• SKOK na Petrolinvest Autor: ~adalbert78 [213.134.180.*]
    Od dziś można oglądać na YouTube film Korzenie zła, panów Sekielskich https://www.youtube.com/watch?v=jubMQqGOK6g , jeszcze go nie oglądałem więc nie będę się wypowiadał jak pisowcy o filmie pani Agnieszki Holland ale obejrzeć warto bo SKOKI to największa afera w Polsce dużo większa niż Ostrołęka, czy afera zbożowa czy też aferka, aferunia wizowa która jak gdzieś wyliczono dała zarobić około 2 miliardy pisowi i różnym mafiom. Jeśli są dziennikarze którzy tego tematu się nie przestraszyli to na pewno i znajdzie się odważny co zrobi choć krótki filmik o Petrolinvest tylko czy w mnogości tych pisowskich aferek kogoś w ogóle zainteresuje nasza sprawa??? Miałem nie pisać politycznie, ale pomyślałem sobie że ja przecież nie jestem przeciw ludziom którzy zaufali pisowi, ja jestem przeciw PiS, a to diametralna różnica i proszę wszystkich akcjonariuszy Petrolinvest żeby zastanowili się czy jeśli zagłosują na obecnie rządzących czy możemy liczyć że prokuratura zajmie się naszą sprawą??? Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy tylko wtedy mamy jakiekolwiek szanse w ogóle we wszystkich sprawach jako obywatele. Nie tylko jeśli jako akcjonariusze Petrola będziemy zmuszeni dalej walczyć w sądach międzynarodowych.
    Do końca roku ważne są nasze świadectwa maklerskie i z tego wszyscy zdajemy sobie sprawę, dlatego też spodziewam się jak wszyscy akcjonariusze konkretnych informacji od Prezesa.
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Realista [46.134.15.*]
    Najlepiej zwróć się do BANASIA (NIK) na pewno pomoże. Jego i TUSKA nieskazitelność jest porażająca, więc nie ma problemu w tym kraju mając możliwość takiego wyboru. Po niedzieli się okaże, POkraki!
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Toż_to_szok [46.187.235.*]
    Adalbert ja Ci coś powiem w tajemnicy.
    Dwa dni temu coś tam bzyknąłeś, że nie chcesz tu ludzi dzielić polityką, bo i tak już wewnętrznie są skłóceni, a teraz wklejasz jakieś g sekielskich ludzi tvnu i udajesz aniołka.
    Naprawdę afera skok jest większa od 140mld zł skradzionych z ofe przez rudego?
    Może być coś większego???
    A dołożymy do tego amber gold i synalka w tle?
    A dorzućmy może jeszcze przekęty autostradowe na euro 2012 i lawine upadłości spółek budowlanych, abm solid, dss, pbg, hbp i dziesiątki podwykonawców.
    Czy Ty człowieku głupich szukasz?
    PiS nie jest święty i to kazdy wie, taka jest polityka, ale pędź mi z tymi dziadami z opozycji a kysz a kysz.

• Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Wtf [31.61.186.*]
    Nic z OFE nie zostalo skradzione. Srodki sa przekaiegowane do ZUS. Ty cos pijesz mocnego? Pewnie samogon.
  • Z OFE do ZUS przeksięgowane I wydane Autor: ~Prawda [5.184.197.*]
    Tam już nie ma śladu po kasie z OFE.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [213.134.180.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Toż_to_szok [85.221.138.*]
    Dnia 2023-10-13 o godz. 12:42 ~adalbert78 napisał(a):
    > Od dziś można oglądać na YouTube film Korzenie zła, panów Sekielskich https://www.youtube.com/watch?v=jubMQqGOK6g , jeszcze go nie oglądałem więc nie będę się wypowiadał jak pisowcy o filmie pani Agnieszki Holland ale obejrzeć warto bo SKOKI to największa afera w Polsce dużo większa niż Ostrołęka, czy afera zbożowa czy też aferka, aferunia wizowa która jak gdzieś wyliczono dała zarobić około 2 miliardy pisowi i różnym mafiom. Jeśli są dziennikarze którzy tego tematu się nie przestraszyli to na pewno i znajdzie się odważny co zrobi choć krótki filmik o Petrolinvest tylko czy w mnogości tych pisowskich aferek kogoś w ogóle zainteresuje nasza sprawa??? Miałem nie pisać politycznie, ale pomyślałem sobie że ja przecież nie jestem przeciw ludziom którzy zaufali pisowi, ja jestem przeciw PiS, a to diametralna różnica i proszę wszystkich akcjonariuszy Petrolinvest żeby zastanowili się czy jeśli zagłosują na obecnie rządzących czy możemy liczyć że prokuratura zajmie się naszą sprawą??? Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy tylko wtedy mamy jakiekolwiek szanse w ogóle we wszystkich sprawach jako obywatele. Nie tylko jeśli jako akcjonariusze Petrola będziemy zmuszeni dalej walczyć w sądach międzynarodowych.
    > Do końca roku ważne są nasze świadectwa maklerskie i z tego wszyscy zdajemy sobie sprawę, dlatego też spodziewam się jak wszyscy akcjonariusze konkretnych informacji od Prezesa.

Jeszcze się pofatyguje choć wcale mi się nie chce, ale no przejść obojętnie obok takich "wspaniałości" nie sposób.
    Mamy rok 2007 zdaje się lipiec, debiut oil na giełdzie.
    Już wiadomo, że będą wcześniejsze wybory.
    Kurs zaczyna(dane już po scaleniu) od około 8tys zł dochodzi do 12tys, powoli się osuwa i w październiku gdy już wiadomo kto wygrał oscyluje w okolicy 5000, a w kwietniu roku 08 wita poziom około 2,5k.
    Dalej jest już tylko "lepiej" i w połowie 2015r(czyli chwile przed wyborami) zalicza magiczny poziom 2zł. ŁAAAAŁŁŁ.
    2zł z z 5000tys zł!!!
    W międzyczasie emisje, bajki z mchu i paproci no i wiadomo 100m do ropy.
    Później za rządów pis wylot w 17 r też z kursem 2zł, a wylot decyzją knf której to szefuncio Chrzanowski sam ma problemy z prawem i pisowcem ciężko go nazwać(dzięki Fordzik za przypomnienie tego pana ostarnio).
    Cała ta wędrówka kursu jak można by wywnioskować z wpisu adalbert działa się w czasach kiedy były u nas cyt"Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy".
    Ja dobrze widzę, Ty naprawdę to napisałeś Adalbert tak???

Mnie to ciężko jakby diagnozować o co tu chodzi, nie podejmuje się zgadywania, ale czuje taką bezsilność jak wpadam na tego typu kwiatki, że trudno to opisać.
    Ja się obawiam, ze autor Adalbert sam wlaściwie dokładnie nie wie co miał na myśli i co proponuje., no przepraszam, nie chce wyjść inaczej.
    Dodam jeszcze tylko, że zabrakło we wpisie szanownego kolegi "wolnej prokuratury" takiej właśnie jak ta za AG.
    Ona była tak wolna( w tym przypadku tłumaczymy niezbyt szybka), że w ciągu kilku lat nie zdążyła zareagować i taktownie poczekała aż zbierze się 800mln i spokojnie koledzy zwiną stragan.
    Wpis ten powstał po to żeby turaj wielu kolegom uświadomić jak niestey wujową macie pamięć(wniosek na podstawie łapek, na szczęscie są też łapki nadziei).
    Fakt, pis w 8lat nic w naszej sprawie nie zrobił( albo póki co nic o tym nie wiemy), ale to co Ty tu Adalbert robisz jest po prostu przykre.

• Re: SKOK na Petrolinvest Autor: forward [37.47.189.*]
    ////////// pełna zgoda Szoku
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Nonez [37.248.173.*]
    8 lat temu chciałem wejść do restauracji w ośrodku wypoczynkowym odbywało się tam zebranie lokalnych działaczy PiS . Prowadzący instruował jak rozmawiać z ludźmi na tematy gospodarcze,prywaciarze i właściciele akcji to wrogowie społeczeństwa
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~zoska [37.47.249.*]
    @Szok , dobrze to przeanalizowałes i podsumowałes !

