• PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~Adamus [85.221.153.*]
    Bardzo prosze o opinie o tej firmie. Jak sie tam pracuje i jakie sa zarobki agenta? Dziekuje za szczere odpowiedzi.
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~gość [94.254.134.*]
    Praca ciężka, ale opłacalna. Wynagrodzenie kształtuje się bardzo różnie- najczęściej jest nieco wyższe od dotychczas otrzymywanego w innej firmie. Mimo, że współpraca oparta jest na umowie agencyjnej (musisz mieć własną działalność gosp.), to otrzymujesz co miesiąc pensję, o ile oczywiście wypełnisz zobowiązanie wobec firmy, tj. przyniesiesz jej odpowiedni zysk. Poziom tego 'zysku' jest ustalany odgórnie jeszcze przed zawarciem umowy, także masz świadomość skali stawianych Ci wymagań, co nie zmienia faktu, że nie mając żadnego doświadczenia w branży ubezpieczeń (wymóg niezbędny, by otrzymać tę pracę), w zasadzie nie wiesz na ile jest to dla Ciebie wykonalne. Wiem, brzmi to nie dość jasno, ale zasadniczo, proces rekrutacji, oparty na szczegółowej analizie potencjału kandydata, pozwala dość racjonalnie ocenić jego możliwości osobie rekrutującej, która ponosi później odpowiedzialność za Twoje wyniki w pracy i przede wszystkim jest rozliczana z tego, byś pracował dla firmy jak najdłużej, min. 2 lata. Takie założenia uzasadniają niektóre elementy procesu rekrutacji, które często budzą w kandydatach niepokój - przygotowanie listy 100 nazwisk znajomych, do których zwróciłbyś się w razie czego z ofertą firmy, opinia małżonka na temat specyfiki działalności firmy i branży ubezpieczeń w ogóle etc.

Mam nadzieje, że powyższe informacje okażą się pomocne.

Pozdrawiam,
    Pracownik Pramerica od prawie roku :)

• Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~rel [79.187.187.*]
    Twarde warunki, ciezka praca. dobra place............

wielu ludzi sie wypala
    znakomita szkola zycia
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~dinah [91.206.65.*]
    Zostałam zaproszona na rozmowę. Ciężkiej pracy się nie boję, a nawet lubię być ciagle w biegu, robić coś, ale wiedziec po co :)
    Martwi mnie tylko, że trzeba założyć działalność, a to dla mnie czarna magia ...
    Powie ktoś więcej jak praca wyglada? Czy spotkania umawia się samemu telefonicznie?;>
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~Malinka [89.171.103.*]
    Dnia 2009-01-28 o godz. 10:44 ~Adamus napisał(a):
    > Bardzo prosze o opinie o tej firmie. Jak sie tam pracuje i
    > jakie sa zarobki agenta? Dziekuje za szczere odpowiedzi.

