Wyszedł niedawno nowy patch, ale moderator uznał że taka informacja godzi w jego poczucie etyki i dlatego usunął ją z forum. Postanowiłem drugi raz poinformować zainteresowanych:)
Mi też usunął za pierwszym razem nie wiem o co chodzi. Ogólnie na diskordzie widać praca wre, gracze będą mogli wcześniej zacząć zimę jeśli będą chcieli...
Sprawa jest prosta jeżeli do jutra średnia ocen się poprawi, to znaczy że naprawdę coś poprawili. Nie ma co obrażać ludzi. Jeżeli sam grałes i masz inne uwagi to je kulturalnie wyartykułuj np. napisz ktróe poprawki wprowadzone zgodnie z patchem nie działają.
Dnia 2023-10-19 o godz. 14:38 ~Free napisał(a): > Sprawa jest prosta jeżeli do jutra średnia ocen się poprawi, to znaczy że naprawdę coś poprawili. Nie ma co obrażać ludzi. Jeżeli sam grałes i masz inne uwagi to je kulturalnie wyartykułuj np. napisz ktróe poprawki wprowadzone zgodnie z patchem nie działają.
O czym rozmawiać z gościem który bredzi? gra ma mnóstwo błędów i tyle.
Opowiadanie ze chodzi świetnie po patchu to brednie, może po 10patchu będzie OK ale teraz jest słabo.
Patch spory, widać że pracują ostro, parę ważnych błędów poprawili, np. ten z save'ami, ale dalej nie działa komputer w biurze wspominany sto razy w komentarzach i dalej są problemy z kierownicami, obsługi urządzeń chyba nie dotknęli, optymalizacja to chyba ledwo co tknięta, więc nie jest tak różowo, po prostu za słaba jakośc na premierę, jakby to był early access to byłbym pewien, że za pół roku będzie hit i zarobek 10x albo i większy, a teraz wyścig z czasem... poprawcie ten cholerny komputer i obsługę padów i kierownic jak najszybciej, na jutro, słyszysz to prezes? Bez tego to nawet nie ma co dłubać przy innych rzeczach. Liczę na was.
Generalnie ich plusem jest duża komunikacja ze społecznością. Widać, ze na bieżąco starają się odpisywać i komentować uwagi ludzi np. teraz przy komentarzach do patcha na steam napisali, ze zdaja sobie sprawę z problemów z tym komputerem w HQ i pracują nad tym.
Oczywiście to powinno działać od początku, no ale cóż grunt, że coś działają. Byle z dobrym skutkiem, bo juz wole jak patch jest później niż jak wychodzi i wprowadza więcej zamieszania niż miał poprawić.
Do tej pory pamiętam ten horror na Crossroads Inn od Klabatera. Dobrze że z tamtej spółki uciekłem, bo było widać że kompletnie sobie nie radzą z łataniem flagowego produktu, a w dodatku wypuszczali jeszcze DLC które tylko pogarszały sprawę..
Hi @everyone! We have a list of improvements that will come in **tomorrow's **update.
- Fix for libraries for input devices, e.g. controllers, wheels - Base upgrading should no longer place camera out of bounds - Navigation System potential crash prevented - Fix for Trapper Creet traffic - Fix for crossroads near Igloo Hotel - Fixed the direction system in turns - Small fix in speed limits (AI cars should better adjust their speed) - AI cars shouldn't change lane near crossroads - Stove interaction is no longer disappearing - Improved Steering at higher speed - Increased Brittleness of Headlights in all of the Trucks - Visual fixes of store and gas station signs - Tweaked fuel consumption - Bad MT truck horns position fix
+ probably more, full list tomorrow
Next up:
- More optimization, faster object loading - DX12 implementation for improved performance - Invisible obstacles removal
As you can see we **prioritize tasks related to optimization, steering, and AI**. More changes and tiny fun additions will come later, when the game is technically more stable. Some bugs did surprise us, we've never had them - but that happens when you bring a huge game to thousands of players. All things considered, for such a small team, I think we're doing quite well! - thanks to your feedback!
We spent years making this game and we will improve it in any way we can. You will get the experience we've been striving for. So,** if you haven't reviewed our game on Steam - please do**. If you scored us negatively - after patching consider changing your score. I think we have a very special opportunity here to create something really unique. But this will only be possible if you support us with your feedback and reviews.
Co jak co ale serio fajne jest to, że tak reagują i widać wkładana jest spora praca mam nadzieję, że to popłaci i odwróci zarówno sytuacje spółki, graczy ale i nasza ludzi którzy w to zainwestowali
No jeżeli uda im się poprawić sterowanie do weekendu, to będę dobrej myśli. Niestety spadamy już w gloalach, oby starczyło paliwa na nowych graczy i lepsze oceny. Bo w to, że ludzie poprawią negatywy po wprowadzeniu poprawek jakoś średnio wierzę. Może zrobi tak z 10% tych co do wystawili.
Jednego nie kumam - skoro mieli sygnały wcześniej o problemach i są w stanie zaradzić części w ciągu jednego dnia, to czemu nie zrobili tego przed premierą? Przecież feedback mieli chyba z dwa tygodnie wcześniej. Lenistwo? A może nie zdążyli i teraz łatają bazując na tym co mieli wcześniej przygotowane?
W każdym razie jeżeli utrzymują tempo łatania, to myślę że obecne spadki potraktuję w kategoriach promocji.