Bo to jest tak jak pisałam naszym kolegom : "my "nic nie zrobimy "wam " będąc u władzy ,ale jak "wy" przejmiecie władze ,to w drodze rewanżu -"nic" nie zrobicie "nam" .
    Co najwyżej "leszcz" popłacze jakiś czas i zapomni .A my "tłuste koty " po obu stronach zawsze będziemy zadowoleni- wszak nie po to mamy "prawo i praworządność":) które sami ustanowiliśmy za zgodą SUWERENA ,któremu czasami ,udało się nam robić wodę z mózgu ( po obu stronach ).
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~tvnmaniak [31.11.130.*]
    nic nie zrobisz , wg mnie aktywo petrolinwestu jest we władaniu 2 kręgu, było, jest i będzie na wieki wieków amen, po filmie sekielskiego pewne to dla mnie jak amen w pacierzu..
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.167.*]
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~RDiP [109.243.64.*]
    I to wlasnie jest powodem klęski od 30lat bo głupcy głosując na po robią na złość PiS i odwrotnie jakby inne partie komitety nie istniały? Mało wam tego upokorzenia?
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~adalbert78 [213.134.180.*]
    muszę sie odnieść do wpisu Toz to szok bo kolega rzuca sie na mnie, a chyba niewiele zrozumiał z mojego wpisu. Wiec jeszcze raz napiszę o co mi chodziło! Praworządność, Wolne Media i Wolne Sądy to są rzeczy fundamentalne w demokracji i tylko wtedy my obywatele mamy pewność że państwo funkcjonuje poprawnie. Inaczej władza może nas bezkarnie okradać czy wmawiać że czarne jest białe, a białe czarne. I na koniec nigdzie nie napisałem że namawiam kogokolwiek na głosowanie na Tuska czy KO (choć ja sam tak właśnie zrobię) ja tylko bardzo proszę wszsytkich żeby się zastanowili bo jest wiele powodówżeby nie głosować na PiS!!! PiS to np: partia Mejzy i Bąkiewicza i np to mi juz wystarczy żeby na nich nie głosować!!! a że na dodatek PiS komplenie nam nie pomógł, śmiem nawet twierdzić że podkłada nam przysłowiowe kłody pod nogi, dlatego tym bardziej ***** ***
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Realista [46.134.25.*]
    Adalbert = poziom Marty Lempart, Lecha Wałęsy. Dyskusja z nimi to jak próba zainstalowania Windows 11 do liczydła przedwojennego księgowego. Sukces murowany.
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Pretyou [95.49.131.*]
    Za jakich rządów anulowano artykuł że można by pana K. pociągnąć do odpowiedzialności za działanie na niekorzyść spółki i własnych akcjonariuszy?
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Krzysiu załatw spraw Rysia .
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~zoska [89.64.21.*]
    Wydarzenia
    KRAJ
    Ryszard Krauze skorzystał na zmianie prawa
    Posłowie PO i PSL błyskawicznie zmienili prawo. Dzięki temu uniknął procesu Ryszard Krauze
    Publikacja: 05.10.2011 05:25

Ryszard Krauze skorzystał na zmianie prawa
    Foto: Rzeczpospolita

Cezary Gmyz

21 lipca 2011 roku Sąd Rejonowy dla Warszawy-Śródmieścia umorzył postępowanie, w którym oskarżony był jeden z najbardziej znanych polskich biznesmenów Ryszard Krauze. Sąd nie miał wyjścia – tydzień wcześniej weszła w życie nowelizacja kodeksu karnego, na skutek której z kodeksu spółek handlowych zniknął art. 585. A właśnie ten przepis – mówiący o działaniu na szkodę spółki – posłużył prokuratorom do oskarżenia trójmiejskiego biznesmena.

