• Bear Trap Autor: ~Pear [188.47.123.*]
    czyli falszywy sygnal odwrocenia trendu.
    swietnym przykladem sonka, po odwroceniu trendu, po drugiej fali, powazne zwatpienie i drama

dopiero z perspektywy czasu widac wyraznie duzy palec pokazujcy cos watpiacym :>
    narysowane tak jak to forum, czyli bylejako ;)

https://zapodaj.net/images/db19589636424.png

• Re: Bear Trap Autor: ~Keks [83.6.69.*]
    Pfffhehehehehe:)))))) Sonka dobiła właśnie do poziomów ze stycznia 2021, czyli sprzed trzech lat, długi ten bear trap i perspektywa twojej technicznej analizy:))) Co ci mowi techniczny tarot o kondycji Carbona w 2030? wzrosnie? Spadnie?
  • Re: Bear Trap Autor: ~Pear [188.47.123.*]
    >Pfffhehehehehe:))))))

wybacz keksiu, ale - nauczony doswiadczeniem - w tym miejscu koncze czytac, i tym samym dyskusje z toba.
    nie mam specjalnych wymagan dotyczacych wiedzy i inteligencji, wiadomix, nie to forum ...

ale jakas doroslosc to minimum
  • Re: Bear Trap Autor: ~Krzysztof [46.174.3.*]
    Wczoraj to było fajnie widać na arkuszu jak było powystawiali na S po 5szt. po 10-groszy coraz to niżej.(wcale się z tym nie kryli). Premiera przesunięta o miesiąc a kurs zwalili o 42% tak jakby Carbon ogłosił bankructwo! Osobiście zejście 10%-15% rozumiem przez przesuniętą premierę, ale nie 42%. Trochę to na początku wyglądało tak jakby miał jakiś trup z szafy wypaść. Ale mi osobiście nie pasował ilość wolumenu (nie był mały) jak na obroty na Carbonie. Życzę wszystkim spokoju i cierpliwości, bo już niedługo nasze męki mają się ku końcowi.
  • Re: Bear Trap Autor: ~Ajtam [89.77.136.*]
    Keks,strzeliłeś z tą Sonką jak kulą w płot,że dopiero wrócili do poziomu sprzed 3 lat.Ja o niczym innym nie marzę jak o tym aby Carbon wrócił do poziomu sprzed 3 lat.Jest to możliwe?Jak widać na załączonym przykładzie tak.Dzięki Keksiu za wsparcie.
  • Re: Bear Trap Autor: ~ali___ [95.49.74.*]
    Niby AT tutaj nie działa a jesteśmy w ciekawym miejscu a mianowicie na SMA200 D1 i prawie na SMA50 W1 więc dość mocnym wsparciu. Dodatkowo psychologiczne okrągłe 20zł pozwala twierdzić że to dołek. Zobaczymy co przyniesie przyszły tydzień. Jeśli będzie stabilnie to ruszamy na zakupy.

