• KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 43 Autor: 7777777777777 [83.30.159.*]
    Witam w tygodniu obrony luki powyborczej ? wycieczki po pieniądze z KPO ? i powstania kolejnej fali wzrostowej pod szczyt ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 43 Autor: 7777777777777 [83.30.159.*]
    Rekomendacja pzu i Banki idące po dywergola ? I 2200 czuć TKM
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 43 Autor: kat76 [46.205.212.*]
    Witam Wszystkich:)
    777777777777 dzięki za open,
    miałem od rana spotkanie- masakrę....
    jesteśmy w ważnym miejscu, jeśli wsparcia wytrzymają będzie próba odbicia , jeśli nie dalej w dół.....

PL to save haven ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES TYDZIEŃ 43 Autor: piobor [79.185.8.*]
    BTC dziwnie się zachowuje ;-)
    2041 62 fibo dla wzrostu z dołka dzisiejszego nad 2056 inny wiew :)
    Btc Gold i Polandia:) gdzieś kasa musi płynąć ...
  • Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: emeryt_giełdowy [79.185.114.*]
    W nawiązaniu do:
    WIGOMETR INWESTORÓW INDYWIDUALNYCH 8.06. - 12.06.2020r. - Forum - Bankier.pl
    "Wrócę jak będę mógł i będzie do czego wrócić.
    Wrócę jak rozliczona zostanie tzw. PiS Prawica, która uznała, że może świadomie stosować delikt konstytucyjny, łamać Konstytucję RP, konstytucyjną zasadę trójpodziału władz, może zamieniać demokrację w dyktaturę jednej partii, można cofać Polskę do czasów PRL-PiS.
    Wrócę jak świadomy i odpowiedzialny za los dzieci i wnuków obywatele i wyborcy zrealizują wynikającą z art. 1, 4 i 10 Konstytucji RP, KONSTYTUCYJNĄ ZASADĘ BLOKOWANIA WYBORU oraz ZERO GŁOSÓW na kandydata na Prezydenta RP PARTII,która chce skupić w jednym ręku wszystkie organy władzy ustawodawczej, wykonawczej, samorządowej i wymiaru sprawiedliwości, w tym sądy.
    Wrócę jak w ramach dobrej zmiany zrealizowany zostaną słowa R. Kaczyńskiego  „Moim dzieciom nie wolno dać władzy, bo zniszczą każdego, kto będzie od nich lepszy, bo są złośliwi” oraz rozliczony zostanie J. Kaczyński za "My wiemy, jak w Polsce funkcjonuje prawo, że opowieść o państwie prawa jest kompletną bajką."

Czas najwyższy postawić sprawę na nogach. 
    Albo liczy się interes Państwa, konstytucyjne zasady bezpieczeństwa, równych praw i obowiązków, albo liczy się interes i głos jednej partii oraz realizacja hasła "Polska w ruinie" i "Nam się należało" (B.Szydło), rozprowadzanie i wydawanie pieniędzy na kredyt (500+ i 1000+ - M.Morawiecki) w postaci obsadzania wszystkich możliwych stanowisk dla "lepszego sortu".Nachalna propaganda oraz z głupawym uśmiechem na twarzy mówienie "Ojczyznę dojną racz nam zwrócić Panie" (A.Duda), "trzeba było się ubezpieczać" (J.Emilewicz)."

WOLA LUDU wyrażona w wyborach pozwala mi na wykonanie tego co ww. napisałem.
    Obiecałem, zrealizowałem, słowa dotrzymuję - wracam.
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: masturbant [83.20.161.*]
    milo. dziel sie wiedza i doswiadczeniem.
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: kat76 [46.205.212.*]
    Powitać Emeryta, ale ja bym nie był pewien tego co napisałeś, do momentu aż AD nie powierzy misji tuskowi.... PSL to jest niepewny koalicjant
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: masturbant [83.20.161.*]
    kto z koalicji bedzie rozmawial z PIS ten spalony na wieki.
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Witam w nowym tygodniu.
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: 7777777777777 [83.30.159.*]
    Polityka na tapecie :) Kto lepiej rządził PIS czy PO to chyba lepiej wie grupa wiekowa 50+ niż 29- :) młodzi zdecydowali frekwencją oby nową władzą to uszanowała i im krzywdy nie zrobiła i więcej od polityków oczekuję :) bardziej obchodzi mnie czy Unia odblokuje KPO wiedząc że nie ma szans na zmianę w prawie przynajmniej dwa lata ? Powinna za same deklaracje jego zmiany przez nowy rząd.
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: kat76 [46.205.212.*]
    Dzisiaj krol europy pojechal odblokowac , to juz niedlugo kpo bedzie, dla niego slowo wazniejsze od piniendzy...
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: piobor [79.185.8.*]
    No śmieszne to jest :-). Ale pojechał tam jako kto? Były król EU? Były premier? Kandydat opozycji na premiera? Hmmmmmmm chyba żadne z wymienionych nie pozwala na jakiekolwiek wiążące rozmowy? Czy się mylę?
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: 7777777777777 [83.30.159.*]
    Pewnie odblokują po powstaniu nowego rządu i zapewne szybko przed wyborami samorządowymi i do eu :) mimo że nic w prawie U nas się nie zmieni :) i tak właśnie polityka wygląda:)
  • Re: Wracam, chociaż nie wiem, czy jest do czego? Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Banki zbyt mocno odbijają. Powinni już je na ziemie sprowadzać bo się misiowi sprawa wymsknie.
    Banki idą po dywergola na nowy szczyt
  • Jestem cierpliwy, czekałem 8 lat na DOBRĄ ZMIANĘ, poczekam 2 miesiące. Autor: emeryt_giełdowy [79.185.114.*]
    Dnia 2023-10-23 o godz. 11:49 kat76 napisał(a):
    > Powitać Emeryta, ale ja bym nie był pewien tego co napisałeś, do momentu aż AD nie powierzy misji tuskowi.... PSL to jest niepewny koalicjant