Jeśli jesteś tym zaintersowany to proszę o kontakt: m.grabowska@poczta.fm
    Pozdrawiam
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~LP na wypaleniu [109.243.72.*]
    Nie polecam!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~LP 3 lata pracy [80.48.187.*]
    Nie polecam! Masakra z której szkoda wychodzić gdyż tracisz wszystko na co zapracowałeś. Masz własną działalność, sam musisz wszystkim się zajmować a rozliczają Cię jak pracownika na etacie. Firma rozrasta się ludźmi od szkoleń, marketingu, (kierowników z zwenątrz - kretyństwo) a ludzi do sprzedaży jest mało i niestety systemy motywacyjne i prowizyjne beznadziejne. Jak chcesz spać spokojnie to daj sobie spokój z pracą w Pramerice.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.146.217.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~lechitka [82.160.85.*]
    Witam, po pierwsze to moderator powinien skasować ostatnią wypowiedz z różnymi k..., nie będziemy się zniżać do tego poziomu. Po prostu kolejny frustrat, coś mu nie wyszło, i najlepiej obwinić innych.
    Jeśli idzie o pracę, sam pracuje już dobrych kilka lat, to dziwię się wpisom pt. "że to własna działalność i to jest problem" - ludzie gdyby było inaczej bym zrezygnował, etat to smycz, jesteś o 8 wychodzisz o 16. A w działalności sam sobie jesteś panem, i to jest fantastyczne w tej pracy, sam sobie ustalasz plan dnia, i to ty jesteś rozliczanych z własnych wyników. Odpowiadasz za siebie, za własne wyniki. No i najważniejsze, moje dochody zależą ode mnie, ode mnie, ode mnie!!! a nie od kierownika, dyrektora itp itd, który mnie lubi lub nie.
    Oczywiście znajdzie się grupa frustratów, którym się nie udało, którzy się będą rozpisywać jaka to pramerica "niedobra" jest. Pewnie, po prostu jajka mu wymiękły w 2 miesiącu, ale o tym nie wspomni, bo po co.
    Co więcej Pramerica, to wciąż standard nieosiągalny, pod każdym względem (produkty, rekrutacja, wynagrodzenie itd.) dla innych firm ubezpieczeniowych. pozdro
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~kaszele5 [188.146.225.*]
    Dnia 2010-05-20 o godz. 21:45 ~lechitka napisał(a):
    > Witam, po pierwsze to moderator powinien skasować ostatnią
    > wypowiedz z różnymi k..., nie będziemy się zniżać do tego
    > poziomu. Po prostu kolejny frustrat, coś mu nie wyszło, i
    > najlepiej obwinić innych.
    Jeśli idzie o pracę, sam pracuje
    > już dobrych kilka lat, to dziwię się wpisom pt.
    > "że to własna działalność i to jest
    > problem" - ludzie gdyby było inaczej bym
    > zrezygnował, etat to smycz, jesteś o 8 wychodzisz o 16. A w
    > działalności sam sobie jesteś panem, i to jest fantastyczne
    > w tej pracy, sam sobie ustalasz plan dnia, i to ty jesteś
    > rozliczanych z własnych wyników. Odpowiadasz za siebie, za
    > własne wyniki. No i najważniejsze, moje dochody zależą ode
    > mnie, ode mnie, ode mnie!!! a nie od kierownika, dyrektora
    > itp itd, który mnie lubi lub nie.
    Oczywiście znajdzie się
    > grupa frustratów, którym się nie udało, którzy się będą
    > rozpisywać jaka to pramerica "niedobra"
    > jest. Pewnie, po prostu jajka mu wymiękły w 2 miesiącu, ale
    > o tym nie wspomni, bo po co.
    Co więcej Pramerica, to wciąż
    > standard nieosiągalny, pod każdym względem (produkty,
    > rekrutacja, wynagrodzenie itd.) dla innych firm
    > ubezpieczeniowych. pozdro
    Poziom z h,,, itd.to prostawctwo,tu się muszę zgodzić.Ale nie przesadzaj z tą rekrutacją,wynagrodzeniami,produktami.Firma jak kazda inna pod jednym wzgl.b.dobra(szkolenia)pod innym ,wynagrodzenia(zalezna od wyników ,niezależnie gdzie pracujesz w branży),produkty wg.mnie normalne bez fajerwerków ,a czasami słabe(np.umowa szpitalna-płatna od 7dnia gdie standartem jest 3-4)Tak ze nie przesadzaj.pozdro.
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~były pracownik [83.23.58.*]
    Cóż, frustratem nie jestem i po 3 latach ciężkiej pracy dałem wypowiedzenie. Mózg wyprany, , a zarobki przeciętne. Po drodze wyjazdy na PTC . Bzdura,nie jesteś rozliczany tylko ze swojej pracy. Doskonale wiesz,że są kryteria do spełnienia, a jeśli nie to wylot z firmy. Nie przychodzisz na którą chcesz; bez przerwy bzdurne zebrania i szkolenia prowadzone przez nawiedzonego dyrektora z tikiem nerwowym.Ale jak sie nabrało kredytów i ma się gromadkę dzieci , to trzeba zacisnąć zęby i siedzieć w Pramerica. Strzeżcie się tej firmy!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~ludzie bez twarzy [194.146.217.*]
    Ja dzięki Bogu trafiłem tam kiedy jeszcze nie nabrałem miliona kredytów i dzieci również się nie dorobiłem dlatego decyzja o odejściu łatwiejsza. Ale niezłe z nich skur*ysyny - omijać szerokim łukiem !!!!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~Agencina [195.22.97.*]
    Zgadzam się w 100%! Bzdurne zebrania, w kółko to samo i nikt tak naprawde nie ma pojecia co zrobić z ludźmi którzy pracują ponad rok w Pramerica. Zalowac? Nie zaluje ale za zadne skarby bym tam nie wrocila!!!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~Agencina [195.22.97.*]

Dnia 2010-05-30 o godz. 22:57 ~ludzie bez twarzy napisał(a):
    > Ja dzięki Bogu trafiłem tam kiedy jeszcze nie nabrałem
    > miliona kredytów i dzieci również się nie dorobiłem dlatego
    > decyzja o odejściu łatwiejsza. Ale niezłe z nich skur*ysyny
    > - omijać szerokim łukiem !!!!
    Zgadzam się w 100%! Bzdurne zebrania, w kółko to samo i nikt tak naprawde nie ma pojecia co zrobić z ludźmi którzy pracują ponad rok w Pramerica. Zalowac? Nie zaluje ale za zadne skarby bym tam nie wrocila!!!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~BB [79.186.13.*]
    Zgadzam się w 100%! Bzdurne
    > zebrania, w kółko to samo i nikt tak naprawde nie ma
    > pojecia co zrobić z ludźmi którzy pracują ponad rok w
    > Pramerica. Zalowac? Nie zaluje ale za zadne skarby bym tam
    > nie wrocila!!!
    Jak to zrobić ????
    Jak dobrze pracują to nie ma z nimi problemu i wtedy takich pytań nie zadają.
    A jak nie pracują ( nie mają umiejętności, chęci itp itd) to zwolnić.
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: bedetugupi [89.73.112.*]
    Najczęściej bardzo drogie ubezpieczenia. Tak więc licz się z tym że będziesz musiał nie mówić całej prawy swoim klientom.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.2.112.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.140.236.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.193.*]
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~zadowolonypracownik [79.186.15.*]
    ale, bzdury. nie szkoda czasu,bo" trochę" zostało poświęcone:), na wypisywanie takich bredni ? a taka piękna pogoda..... mnie szkoda na komentarz.!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~LP [109.243.197.*]
    Praca fajna a zarobki współmierne do wysiłku. Najczęściej z grupy ok 20 osób zostaje po roku 10% po 2 latach 0k 5% - Ci którzy wytrzymają 3 lata mają już mocną pozycję w firmie i bardzo dobre zarobki - ale takich mistrzów jest mało! Ja do nich należę i jest mi w Pramerice dobrze. A cała reszta krytykujących pracę w Pra - to osoby które się do sprzedaży życiówki po prostu nie nadają.
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~kolo [46.112.227.*]
    uwaga w wawie na stanowisko menagera sprzedazy stosuja ukryta rekrutacje na zwyklego agenta NIE DAC SIE NABRAC!!!!!
  • Re: PRAMERICA-praca i zarobki Autor: ~eee [12.42.50.*]
    co nie udało się i teraz trzeba zrzucić winę na firmę - to norma choć smutna, bo pokazuje słabość tych co piszą takie bzdury