male obroty, zawsze mala plynnosc to z kursem mozna machac jak sie chce, przy cenie 50 bylo tanio bo c/wk=0,5 , wziolem troszeczke, tej spolki w bessie gracze boja sie brac ze wzgledu na niska plynnosc , jak zacznie leciec to nie ma komu sprzedac, dlatego ktos wyczekal az spadnie nisko i wziol, ja to wziolem dlugoterminowo i za mala kwote.
Dnia 2009-01-28 o godz. 13:47 ~hukers napisał(a):
> male obroty, zawsze mala plynnosc to z kursem mozna machac
> jak sie chce, przy cenie 50 bylo tanio bo c/wk=0,5 ,
> wziolem troszeczke, tej spolki w bessie gracze boja sie
> brac ze wzgledu na niska plynnosc , jak zacznie leciec to
> nie ma komu sprzedac, dlatego ktos wyczekal az spadnie
> nisko i wziol, ja to wziolem dlugoterminowo i za mala
> kwote.
a co nie jest zdołowane wszystko. co się stało kghm z ponad 100 do 30, najlepszy to jest skotan (z całym bagażem karkosika i z tym co się dzieje) z 25,- po odcieciu pp do 0,7 w normalnych warunkach to powinien byc bankrut zresztą czego nie zobaczysz to tak wygląda. Kryzyz - kryzysem ale wszystkie dosłownie wszystkie spółki maja taki kurs jakby były bankrutami. Zachciało się nam kapitału z zachodu i za oceanu i teraz wala nas w rogi jak chcą - spekuła, i nie tylko polska to zwala miedzy innymi zpue. Zobacz co działo się w Chinach przed olimpiadą - kosmos za kosmosem a my mamy Euro które trzeba budować od podstaw całą infrastrukturę. Polska powinna być rajem inwestycyjnym a jest zadupiem.
fakt ze 108,- na 50,- nie wiem bo niby skąd, jak ktos napisał mały obrót na sesji z papierem robisz co chcesz. W starych czasach kiedy miałem o wiele więcej kasy (teraz to strach patrzec w pit z banku) jedną sesję z kumplem bawiliśmy sie sami jakąś spółeczką ale rzuciliśmy ręcznik i to szybko bo to karalne. Policz ile potrzeba kasy na zpue żeby był dół lub górka i tak myslę że dno zaliczyła jak się mylę trudno kolejna pomyłka ale nie naganiam na spółkę tak jak ostatnio na krośnie masa oszołomów jak rośnie i masa oszołomów jak spada a prawdę wie prezes.
no i właśnie na tym polega gra 2 lub paru panów ze spekóły i tyle a kiedy wejść lub wyjść nie wiadomo dobrze że kupiłem za 60,- no cóż trzeba będzie poczekać
nie mam dużo 80 szt. jak będzie po 70 - 80 zacznę sie zastanawiać ale na razie to trzeba czekać bo widzisz co się dzieje - bananowa giełda z + prawie 30% na - prawie 1%