elektroniczny pamiętni zostanie uruchomiony.
    Pamiętasz Badziewiaka, wiesz kim jest bankierowy Czesio1/4, wiesz kim jest floryda_floryda. Ja wiem.
    Re: Badziewiak - ja tobie obiecałem i gwarantuję, że (...) - 7 - Forum - Bankier.pl
    @POdróbo : Będziesz tak jak Kukiz sfrustrowany po wyborach. - Forum - Bankier.pl 
    Re: @floryda: Są sprawy ważne i ważniejsze, niż licytowanie się - 17 - Forum - Bankier.pl

Mam przygotowane dwa projekty obywatelskich ustaw:
    - ustawę dePiSyzacyjną,
    - ustawę o Prywatnym Kapitale Emerytalnym. 17 mln kont Prywatnego Kapitału Emerytalnego – projekt ustawy. - Forum - Bankier.pl

70+ na karku, do 1989 r. walka o wolność i demokrację z Czerwoną Komuną, 20 lat pracy w Korpusie Służby Cywilnej oraz przyglądanie się od środka i z zewnątrz jak pracowały wszystkie ekipy rządowe, w tym porównanie 8 lat rządów PO/PSL oraz 8 lat rządów PiS - CZARNEJ KOMUNY to wystarczająco długi czas, aby dzielić się doświadczeniem, analizować i wyciągać wnioski, aby z przyjemnością obserwować jak pokolenie 30+ po obserwacji jak "DOBRA ZMIANA" zamieniała hasło "Wystarczy nie kraść" na hasło "Nam się należało" ruszyło do urn i postanowiło zmienić obraz tej ziemi.
    Jeżeli ktokolwiek z obecnej opozycji zapomni co to jest uczciwość i przyzwoitość, czym różni się interes publiczny od partyjnego, czym różni się Czerwona Komuna od Czarnej Komuny, zapomni testamentu Rajmunda Kaczyńskiego oraz ewangelicznej definicji demokracji Kaczyńskiego, który po 8 latach wprowadzania monopolu mówi, że "Demokracja nie znosi monopolu jednej partii" (patrz na YT - Kaczyński o demokracji) to gwarantuję, że przypomnimy i potraktujemy tak jak na to zasłuży.

