• Ludzie..!Nad czym sie zastanawiacie?:))minimum 20% pewne w tydzien Autor: ~M. [77.115.172.*]
    Ja wszystkich zleceń nie sciagne sam..zebrałem co trzeba:)
    tu 60zl jest ŻADNA bariera..65-70?to wciaz byłoby PONIZEJ stycznia o jakies 40%!Do poziomów 70 pln przynajmniej bedziecie mieli na tym papierze obroty
    Ja bym dla tych którzy nie chcą ryzykować proponował wyjscie przy 60zł
    Podziekowania usłyszę pewnie przed upływem tygodnia:))
    Pozdrawiam
  • no popatrz a oni sie zastanawiaja.. sądze ze maja watpliwosci glowne Autor: ~olo [83.27.104.*]
    przez te jazdy wczorajsze..skoro ktos mogl pojechac ze 100 na 50..to dlaczego nie miałby jutro pojechac na 25???
  • Re: Ludzie..!Nad czym sie zastanawiacie?:))minimum 20% pewne w tydzien Autor: ~M. [77.115.172.*]
    Dla tych którzy chcą utrzymac płynność w portfelu i móc wychodzić swobodnie nie zalecam brania powyżej 54pln..wachania mogą spychać kurs ponizej tej ceny przez jakies 2 sesje...chociaz tu nic nie wiadomo..Wyskoki rzedu 20-30% w jeden dzien beda sie zdarzac..Najwazniejsze to wyjsc w miare wczesnie zeby nie zostac na gorce..jestem przekonany ze wielu z was oczekuje do min. 100 zł ale uprzedzam ze to moze sie nie zdarzyc..odchylenia beda duze-to oczywiste ale stabilizacja kursu nastapi prawopodobnie na poziomie 70-75 zł..Przebicie i utrzymanie sie powyzej 100zł moze nastapic ale nie w krokim terminie..tu poczekalbym na wyniki za IV kwartał..Jednak po przebiciu 100zł na dłuzej proponuje ten papier jedynie w niewielkiej ilosci gdyz znow stanie sie nieplynny..
    Brac do 54--optymalnie w okolicy 50-wypuszczac po 60-65--na krótko powinno przyniesc ładny %:))
  • Re: Ludzie..!Nad czym sie zastanawiacie?:))minimum 20% pewne w tydzien Autor: ~M. [77.115.172.*]
    Po co zjezdzac na 25????
    zeby mieli na wejsciu min-25% po usrednieniu pakietu???
    Jesli wymiana jest po 50 to jest to jedyna cena..
    Nie mylcie "wywalaczy" z wymiana na papierze!!!
    Jesli mialyby byc rózne ceny to wyjsci nastapiloby od 25pln a zamkniecie na 50 czy na 100!!Wtedy jest i srednia ustawiona i plus na sredniej portfela!!
    Mamy styczen a nie grudzien:))Nikt wiec tez nie robi sobie tu odpisu ze straty-tak do ktoregos z wczorajszych watkow jesli sa watpliwosci
  • tak, tez czytałem o tych stratach ;) bajki jakies.. Autor: ~mc [83.27.104.*]
    a co do wyceny, ja ciebie rozumiem, skoro tyle papiera poszlo po takiej cenie, wydaje sie ona racjonalna..ale udowodnij ze nie bedzie nizej, moze maja jeszcze jakies pomysły ;) np wlasnie po 25 i nikt im nie przeszkodzi jak widac.. osobiscie uwazam ze papier jest wart 100 +-20.. ale to co ja mysle ma sie nijak do tego jakie są fakty..
  • Re: tak, tez czytałem o tych stratach ;) bajki jakies.. Autor: ~M. [77.115.172.*]
    A wiesz co by sie stało gdyby wartość twoich zabezpieczen spadła do 1/4???
    Pomysl teraz co bys zrobil na miejcu panstwa W....
    Bo wybór masz jeden-skup papieru w celu podwyzszenia wartosci kapitalowej spolki albo masakre na wszystkich projektach biezacych i wprowadzanych!!

