa serwisu
Bonnier Business Polska Bankier.pl – Portal Finansowy – Rynki, Twoje finanse, Biznes Puls Biznesu pb.pl - rynek, akcje, spółka, przedsiębiorca, budżet Pulsmedycyny.pl - Portal lekarzy i pracowników służby zdrowia Smart Bankier.pl - Porównaj oferty pożyczek i kredytów Spotdata - Wizualizacja i analiza danych ekonomicznych Arslege - Platforma do nauki prawa przez Internet

Korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. Polityka cookies | Polityka prywatności |