• FW Autor: ravcio [212.160.230.*]
    14 się zbliża może więcej coś się dowiemy o sile rynku. Niby źle nie wyglądamy ale taki rynek w ostatnich minutach powinien odbić za Daxem a stoi jak zamurowany.
  • Re: FW Autor: piobor [79.185.8.*]
    Teoretycznie na dziennym trójkąt zwyżkujący?
  • Re: FW Autor: jarek1999 [5.226.109.*]
    takie tance nad oporem - nie wiadomo w ktora strone ruszy, ale wydaje mi sie ze domkniecie luki jest nieuniknione
  • Re: FW Autor: 7777777777777 [83.30.159.*]
    i tak nieźle to wygląda na tygodniówce po spadającej gwieździe groziła wyspa odwrotu :) byłoby po hossie :) tak to RS i tak mówi TKM :)
    w zasadzie to król wypadł z kanału spadkowego to na em powinien być koniec korekt spadkowych
    ja już widzę 2200 i nie mogę się doczekać :) już mi L na fw nie ciąży jak w wekend :)
    https://stooq.pl/mol/?id=36087
    król zdecyduje jak zawsze :)
    to uwaga byczek czy buhaj wkracza :)
  • Re: FW Autor: gar-fild [188.147.96.*]
    2049 do obseerwacji na w20 jak nie przejdzie to 96-06 w mocy z zasięgiem na 76
    @gar-fild dokładnie jak buhaj wszedł to rozwalimy trwale :) ale bazowe muszą pomóc sam król raczej nie wystarczy :)
  • Re: FW Autor: ravcio [212.160.230.*]
    Szarpnęli Orlenem potem bankami. Znów ten piątkowy 2060 męczyli. Zaraz wchodzi Jankes do gry i będzie po swojemu robił porządki.
    Mi się wydali że zaliczyli falstart na małym obrocie.
  • Re: FW Autor: snalib [185.230.227.*]
    Moim skromnym zdaniem obecnie tylko S, mają sens.
    Interwencja lądowa w Gazie ponoć przesądzona - czyli zwyżki cen ropy na rynkach światowych (przypomnę, że Amerykanie już mocno wyprzedali swoje niebotyczne zapasy i teraz już nie będą mieli za bardzo jak interweniować globalnie - u siebie jak najbardziej, ale poza USA nie wypuszczą ropy interwencyjnie).
    Pod wyniki wyborów opłacało się zagrać (tak też zrobiłem, ale niezależne okoliczności spowodowały, że nie dotrwałem do końca, a mógłby to być deal życia, jak dla mnie). Natomiast po wyborach będzie bardzo źle. Jedyny powód do wzrostów, to KPO, a ja nie liczę na szybkie KPO, ba... nie liczę na to, że PiS szybko odda władzę. Będą to przeciągać jak się da (zatwierdzenie wyborów przez SN - termin do stycznia 2024 roku, wyznaczenie wpierw na premiera kogoś z PiS i wydłużanie powołania premiera opozycyjnego jak tylko się da, całkowita blokada ustaw opozycji - nie zapominajmy o tym, jak wygląda proces legislacyjny, w którym Prezydent RP może każdą uchwałę zawetować - odrzucenie weto to 3/5 głosów, a tylu opozycja nie ma; czy też skierować przed podpisaniem do TK). Pierwsze trupy z szaf PiSowskich, już się pojawiły, ale moim zdaniem to dopiero początek. Donald Tusk pojechał do UE, aby ta wypłaciła jakieś zaliczki, ale UE nie może wypłacić zaliczek i przestać naliczać kar, bo to nie decyzja polityczna, a spełnienie pewnych kamieni milowych, które wymagają uchwalenia i ogłoszenia ustaw! Z tym ze względów, o których napisałem powyżej, będzie moim zdaniem bardzo trudno.
    @snalib wola polityczna dla KPO się liczy a ta powinna być
    tusk z ue może zmienić kamienie milowe po za tym zaliczki mogą popłynąć pod fakt dobrej woli zmian i realizacji po wyborach prezydenckich a unia aby pomóc wygrać prezydenckie nie ma wyjścia musi puścić zaliczki czy całe kpo bo jak nie puści to może PO nie wygrać prezydenckich i zapewne tak by było :) polityka to jest ... :)
  • Re: FW Autor: gar-fild [188.147.96.*]
    Bardziej patrzę na to czy poszło jakimś sposobem 5 czy jeszcze 5ta jest do zrobienia - ten wariant na chwilę obecną jest dla mnie b.prawdopodobny. Jedynka mikro ze szczytu - nie powiem gdzie liczę jej koniec bo jeszcze mnie ktoś wyśmieje ;) teraz prawdopodobna 5ta zamykająca układ. System się kłuci bo dopuszcza wzrost do 6parę i wtedy w mikro byśmy mieli do czynienia z czymś na wzór tego co wydażyło się w większej skali z dołka od 1843 jednak tak wysokiego sl nie postawię. Uciekam stąd będzie co będzie może na "fajrant" zajrzę.
    Banki, Pzu + dołożyli Orlen. Mocne towarzystwo użyli do szarpnięcia. Tyle że banki i PZU już wysoko. Wyżej by musieli chyba coś innego dokładać. Niżej znów to by wystarczyło spuścić to czym szarpnęli :-) 10 minut i wejście smoka.
    W Piątek też się niby nasi ładnie bronili ale jednak końcówka i presji otoczenia nie wytrzymali. A jak dziś i co zrobi otoczenie ?
  • Re: FW Autor: masturbant [83.20.161.*]
    wiadomo jak sie skonczy. jak nie dzis to jutro
    dziś usa z dołu zacznie poprzednio z góry zaczynali :)
    Jankes 4200 to chyba nie zrobi z marszu ? Jeśli zrobi to jest tam marnie.....
    Okrągłe poziomy zawsze Jankesa trzymały a jak dziś ?
    To się robi ciekawie u Jankesa. Tak szybko próbują .... ?
    Jankes raczej będzie próbował bronić 4200 a nasi pewnie na bazie tego 2050. Jeśli jednak ostatecznie Jankes zdecydowanie poziom by przeleciał to chyba i nasi nie obronią.
    Jankes aż tak łatwo i słabo... Przekracza nawet moje wyobrażenia.
    po co usa ma szarpac jak maja obli bezpieczne
    2072 bym zamknięcie widział wyżej to nocą zorganizują ?
    I to jest cały banan. Zrobić zryw w złym momencie i się wypstrykać a teraz jak bazowe odbijają się czają zamiast rakietę robić ;-)
    zostawiają parę na ostatni kwadrans :)
    kumaty miś wie co robić do zamknięcia ?
    Wydawało się że byczek bryknie a tu mu czapę założyli i teraz jak wykastrowany chodzi ;-)
    us pozamyka co ma zamknac i zanurzenie
    Nasi to mają farta że Jankes poprawki w dół nie robi bo taki rynek jak nasz w tym momencie po falstarcie mógłby pójść w zanurzenie.
[x]
FW20 0,87% 3 006,00 2025-10-23 17:04:59
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.