REKLAMA

W październiku 2010 r. prokuratura apelacyjna postawiła Krauzemu zarzut działania na szkodę jego spółki Prokom Investments. Chodziło o pożyczkę w wysokości 3 mln zł, jakiej udzieliła firmie K&K. Według prokuratury pieniądze zostały pożyczone na warunkach korzystnych dla K&K i bez zabezpieczenia, choć firma ta była winna spółkom Krauzego już 28 mln zł.

Biznesmen tłumaczył, że na transakcji nie stracił, lecz zarobił, bo sprzedał wierzytelność z zyskiem. Prokuratorzy ustalili jednak, że została ona sprzedana, kiedy było już jasne, że transakcją interesują się śledczy i funkcjonariusze ABW, którzy przesłuchiwali pracowników firmy Krauzego. Na dodatek odkryli oni, że wierzytelność kupiła firma pośrednio powiązana kapitałowo z firmami biznesmena.

Akt oskarżenia trafi do sądu 30 grudnia 2010 r. Wtedy wydarzenia nabrały gwałtownego przyspieszenia.

W Sejmie od końca listopada 2010 r. czekał na rozpatrzenie rządowy projekt ułatwień dla przedsiębiorców zakładający m.in. nowelizację k.s.h. Nie było w nim jednak propozycji zmiany artykułu 585. Zgłosił ją w lutym poseł PSL Krzysztof Borkowski. Według niej prokuratura nie mogłaby ścigać z urzędu działania na szkodę spółki. Pod koniec marca zmiana k.s.h. została uchwalona głosami PSL i PiS.

REKLAMA

Okazało się jednak, że już po zmianach prokuratura znalazła w przepisach furtkę pozwalającą nadal ścigać takie przestępstwo z urzędu.

Ale to nie był koniec sprawy. Równolegle pracowano bowiem w Sejmie nad projektem zgłoszonym przez Naczelną Radę Adwokacką. Na jej czele stoi mec. Andrzej Zwara, współwłaściciel znanej kancelarii, która w przeszłości obsługiwała spółki Krauzego.

14 stycznia 2011 r. Zwara na noworocznym spotkaniu adwokatury, na którym był m.in. Krauze, wręczył projekt zmiany art. 585 ministrowi sprawiedliwości Krzysztofowi Kwiatkowskiemu. Trafił on jednocześnie do Sejmu.

W czerwcu głosami PO i PSL Sejm w ogóle usunął z k.s.h. art. 585. Ostatecznie pozbawiło to prokuraturę możliwości ścigania Krauzego.
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Pospolite [31.0.45.*]
    Rudy wrócił
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~adalbert78 [89.64.80.*]
    do Zofia: trzeba rozróżnić władze sądowniczą od ustawodawczej bo jak się wszystko wymiesza to wychodza takie argumenty jak z koziej dupy trąba,bo własnie po to są niezbędne od nacisków sądy żeby nie działały na zlecenie polityków co chce wprowadzic PiS. Takie ustawy żeby kogoś nie karać czy wprost w celu jakigoś przekrętu to pisdzielcy wprowadzali przez ostatnie lata nagminnie i to jest dla naszego dobra rozumiem??? Co wiecej cały czas jawnie kradną w róznego rodzaju funduszach i machlojach na działkach, zbożu czy paliwie czy jak tweety Sasina o parapodatkach i to też rozumiem fajnie, głosujcie na nich, brawo WY! Prawdziwi Polacy!
    nie będzie żaden Niemiec ani Tusk tez Niemiec pluł nam w twarz. Widze że jednak nie pasuje do forumowego poziomu.

• Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Loki [5.172.232.*]
    kiedy zrozumiesz ze polityk to qwa i zlodzie
    rozumiem że każde grabie grabią do siebie i to dotyczy po prostu instynktu homo sapiens, ale powiedzenie że każdy polityk to qrwa i złodziej to jak powiedziec ze kazdy ksiądz to pedofil czy sędzia łapówkarz. A ja wolałbym się skupić na sądach bo co do polityków to o wiekszości nie mam dobrego zdania czy wręcz mam takie samo zdanie jak ty o wszystkich.
    Natomiast nie zmienię zdania że tylko w "wolnej od polityków" prokuraturze i wolnych sądach mamy szanse cokolwiek zdziałać tym bardziej że to gruby szwindel się tu zadział czy nadal dzieje. Nie znam wielu watków dokładanie ale radziłbym mieć na uwadze że bardzo zaostrzyło się prawo, a tu z pewnąścia kilka wątków sagi naszej perły wypelnia art.296KK
    czekamy na informacje od Prezesa Małeckiego co dalej, bo chyba nie wywiesimy białej flagi jak dostaliśmy taką armatę jak poniżej.
    BI: Nawet 25 lat więzienia za szkodę majątkową spółki
    Bussines Insider podaje, że zanim dojdzie do rozliczenia paliwowych cudów, wcześniej XXX może mieć proces karny. I tutaj ewentualny nowy rząd, na którego czele ma stanąć XXX, otrzymuje niespodziewany "prezent" od Zbigniewa Ziobry. Chodzi o art. 296 Kodeksu karnego, zgodnie z którym kto zarządzając spółką wyrządza jej znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności. "Prezesowi grozi nawet 25 lat więzienia" - czytamy na portalu.

- Od 1 października za sprawą nowelizacji przygotowanej przez resort Zbigniewa Ziobry w przypadku mienia wielkiej wartości kara może wynieść do 25 lat więzienia. Tak przewiduje art. 306b Kk. Zgodnie z nim za decyzję gospodarczą, która przyniesie spółce stratę powyżej 5 mln zł, członek zarządu może stracić wolność na okres od 3 do 20 lat, a powyżej 10 mln zł - od 5 do 25 lat! Pamiętajmy, że niedawna nowela kodeksu spółek handlowych ministrów Sasina i Kowalskiego daje prokuratorowi kompetencję określania, co leży w interesie spółki. Co więcej, za sprawą październikowej nowelizacji prokuratura wszczyna śledztwo na wniosek wspólnika, akcjonariusza lub udziałowca pokrzywdzonej spółki – tłumaczy prof. Romanowski.
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Jack [31.0.47.*]
    A czy prawo działa wstecz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.4.110.*]
    co do zasady wiadomo że prawo nie działa wstecz, ale... myślę że my jestesmy w podpunkcie 3 lub 4 więc jeszcze wiele sie może wydarzyć

Terminy
    Karalność przestępstwa ustaje, jeżeli od czasu jego popełnienia upłynęło lat:
    • 30 - gdy czyn stanowi zbrodnię zabójstwa,
    • 20 - gdy czyn stanowi inną zbrodnię,
    • 15 -- gdy czyn stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności przekraczającą 5 lat,
    • 10 - gdy czyn stanowi występek zagrożony karą pozbawienia wolności przekraczającą 3 lata,
    • 5 - gdy chodzi o pozostałe występki.
    Jak zatem widać terminy przedawnienia są dosyć długie. Dłuższe terminy przewidziane są dla poważniejszych przestępstw natomiast krótsze terminy wiążą się z łagodniejszymi przestępstwami.

a tak z innej beczki to jesli chodzi o ewentualne procesy karne przeciw byłemu prezesowi czy zarzadowi to jesli nie bedą chcieli ugody, tak tej prostackiej ugody to przecież logiczne że my jako pokrzywdzeni ich działaniami bedziemy chcieli wystąpic na drogę sądową.
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Jack [31.0.47.*]
    Tak tylko czy w czasie powstania przestępstwa nie było tej ustawy tylko powstała później o to mi chodzi
  • Re: SKOK na Petrolinvest Autor: ~Piotr [45.84.123.*]
    Dnia 2023-11-04 o godz. 14:44 ~adalbert78 napisał(a):
    > a tak z innej beczki to jesli chodzi o ewentualne procesy karne przeciw byłemu prezesowi czy zarzadowi to jesli nie bedą chcieli ugody, tak tej prostackiej ugody

