Raport bardzo dobry - wartość księgowa na akcję dobija do stówy i dalej: W dniu 2 czerwca 2023 roku Spółka uzyskała informację o wypowiedzeniu Umowy Kredytu Hipotecznego nr DK/KR-HIP/03922/07 Indeksowanego do CHF zawartej 13 grudnia 2007 r. opiewającej na kwotę 15.000.000,00 zł, waloryzowanej do kursu CHF _dalej jako Umowa Kredytu_ przez Getin Noble Bank S.A. z siedzibą w Warszawie _dalej jako Bank_. Umowa Kredytu rozwiązuje się z upływem 30 dniowego okresu wypowiedzenia. Po upływie okresu wypowiedzenia cały kredyt stanie się natychmiast wymagalny. Szacunkowa wartość kredytu po przeliczeniu z CHF na PLN wg kursu średniego NBP z dnia 01.06.2023 r. wyniesie ok. 27,8 mln zł _w tym: kapitał 27,4 mln zł; odsetki 0,4 mln zł_. Jednocześnie Spółka złożyła do sądu okręgowego pozew o zasądzenie od Getin Noble Bank S.A. kwoty 18.792.508,96 zł wraz z odsetkami ustawowymi od dnia doręczenia pozwu Getin Noble Bank S.A. do dnia zapłaty - tytułem zwrotu bezpodstawnego wzbogacenia, powstałego w wyniku spełnienia świadczenia nienależnego z nieważnej Umowy kredytu hipotecznego nr DK/KR-HIP/03922/07 indeksowanego do CHF, zawartej dnia 13.12.2007 r. opiewającej na kwotę 15.000.000,00 zł, waloryzowanej do kursu CHF oraz o unieważnienie Umowy Kredytu.
Stary 1445 szt po średnio 37 z groszem ( spartoliłem średnia , bo dobierałem przy stówie i ciut powyżej ) , poczytaj interesuje mnie poziom skąd spadli czyli od 2200 do góry
Wyniki bieżące dobre. Struktura kapitałowo majątkowa przeciętna. Biorąc pod uwagę dobry II kwartał lepszy moim zdaniem od oczekiwań. W poniedziałek obstawiam wzrost kursu na poziomie co najmniej + 10,0%.
Torez to nie do loki ? Prędzej czy później spółka wróci tam skąd spadła czyli 2200 - 3000 z groszem . To na początek i żadne luki nie będą miały na to wpływu , przy 40 tyś FF raczej nie do ogarnięcia
Nie wiem skąd ten sarkazm , nie określiłem ramy czasowej ,że do tego i tego musi być . Spółka kolejny kwartał , rok wykazuje znaczące zyski ( poszukaj ile spółek z podłogi pochwaliło się zyskiem 10 mln za pierwsze półrocze ) oczywiście w segmencie małych spółek o podobnym zatrudnieniu . Spółka drobnicy wisi od roku parę newsów , odnośnie nowego akcjonariusza z innej galaktyki ( bo chyba tam księgują akcje od PJW ) , dalej prezes nowy czy nie? Jaka nowy akcjonariusz to i może horyzonty inne i jeszcze parę drobniejszych spraw. To jak ujrzy światło dzienne to uwierz mi to tutaj parę stów nie będzie deptane
Bo troche odleciałeś kolego z tymi poziomami. Kurs od roku kisi sie na tym samym poziomie. Życia Ci zbraknie do Twoich poziomów jeśli tak dalej bedzie to wygladać
Spokojnie niczego mi nie braknie, a odlatywać nie mam zamiaru - jakoś nie znoszę latania . Z drugiej strony wyraziłeś to w bardzo przyzwoity sposób. Jestem na podłodze od tonsilów i pruchników i trochę już się naoglądałem i nasłuchałem sceptycznych uwag. Kiedyś kupno POLNA po 10 z groszem po wejściu jednego tuza giełdowego w papier ( po wzroście ponad 500 %) , na forum wyrażali bardzo ciekawe opinie o mnie , a jak napisałem że oddam po "100" to wyobraź sobie ile ciepłych słów w zamian otrzymałem. Oddałem z podziękowaniami do 105 wszystko i nikt nie napisał - miałeś stary rację . Paged, tup i parę innych z małym ff , niektóre leżały długo ale swoje zarobiły . A popatrz bedzin z 5 na prawie 2 stówy w trzy tygodnie chyba , firma co ma setki milionów długu , ale mały ff i owce przy jakimkolwiek newsie się zabijają o akcje . Tutaj masz spółkę z regularnymi zyskami, co prawda z dziadowskim przepływem informacji lub praktycznie żadnym informowaniem drobnych . Wyobraź sobie że po. prezesa chlapnie coś o akcjonariuszu , może zarząd po stówce kupi i co się dzieje . I na koniec , a może komuś bardzo zależy aby nie rosło ? , zwróć uwagę co robią animatory 1-3 akcjami przeważnie na koniec sesji zaniżają kurs . Lud to obserwuje i czeka z palcem na enter po stronie kupi , a nóż będzie taniej , bo ci co chcieli sprzedać sprzedali powyżej 100 -120 , teraz animacja co by z najmniej 5 zleceń poleciało za sesję