• Re: Bear Trap Autor: ~Keks [89.65.212.*]
    Loool:) Spadki są po bardzo negatywnym info, a z powodu jakiegos voodoo analizy technicznej:))) Gdyby takie „sygnaly pozornej zmiany trendu” byly rzeczywiscie do rozpracowania z pomocą AT, to na gieldzie byliby sami milionerzy:) Na Sonce ten „pozorny odwrot trendu” byl po zlym raporcie kwartalnym z 12go lutego, potem wzrosty zaczęły się od poczatku lipca, po walnym, ogloszeniu kilku decyzji i zwiekszeniu wsparcia od Playway. Konkretne rzeczy, konkretne przyczyny. A ten balwan bedzie pisal, ze robiac AT na historycznym kursie mu wyszlo, ze to formacja odwroconej duupy, i stad takie a nie inne zachowanie kursu. Wiesz, Grucha, ze jak dzisiaj popatrzy sie na wskazniki z 2008 to na luzie mozna bylo przewidziec kryzys? PRZECIEZ WIDAĆ FORMACJE!
  • Re: Bear Trap Autor: ~ali___ [5.173.137.*]
    Jesteś ignorantem i to wszystko. A może jednak pieskiem spółdzielni kręcącej tutaj lody?
    Twoje bezinteresowne doradztwo na to by wskazywało
  • Re: Bear Trap Autor: ~John [94.254.184.*]
    XD3zl nadchodzi
    Zaraz, dlaczego twoj hurrapotymizm jest ok, a moj chlodny realizm juz nagle nie ok, piesek spoldzielni, i co tak jeszcze?:)
    Ja mam akcje więc raczej oczywiste że zaglądam na forum ale twoja obecność jest co najmniej zastanawiająca
  • Re: Bear Trap Autor: ~John [94.254.184.*]
    Ma do tego prawo jak każdy
    W ogole nie jest zastanawiajaca. Jestem tu z dwoch powodow, o ktorych juz wielokrotnie pisalem - pierwszy to taki, ze chce zobaczyc, czy sprawdzi sie moje przewidywanie kursu na koniec roku. Drugi to taki, ze są tu wzglednie malo wulgarnie jak na forum bankiera ale sa bardzo zabawne postacie, jak Grucha od analizowania technicznego danych z ubieglego roku:) Fajna rozrywka, jak robisz przerwe na kawe. A juz kompletnie smieszne jest, ze towarzystwo tutaj tropi agentow, „krety ryjące pod wzrostami”, tajemne siły przeszkadzające perle rosnąć, i uwaza gadki na tym forum za jakies narzedzie sterowania kursem spolki gieldowej:)) sam widzisz - jest po prostu smiesznie:)
    ALI, WYSŁAŁY MNIE FUNDY, ŻEBY WAS OSKUBAĆ NA 10 TYSIECY ZL, MAM TARGET DO GRUDNIA:D
  • Re: Bear Trap Autor: ~John [193.238.201.*]
    Tu byś się zdziwił. To forum bankiera tu było wielu gagatkow,którzy widzieli agentów a potem oddali poniżej 20zl bo opierają się na wpisachXD.
    Jezeli ktos opiera sie na wpisach z forum bankiera, to naprawde nie powinien byc na gieldzie:)
    Właśnie powinien i to jak najdłużej bo to oni pozwalają nam zarabiać :D
    Widzisz, Ali, myk w tym, ze ja tu nie jestem, zeby robic ludzi w uja, tylko powtarzac - czytajcie raporty a nie bankiera, realnie oceniajcie wiadomosci pod kątem zyskow i tylko zyskow a nie jakiejs „renomy”, „potencjału” i wannabe wyobrazen. I sami sprawdzajcie, jaki jest naprawde produkt, na ktorym firma zarabia. Bo czesto spolki mowia, ze swietny, a tak naprawde nie:) Tak doradza Konklawe Fundów, ktorego jestem agentem:)
  • Re: Bear Trap Autor: ~ali___ [95.49.51.*]
    Kleks ale zauważ że kupując na podstawie cyferek w raportach czy jakości gotowego produktu kupujesz fakty a niestety na bananowej fakty się sprzedaje bo niema aż takiego napływu kapitału jak na rynkach rozwiniętych gdzie po fakcie zaczyna się dopiero konkretna jazda. Wiem trochę to ruletka ale uważam że to i tak lepsza strategia niż gonienie pociągu który odjeżdża i kupowanie PKC być może na górce
    Kupowanie „na marzenia” i kupowanie PKC na gorce sa tak samo niedobre:) Pomprostu czasami firma, ktorą lubisz i ktorej produktu jestes fanem… nie jest dobrą firmą w sensie inwestycyjnym. Carbon wlasnie taki jest. I moja strata na Carbonie wziela sie wlasnie stad, ze gralem wbrew rozsądkowi, odrzucalem fakty, ze Warhammer jest po prostu bardzo srednią grą, ktora Carbonowi moze sie co najwyzej tylko zwroci ale nie wystrzeli go na nowy poziom, gdzie bedzie produkowac DWIE gry klasy WH albo Wizardsow naraz. Mowilem sobie „niee, no przeciez muszą wydac patcha naprawiającego to nudne goowno, ta gra ma taki potencjał!”. Nie robilem tak wczesniej i nie robie tak wiecej. Generalnoe - jak jestes czegos wielkim fanem, to nie bądź też inwestorem
    Widzisz gdybyś nie był ignorantem AT to wiedział być że w czasie gdy jeszcze byłeś akcjonariuszem Carbon znajdował się w silnym trendzie spadkowych. Wtedy nawet pozytywne info nie dawały by impulsów wzrostowych bo po prostu rynek był wciąż wykupiony przez dzieciarnię która spanikowana cięła straty. Dziś mamy pierwszą naprawdę głęboką korektę ale już w odwróconym trendzie wzrostowym. Tutaj naprawdę niewiele trzeba do wzrostów bo rynek jest wyprzedany. Moim zdaniem nawet jeśli Brotherhood okaże się po prostu OK to ruszymy dalej w kierunku ATH. Nie po to ktoś przez rok akumulował akcje w dołku żeby wywalać z zyskiem tylko +100%. Na tak mało płynnej i wyprzedanej spółce można w kilka tygodni zrobić nawet i +600% wystarczy np poprosić Pawła Sugalskiego który pochwali nawet najgorszego gniota. W zeszłym roku zrobił taki manewr na Farm 51 gdzie po jego "zachwycie" WW3 kurs w tydzień urósł ponad 200% (marzec 2022) przy czym trzeba podkreślić że Farm 51 jest o wiele płynniejszą spółką i nie tak łatwo jest tam manipulować kursem w przeciwieństwie do Carbona
    Nie, nie ruszamy na zadne ATH:) Ani teraz, ani za kwartał, ani za rok. Byc moze cos sie ruszy za swa lata, kiedy wyprodukują nową grę. Dotychczasowe ATH bylo w szczycie bańki, to nie wroci w zadnych okolicznosciach
    Jak komuś bardzo będzie na tym zależało to nie widzę problemu. Oczywiście mam na myśli zarząd spółki albo celebrytę gamingowego albo jakiegoś grubasa który będzie chciał się tutaj zabawić ;)
  • Re: Bear Trap Autor: ~John [193.238.201.*]
    Musi być nazywa się takie osobniki dawcami kapitału
[x]
CARBONSTU -1,59% 6,20 2025-09-19 14:12:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.