• Czy ja dobrze licze? Autor: ~realnie [5.173.26.*]
    Jest tu jakiś ekonomon?
    Patrząc na punkt pierwszy umowy 0,7 z 6,285 mln daje 4,4 mln czyli kapitał spłacony
    Punkt drugi 0,5 z róznicy tj. 3,715 daje 1,8 mln czyli jakieś 40% więcej od kapitału. To albo pożyczyli na 5 lat i wtedy będziemy fanfarować premierę, albo to niezła lichwa, pomijam zapis punktu 3.
    Czyli tak jak z Farmem miało być anielsko, skończyło się , wiemy jak. Teraz też gra może i bedzie super ale zysk przepalą do zera już przy drugiej przekładce terminu premiery a ile ich będzie to tylko można wnioskować po przekładce krótkiego demo

1. Do kwoty przychodu z Gry 6 285 000 zł, a więc do momentu spłaty inwestycji w kwocie 4 400 000, Sonka będzie przekazywać do PLW:
    - 70% z przychodów z dystrybucji na PC,
    - 50% z przychodów na konsolach firm Nintendo, Sony oraz Microsoftu (dalej: Konsole).

2. Jeśli przychód osiągnie kwotę 6 285 000 zł, ale mniej, niż 10 000 000 zł przychodu, Sonka będzie przekazywać do PLW:
    - 50% z przychodów z dystrybucji na PC,
    - 25% z przychodów z dystrybucji na Konsolach.

3. Jeśli przychód osiągnie kwotę powyżej 10 000 000 zł, Sonka będzie przekazywać do PLW:
    - 25% z przychodów z dystrybucji na PC,
    - 0% z przychodów z dystrybucji na Konsolach.
  • Re: Czy ja dobrze licze? Autor: ~Hofens [31.61.243.*]
    Ja jestem ekonom

Krótka piłka dla nie ekonoma... Dajesz milion dolarów na robotę, jak gra się będzie sprzedawać to odzyskasz szybko milion dolarów i może z pół miliona jeszcze zarobisz, ale jest ryzyko że gra się nie będzie sprzedawać i wtedy ten milion będziesz odzyskiwać latami albo i nigdy...

Tu ten co daje milion jest mocno przekonany że nie utopi kasy a trochę na robocie się zna...

Mamy bardzo dobrą umowę... jest optymalna i dla pożyczającego i dla nas tu nie szukaj lichwy to to nie kredyt na procent a inwestycja (która może się przecież zwracać w różnym tempie).

Dodatkowo będzie "wsparcie" wydawnicze, wydajemy sami ale PLW będzie pomagać (ma w tym interes)

A na koniec to że podali szczegóły umowy to już ich dobra wola (mało kto podaje) umowa sprawiedliwa bez wałka a nawet powiedział bym że atrakcyjna dla Sonki, jedene co jeszcze tu brakuje to wejście do top 100 WL i wtedy 10 milionów ze sprzedaży jak najbardziej realne
  • Re: Czy ja dobrze licze? Autor: ~Riddles [83.21.50.*]
    Tak, ale myślę że oczekiwania były dużo większe. Ja spodziewałem się ze gra wyjdzie szybciej i zarobi na siebie. No ewentualnie wezmą jakas mniejsza pożyczkę od Playwaya. A tu takie coś...
  • Re: Czy ja dobrze licze? Autor: ~Hofens [31.61.247.*]
    Jak byś śledził informacje od spółki to byś doczytał że gra ma kosztować milion euro i że szukają dofinansowania poprzez wydawcę bo kasy brak... nabrali pożyczek aby zrobić demo, aby znalazł się wydawca co da im milion euro na grę... Zrobili demo i zamiast wydawcy to PLW daję kasę w zamian za zwrot kosztów plus kasa dla siebie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.0.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Coś sobie naciągniesz od tego naganiania na spadek Autor: ~-U [151.19.23.*]
    Ale doceniam twoją cieżką pracę, nawet jeśli nic w tym co piszesz nie trzyma się kupy.
  • Re: Coś sobie naciągniesz od tego naganiania na spadek Autor: ~realnie [5.173.26.*]
    A w arkuszu po prawej do 10 zł tylko 40k papiera, więc nie ma jak kupić większego pakietu
  • Re: Coś sobie naciągniesz od tego naganiania na spadek Autor: ~realnie [5.173.26.*]
    Zaczyna wybijać szłambooo, zleci jeszcze kikadziesiąt procentów to nie wiem czy bedziecie tak stabilnie traktować swoją inwestycję w pewny projekt
[x]
SONKA -0,20% 9,94 2025-09-19 16:13:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.