Wiem, że to co wydarzyło się w ostatnich dniach na kursie spółki może doprowadzić do zwątpienia i sprzedaży akcji ze znaczną stratą. Po pierwsze na rynek zostało wysypanych duża część akcji ponieważ najprawdopodobniej czeka nas zmiana w akcjonariacie o czym zostaniemy poinformowani najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu. Być może Cieślak opróżnił swój worek a posiadał wystarczającą ilość papieru żeby w przeciągu kilku dniu zbić kurs z ponad 6 złotych na niecałe 4. Sama gra jak najbardziej się obroniła pod względem technicznym i jest ogrywana przez graczy wystarczy wejść na YouTube i sprawdzić ile filmów powstaje. Gra nie miała preordera więc sprzedaż dopiero ruszyła i będzie to ciągły zysk dla spółki. Do tego dojdzie najprawdopodobniej wersja na konsolę i tryb Multi. A dodatkowo w tym roku czeka nas premiera kolejnej gry ze stajni Polyslash. Nie podejmujcie pochopnej decyzji bo trole, które warują 24 h na tym forum tylko czekają kiedy pozbędziecie się swoich akcji. Ja też jestem na niewielkiej stracie ale uważam, że kolejny tydzień będzie zdecydowanie lepszy.
Pozdrawiam i czekam na weekendowy peak do jakiego poziomu dojdzie bo już rośnie z rana.
I to jest rozsądny post, jakich tu brakuje. Fakty są takie, że gra się obroniła, wg mojej analizy tu przy tych parametracj kap powinien już być o połowę większy niż gdy wynosił 15 milionów. Obroty i irracjonalny spadek wskazują, że faktycznie mogło dojść do zmiany w akcjonariacie o której piszesz. Jeśli to prawda, to czekają nas mega duże wzrosty, zresztą kapitalizacja jest tak niska, że już totalnie odbiega od odbioru gry. Zobaczymy jaki peak dziś i jutro, ale już widać, że sprawdza się to o czym pisałem przed premierą, tj że będzie rosło, a nie spadało jak przy innych grach. Szkoda, że niektórzy nie kierują się rozumem i logiką, tylko emocjami.
Ja tylko przypomnę że obecna kapitalizacja spółki jest niesamowicie niska i wyjątkowo śmieszna bo wynosi 9mln zł z małym hakiem.
Moim zdaniem jest o minimum 2-3 razy za niska w obecnym momencie jakim jesteśmy.
Prawda jest taka że na Poly urządzono sobie to samo co ostatnio na wszystkich spółkach gamingowych. Rok przed premierą podnieśli kurs po to aby tylko podczas premiery obojętnie czy udanej czy nie opylić akcje. Na szczęście zakupiłem niewielką liczbę akcji bo coś miałem przeczucie że właśnie tak będzie. Jak kurs zbija nizej to może coś dokupie bo uważam że to najlepsza gra w historii spółki (moje zdanie żadnych naganian). Piałbym z radości ze wszystkich spekulantów jakby tak spółka jutro bądź w poniedziałek puściła info o zwrocie kosztów.Wtedy cala spekula zapewne tratowałaby sie aby odkupić akcje. Zastanawia mnie Greg cały czas broni Triba mam podobne zdanie ale czy tylko tak pisze i zniknie.???? Dzisiaj pik rośnie jakby tak doszedł do 1000 to by było pięknie. Obserwuję i zobaczymy jaki będzie rozwój sytuacji .
Greg pisze same konkrety, nie nagrania. Pisze merytorycznie i zazwyczaj ma trafne prognozy. Wszystko jest tak jak pisał od początku :) zobaczymy czy prognoza o info o zwrocie kosztów też się sprawdzi, liczę na to :) moim zdaniem dzisiaj peak nie osiągnie 1000.
A czy Ty pierwszy raz widziałeś takie zjawisko? Bo wydaje mi się ze sam przed chwilą pisałeś o spółkach gaming owych :) widocznie na owych spółkach można najlepszej zrobić takie zamieszanie i trollowac, straszyć drobnych akcjonariuszy. :)
Masz rację na CDP pomimo dużej sprzedaży widma .... Kurs zanurkował. Szkoda... Nikt nie docenia poswieconej pracy spółki. Nijak ma się to z inwestowaniem. Czas spróbować inwestować na innych rynkach na polskim ciężko zarobić....
To się zgadza. Polska giełda jest specyficzna i wyjątkowo trzeba pilnować emocji i inwestować z rozumem.
Gwałtowny spadek kursu poly jest tego doskonałym przykładem :) Ci słabsi opuścili pociąg przed odjazdem tracąc pewnie z 15-25% ale ktoś gruby kto zgarnął ich akcje w niedługim czasie zarobi trochę grosza :) ja się o poly nie boję bo widzę jaki postęp spółka robi odkąd Pan Mateusz został prezesem, widzę jego poświęcenie, zaangażowanie i wiedzę! Ja zostaje. Co prawda moje główne zakupy robiłem przy kursie 2,19-2,50 ale jeszcze dzięki trollowac dobrałem jeszcze trochę akcji przy 3,80 i wcale nie boję się zostać na dłużej :)
Także ja osobiście wolę inwestowanie w dłuższej perspektywie. Nie lubię spekulacji, ale jeśli miałbym spekulować to pewnie ostro śledziłbym tutaj forum co się dzieje i wypatrywał trolli bo oni są bezlitośni. Wtedy pewnie można zarobić szybko :)
Liczę dziś na 600-700, jak przekroczy 700 będę bardzo zadowolony. Jutro liczę na 800. Oczywiście jeśli grę ogra jakiś mega influencer, to może być większy wzrost. Jesteśmy ledwo po premierze, więc zobaczymy jak będzie się to rozwijać :).
Ja się nigdzie nie wybieram, jak widzisz nie uciekłem, bo wierzę w fakty, a nie w to co piszą trolle. Moja analiza, którą tu wrzuciłem dzień przed premierą się realizuje jeśli chodzi o grę. Co do kursu, cóż, ktoś tu ostro sypał. Jeśli Cieślak nie miał lockupu, a zakładam, że nie miał, a jeśli miał to pewnie do premiery, to jest to racjonalne wytłumaczenie totalnie irracjonalnego spadku kursu, który przy takim odbiorze gry powinien rosnąć. Kapitalizacja obecnie jest tak śmieszna, że ciężko uwierzyć, że to sypanie z wora do wora, po prostu ktoś miał akcje za grosze i się wysypał. Jest to moim zdaniem wielce prawdopodobne. Szkoda tylko, że ten ktoś robił to też nierozsądnie, bo dało się wysypać nie zaniżając kursu. Jedyny plus z tego wszystkiego, że teraz powinna wrócić na dłużej zieleń tutaj. Kto to przetrzymał (w tym ja) mam nadzieję, że będzie miał dużo lepszy humor w przyszłym tygodniu. Traktuję tę spółkę długoterminowo, udowodnili, że potrafią dostarczyć świetny produkt, a sama gra radzi sobie bdb i peak rośnie, więc co rozsądniejsi dostrzegą, że jest tu bardzo duży potencjał wzrostowy przy tej zaniżonej kapitalizacji.
Tribe i jego IP to świetna platforma do rozwoju tegoż IP przez lata:
tryb kooperacja
PS,
kolejna część z rodziny tribe
PS itp,
web3 i wersja z tokenami.
extra temat do rozwoju, ciekawa story.