Widać ze Zarzad się trochę przeliczył , liczył na spadek kursu po wynikach, i że kupią taniej, a tu zonk, kurs nie spada a im mało czasu zostało. Teraz kurs nie spadnie aż do okresu zamkniętego, czyli 14.10. Wtedy już nie będzie bodźców podtrzymujących cenę, a 2 tyg później wstępne dane dot Q3 i będzie szybki zjazd.
Dnia 2023-09-20 o godz. 22:48 ~Rudolf napisał(a): > Widać ze Zarzad się trochę przeliczył , liczył na spadek kursu po wynikach, i że kupią taniej, a tu zonk, kurs nie spada a im mało czasu zostało. Teraz kurs nie spadnie aż do okresu zamkniętego, czyli 14.10. Wtedy już nie będzie bodźców podtrzymujących cenę, a 2 tyg później wstępne dane dot Q3 i będzie szybki zjazd.
Kupują już, nie doczekali się na większe spadki.
Między 19tym, a 22gim wydali już ponad 6,5 mln. PLN.
Nie wiem czy nie chcący czy celowo, ale Insider_buys nie wspomina o fakcie, że Zarząd kupował akcje z racji Premii gotówkowej, którą otrzymał w ramach wynagrodzenia za wyniki z 2022 roku. To nie jest ich decyzja - bo albo by te akcje kupili za tę Premię albo Premia by przepadła - więc poniekąd kupowali je bez względu na aktualną sytuację spółki.
Nie zmienia to faktu, że spółka jest bardzo perspektywiczna ale też nie zmienia to faktu, że w najbliższym czasie będzie miała przejściowo wyniki poddane sporej presji, bo ich główny segment jest aktualnie w trudnej sytuacji rynkowej przez politykę Orlenu. Jestem ciekaw jaka to jest skala więc z niecierpliwością czekam na szacunki na początku listopada.
Chętnych zapraszam na twitera / X na mój profil, gdzie niedawno poczyniłem analizę tego czego możemy się spodziewać i jak widze sytuację w spółce.