To nie ugoda tu byłby prostacka, a prostacka nadzieja na ugodę która to strategia od dawna przecież jest bezskutecznie stosowana przez Małeckiego razem z Wami wobec byłego Zarządu .
    https://www.bankier.pl/forum/temat_koniec-roku-tuz-tuz-do-konca-roku-prezes-i-przewodniczacy-rn-obiecywali,63314847.html

• Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.56.*]
    Sprostowanie: RM/PAM nigdy nie chcieli ugody, chcieli totalnej konfrontacji - w tym problem i obecna sytuacja bez perspektyw wyjścia z impasu.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Piotr [134.122.48.*]
    No tak, to strategia Pamu i Małeckiego - totalna konfrontacja w postaci nieudolnego zastraszenia BLG i Krauze.
    Oni to nazywają ugodą: "Oddaj pieniądze, a jak nie, to prokurator" :-). Na coś takiego to Adalberty oddają mocz ze strachu, ale nie ludzie co milionami żonglują.
    Zwracam nieśmiało uwagę, że ten tekst w kółko powtarzają przez ostatnie 5 lat. :-)
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Akita [37.30.20.*]
    Co zatem radzisz Piterku? Może byśmy w grudniu pokolędowali to Baseitova. Obwieścimy mu że już będziemy grzeczni i niech choć lichą dywidendę wypłaci.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Toż_to_szok [46.187.235.*]
    Dnia 2023-11-05 o godz. 18:30 ~Akita napisał(a):
    > Co zatem radzisz Piterku? Może byśmy w grudniu pokolędowali to Baseitova. Obwieścimy mu że już będziemy grzeczni i niech choć lichą dywidendę wypłaci.

Po pierwsze pod żadnym pozorem nie przedłużac upoważnień.
    Tylko wtedy gdy zanim zdecydujecie się to zrobić zostanie wypłacona minimum kilkuzłotowa dywidenda.
    Na żadne obietnice bez pokrycia już nie można się godzic, bo będzie to kolejny pełen nadziei a na koniec tylko pełen rozczarowania rok.
    Niech ten cały pam padnie, a jak będzie trzeba to nawet niech ta spólka wreszcie upadnie.
    Dla wielu byłoby to lepsze niż przesiadywanie tutaj przez kolejne lata i marnowanie życia.
    Prawda jest taka, że zorganizowali jakąś gre i my w tej grze nie daliśmy się ograć, emitowali, podawali tragiczne infa, zawieszali aż wkońcu usunęli z notowań, a my tu nadal jesteśmy.
    Nie potrafią panowie przegrywać, chociaż dzieląc się z nami przecież wcale by nie przegrali, więc nie potrafią przestrzegać zasad własnej gry. Bardzo słabo.
    Wieć jeśli to aż taki problem to niech ta forse sobie zeżrą.
    Smacznego.

• Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.56.*]
    Strategia RM/PAM wobec BLG jest jak Hamasu wobec Izraela. Strony postawiły jedynie na rozwiązanie siłowe, nie ma mowy o kompromisie/porozumieniu. Zwycięzca miałby być tylko jeden, a będzie raczej dwóch przegranych, a najbardziej my, akcjonariusze.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Akita [37.30.20.*]
    Czekaj. Nie pękaj. Piterek coś wymyśli. Może zrobi akcept kolędy do Kazacha no1
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Magik [31.0.38.*]
    https://naszdziennik.pl/mysl-felieton/65510,nasi-okupanci-wychodza-z-cienia.html w tym kraju mogą zarobić nieliczni służby knf sądy nadal parasol ale czerwonych akurat trafiliśmy, nabyliśmy (akcje) coś co nie było dla nas ale jest jedno ale wszystko się kiedyś kończy nawet wpływy oby nam się udało czary mary
    No tak, " Nie bądź pan rura i nie pękaj". - Pamiętasz ten skecz z Janem Kobuszewskim w roli majstra? W kajeciku trzeba to podkreślić wężykiem!
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Piotr [134.122.48.*]
    Dnia 2023-11-05 o godz. 19:07 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > Po pierwsze pod żadnym pozorem nie przedłużac upoważnień.