Oby premiera na konsole była tip top. Tam nie ma tylu konfiguracji sprzętu do sprawdzenia, więc powinni mieć do wypucowane na błysk. Szczególnie jeżeli chodzi o sterowanie i optymalizację.
Może niech lepiej najpierw skoncentrują się na łataniu wersji na PC. Jak tam poprawią najważniejsze błędy wtedy będą mogli zacząć polerować wersje na konsole.
A premiera na konsole miała być jednocześnie na PC, dobrze że tak nie zrobili, bo wtedy mielibyśmy naprawdę pozamiatane jakby musieli tak łatać tyle wersji na raz.
No offense, but releasing the game now was a very rash decision. Not only did you release "in release" a very crude game in an “early access state,” but you also decided to do it the day before the release of DLC for ETS 2 and Snowrunner. Now many will just go there. Even now there are players who get their money back after just half an hour of playing. It would be good for you to delay the release for 3-4 weeks, during which time many would have already played enough of the DLC for ETS 2 and Snowrunner, and you would have fixed the main problems identified during the tests.
Tak jak mówiłem wczoraj podejrzewam, że ten nieszczęsny program motywacyjny stał za zawaleniem premiery. Nauczka na przyszłość - nie uzależniaj przyznawania nagród od terminu wydania gry.
Widzę, że jest równowaga piszących na spadki i zachwalających spółkę, czyli jutro pewnie lekkie spadki na kursie, bo ci zachwalają będą chcieli szybko się pozbyć akcji a kupujący raczej mają czas na łowienie niżej. Przyznam się, że sam trochę ustawiłem zleceń poniżej 13 zł, może cos wpadnie.
Ja dziś ustawiłem poniżej 13 ale nie wpadło i jak kurs w ciągu dnia zaczął iść na północ to byłem lekko wkurzony... Natomiast widzę że jutro ten dzisiejszy poziom będziemy pewnie testować a odbicia może doczekamy się w przyszłym tygodniu po weekendzie jeśli peak będzie wysoki i pojawią się jakieś łatki...
No jutro niby ma wyjść jakaś poprawiająca obsługę kierownic. Pożyjemy zobaczymy. Po tej dzisiejszej był jakiś tam wzrost w ocenach ale na poziomie 2%, więc równie dobrze mogło chodzić o to, że ludziom którym się spodobało i grali dłużej zaczęli tez wystawiać. Z tego co widziałem takich drobnych problemów też jest multum wiec mają co poprawiać przez najbliższe tygodnie.
Mam teraz problem z ta spółka, bo z jednej strony wiem, że gra nie jest beznadziejna tylko ma problemy techniczne i po naprawie może przynieść trochę kasy, a z drugiej jednak wiem też że trzeba będzie trochę poczekać na wzrosty i przestawić się na kręcenie kółeczek.
Osobiście liczę na jakąś podbitkę pod konsole. Wtedy spieniężę to co wezmę na tych spadkach popremierowych i wtedy się zastanowię co robić z resztą akcji.
Swoja drogą widzę, że jakaś spekula rozgrywa zarówno MG jak i Road, bo w tym samym czasie zaczęły się tam spadki dzisiaj po południu.
Road i movie od dłuższego czasu idą równo jeśli chodzi o wzrosty i spadki.. ja muszę uśrednić i poczekać na odbicie na które liczę właśnie przed infem na konsole.. Po weekendzie będziemy mądrzejsi...a tak swoją drogą jeśli chodzi o movie to spadek tam jest co najmniej dziwny.. Już w listopadzie mamy tam kolejną premierę i demo dds2 więc pomimo wpadki z ATS jest tam pod co grać...
No ja dzisiaj dokupiłem MG sobie. Tutaj po prostu wziąłem dlatego, że spadek poniżej 14 zł był zachęcający. Jakby nie zleciało tak mocno to pewnie więcej dobrałbym MG.
Movie ma inne premiery, ale podobno miało testować Alaskana i efekt jaki jest każdy widzi, to wpływa negatywnie na perspektywy kolejnych gier, które też mogą mieć dobre założenia, dobre wishlisty, nawet dobry core gry, to jak testerzy olewają sprawę i nie raportują najważniejszych problemów tylko jakieś pierdoły, a management ciśnie na szybką premierę to się kończy na ocenach 50% i zmarnowanym potencjale. Czy ktoś wie czy Road w ogóle ma własny zespół testerów czy zawierzył całkowicie zespołowi z Movie? Jeśli tak by było to właśnie może trzeba zrobic odwrotnie, czyli wyjśc całkowicie z Movie, a wejśc w Road, bo wygląda na to że to pracowity zespół, tylko ktoś im nie dał w porę odpowiednich wskazówek.
Ciągle zapominacie, ze głównym wydawcą jest już ktoś inny. MG ma z tego tylko 20% po odjęciu zysków pierwszego wydawcy, więc oni się tym nie interesują. Tak naprawdę jak zobaczyli stan gry po starym prezesie to oddali pałeczkę innemu wydawcy nawet kosztem zysków, żeby tylko wydać grę. Niby rok pracowali nad tym a dalej jest tyle błędów, to można sobie wyobrazić co to była z padaka rok temu. Jakby wydali to w poprzednim stanie, to po tym Road by się już chyba nie podniósł, a tak dalej jest jakieś światełko w tunelu.
Tak już od dawna zauważyłem że to ten sam Kapitał rozgrywa, zarówno na Road I Movie w akcjonariacie był chyba z tego pamiętam Agio Fund i zastanawiam się czy to nie oni rozgrywają to wszystko