O tym już pisałem , tylko kwestia słowa " niedługo" co dla Ciebie znaczy, ja myślę że rok - dwa może to zająć . No chyba, że wreszcie zafundują nam super newsy o nowy akcjonariuszu i parę jeszcze zaległych tematów . I tak jeszcze nawiązując do tego co klikałem powyżej , LPP startowało jakoś z początkiem wieku w cenie 40 - 50 zł , już wydawało się że to jest drogo i powoli i tak rosło do 500 stów , jakoś w 2007 -2008 ( nie sprawdzałem teraz tego ) strzeliło powyżej 3000 , ile lud brzydkich słów skrobał o kupujących i o wiecznych hakach . Te nicki i IP do dziś się gdzieś przewijają na forum, oczywiście nie wszystkie ale część co pamiętam ( sam śledziłem notowania lecz nigdy nie klikałem w temacie czegoś co nie mam - byłem takim kibicem i nie powiem, żal było patrzeć jak miałeś notowania w koszyku od 50 parę zla) I tak z perspektywy czasu jaka stopa zwrotu byłaby powiedzmy z 100 akcji kupionych do 2008 roku, i gdzie taką możesz uzyskać. A mieli już piękne podejście ponad 17 k za sztukę i tylko kwestą czasu jest jak 20 tyś przekroczą . Piszę to dlatego, aby się zbędnie nie podniecać wyskokiem nie wiem na 200 -300 zł. Zalecam popcorn , cola i pierwszy rząd w teatrzyku . Jak potrzebujesz to sprzedaj część , ale zostaw część na potwierdzenie, że tu będziemy oglądali loty w najodleglejszą galaktykę
Ale po co sprzedawać? Co da lepszą stopę zwrotu w długiej perspektywie? Wiadomo że jakieś Bedziny mogą nagle wyskoczyć kilkaset procent, ale tego nie przewidzisz jak nie masz znajomego insidera. A WF to zdrowa spółka z mega fundamentami i ogromnymi perspektywami, więc powtórzę- po co sprzedawać?
Ehh, pamiętam LPP po 2k w 2012 jak zaczynałem przygodę z GPW.
Pamiętam Cdreda po 6 Ziko,to akurat kupiłem dla zysku 2nzl,bo konsola była męcząca.
Takich spółek każdy z nas ma full w pamięci....
Tak, trzeba siedzieć na Dee,jak kasa nie potrzebna,niech rośnie.
Swoją drogą dziwi mnie trochę,że insajdy,spekula,itd. Nie tykają tego i nie ciągną do nieba.
Zarząd,Ameryka nie dobierają tego,szkoda.
Od kilku dni uważnie obserwuję tego co wystawia w 1 linii,np 97szt kupisz 3 i za chwilę jest znowu 97.
Ale wiecie co,ten w 1 linii,na K też tak samo robi.
I tak animator,bawi się na 2-6zl i tak w kółko
Tu można z kursem robić wszystko,czy na 500,czy na 1500 wywindować.
Najbliższe opory to są 115-120zl jakoś tak.
Jak to pęknie,na spokojnie lecimy wysoko.
Animator ma jedno zadanie , zrobić tyle transakcji aby nie poszło na dwa fixy , dla niego bez znaczenia czy góra czy dół . Jak lud stoi obserwuje z paluchami na enter i nie bierze do góry , a z dołu również niewiele zleceń na kupi bo będzie taniej , tak jak nasz kolega domykający luki ( urok ff 40 tyś) to tak wygląda - po kilka sztuk na dół i kilka do góry . Ale przyjdzie czas i to niebawem gdzie ten lud jak ja kiedyś będzie się drapać po głowie i myśleć dlaczego chociaż trochę tego nie kupiłem, a my wiadomo co zrobimy z łapkami aby nie swędziało do klawiatury w jedne ręce płyn w drugiej kukurydza z mikrofalówki (a najlepsza jest z kina )
"Termin „fixing” odnosi się przede wszystkim do rynków finansowych, których papiery wartościowe nie są notowane w sposób ciągły w ciągu dnia sesyjnego. W przeciwieństwie do notowań nieciągłych fixing jest zarezerwowany dla papierów wartościowych o niskiej kapitalizacji rynkowej lub niskiej płynności." "Sposób notowania akcji może ulec zmianie. Akcje spółki mogą zostać przeniesione z notowań jednolitych do ciągłych jeśli spółka wykaże się odpowiednią płynnością i wysokością obrotów."