Całkowicie się z Szokiem zgadzam, ale to Wy wszyscy z PAM winniście zrobić, bo tylko wtedy mogłoby wstrząsnąć Małeckim.
    Nie wiemy czy to coś da, bo członkostwo w PAM (czyli w rezultacie upoważnienia dla niego) było mu potrzebne do głosowań jedynie na takich czy innych WZA. Ponieważ Małecki przegłosował wszystko co chciał, to już mu głosy PAM nie są potrzebne - z jednym wyjątkiem, mianowicie gdy przegra sprawę o stołek prezesa i będzie musiał jeszcze raz o niego walczyć, czyli znów mieć głosy PAM na WZA.

> Niech ten cały pam padnie, a jak będzie trzeba to nawet niech ta spólka wreszcie upadnie.

PAM nie padnie nawet bez jednego upoważnienia dla Małeckiego, bo prawne istnienie tej organizacji nie jest uzależnione od takich upoważnień.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.27.*]
    Piotr, całkowicie się z Tobą zgadzam oprócz zgody na upadłość Petrola. Po co prosić o śmierć, skoro i tak przyjdzie.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Dnia 2023-11-06 o godz. 13:18 ~Piotr napisał(a):
    > Dnia 2023-11-05 o godz. 19:07 ~Toż_to_szok napisał(a):
    > > Po pierwsze pod żadnym pozorem nie przedłużac upoważnień.
    >
    > Całkowicie się z Szokiem zgadzam, ale to Wy wszyscy z PAM winniście zrobić, bo tylko wtedy mogłoby wstrząsnąć Małeckim.
    > Nie wiemy czy to coś da, bo członkostwo w PAM (czyli w rezultacie upoważnienia dla niego) było mu potrzebne do głosowań jedynie na takich czy innych WZA. Ponieważ Małecki przegłosował wszystko co chciał, to już mu głosy PAM nie są potrzebne - z jednym wyjątkiem, mianowicie gdy przegra sprawę o stołek prezesa i będzie musiał jeszcze raz o niego walczyć, czyli znów mieć głosy PAM na WZA.
    >
    > > Niech ten cały pam padnie, a jak będzie trzeba to nawet niech ta spólka wreszcie upadnie.
    >
    > PAM nie padnie nawet bez jednego upoważnienia dla Małeckiego, bo prawne istnienie tej organizacji nie jest uzależnione od takich upoważnień.

Czyli Małecki jest nie do ruszenia , zabetonowany , tym samym betonem co .....

1:24"Zabetonowane" auto na ul. Legionów w Łodzi
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Piotr [45.84.123.*]
    Jeśli sąd go nie odbetonuje, to PAM może go odbetonować jak członkowie dadzą swoje upoważnienia nowo wybranej osobie.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~XXL [5.173.69.*]
    Gamoń co tak psioczysz na Pam i Prezesa Małeckiegoo toż dopiero niecałe 3 lata zawracają kijem rzekę,namawiasz do ugody z blg a sam nie chcesz ugody z Maleckim by ten cyrk zakończyć , wyjaśnić.
    No chyba że gracie w jednym teatrze i tak macie uwiarygadniać ten spektakl
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Jestem kiepski aktor , reżyser nie dał mi angażu , stąd ta moja mściwość na Małeckiego i reżysera -:)
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.155.*]
    A to auto w Łodzi to Johnnego? Stało pod żabką?
    Realista jesteś spostrzegawczy , ja nie skojarzyłem -:)
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.144.*]
    Johnny nie taki głupi, na jakiego wygląda. Zostawił auto, potem odjechał i ma gotową kryptę. Teraz wystarczy się ułoźyć i zalać betonem.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Serwisant [31.61.185.*]
    Johnny Macki to z zasobow internetowych wynikalo, ze mial TICO.

Trzeba przyznac, ze TICO byloby nie do pobicia na tym becku.
  • Re: Koniec roku tuż tuż,do końca roku Prezes i Przewodniczący RN obiecy Autor: ~Realista [46.134.134.*]
    Poszło na OTO-MOTO. Teraz ma inne.
[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.