Nie wiem czy ktos z was ma firmę-wtedy wie o czym mówię
    Dla laików, poczatkujacych oraz tych którzy utrzymuja sie z wolnych zawodów czy umów o pracę etc proste przelozenie---co sie stanie jesli chcesz wziac kredyt na mieszkanie pod hipoteke i jest ona jak zwykle glownym zabezpieczeniem?Badz posiadasz kredyt?Szczegolnie w pierwszym przypadku wyobrazcie sobie co sie stanie gdyby jej wartosc spadla nagle do poziomu wartosci 25%!!A pamietajcie ze i tak spadały ceny w ostatnim czasie..Jestescie uziemieni-banki,finansujacy zadaja dodatkowych zabezpieczen etc i w rezultacie zegnacie sie z planami-stajecie w miejscu..
  • po primo, spółka o ile wiem nie ma wielkich zadluzen, osiąga spory zysk Autor: ~mc [83.27.104.*]
    który wystarcza na wszystko.. po secundo, nawet jesli to kredyt jest raczej zabezpieczony majatkiem spólki a nie wartoscia jej akcji, to skraja spekulacja i obecnie zaden bank na to nie pójdzie.. po tercio w koncu, co do majątku osobistego W, domniemywam ze to nie problem bo skoro mogli zwalic na 50 to bez problemu moga podniesc na 150 jesli tylko ONI beda tak potrzebowali...nie sądze zeby martwiła ich wycena ich akcji w ich spólce..to tak, jakbys martwil sie wartoscia sera w twojej lodówce - ów ser po prosu jest, i korzystasz z nigo kiedy masz na to ochote, wted jego wartosc rosnie...kiedy nie masz ochoty, maleje...zalezy to wyłacnie od ciebie ;)
  • Re: po primo, spółka o ile wiem nie ma wielkich zadluzen, osiąga spory z Autor: ~M. [77.115.172.*]
    O ile ONI brali..pamietaj ze wtedy przekrocza 90% głosów i beda zmuszeni do wykupu papieru--drobni maja wtedy taka opcje--wymuszony wykup po cenie sredniej z min 3 m-cy...jesli na to poszli-rewelacja dla akcjonariuszy

Jesli nie oni to zbierali to nie oni zbili kurs..
    A wycena zabezpieczen odbywa sie po bezpieczniejszej dla banku wycenie- wcale nie musi byc WK o ktora zapewne ci chodzi..wartosc spolki odzwierciedla wartosc papieru...ze na rynku publicznym?trudno..jesli dzialasz w strefie miedzynarodowej albo w duzych projektach takie kwestie jak rynkowa wartosc spolki sa b. istotne-chociazby ze wzagledu na ocene partnera..po zwale kursu bedziesz podejrzewany o trupy w szafie..
    To sa oczywiste sprawy,,
    Jasne ze nie determinujace rozwoju i zawsze mozna cos wykombinowac ale pamietaj ze takie zamieszanie nie słuzy interesom i zawsze lepiej miec zaplecze w stabilnym i wyzszym papierze/wartosci majatku niz w skoczku czy padaczce

• zgadzam sie w 100%... no cóz, poczekamy zobaczymy ;) Autor: ~mc [83.27.104.*]
    jest to pewnego rodzaju gieldowa ciekawostka..narazie mamy marazm, ale mimo tego i tak ktos kupuje..oboje mamy mgliste pojecie o co tak naprawde chodzilo, mam nadzieje ze cos napisza..najlepiej jak najszybciej..
  • Re: Ludzie..!Nad czym sie zastanawiacie?:))minimum 20% pewne w tydzien Autor: ~ta.bo [89.74.107.*]
    "udowodnij, ze bedzie wyzej"- to chyba zart. Na kazdej spółce mozna takie pytanie postawic, ale nie ma mądrego, który by ci udowodnił. Idz do doradcy, niech ci da umowe, zabije cię smiechem, albo bedzie krecił. Ale fakt jest faktem, argumenty jak najbardziej rzeczowe. Kto nie lubi ryzyka lubi lokaty
  • Re: Ludzie..!Nad czym sie zastanawiacie?:))minimum 20% pewne w tydzien Autor: ~nowy [77.254.105.*]
    100 do konca tygodnia
[x]
ZPUE -3,36% 374,00 2022-12-01 09:16:32
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.