zamiast keksic bez sensu dam po prostu artykuly udowadniajce teze ze jestesmy u progu najwiekszej rewolucji w na rynku pc, smartfonow a takze rtv, nadchodzi wertykalny komputer ktory moze zastapic wszystko:
Cnet - Apple Vision Pro Hands-On: Far Better Than I Was Ready For https://www.cnet.com/tech/computing/apple-vision-pro-hands-on-far-better-than-i-was-ready-for/
The Times - I tried the Apple Vision Pro. I was lost for words. The VR headset takes users to 3D experiences that feel incredibly real! https://www.thetimes.co.uk/article/apple-vision-pro-review-vr-headset-dd9qztq0s
Zdnet - I tried Apple Vision Pro and it's far ahead of where I expected https://www.zdnet.com/article/i-tried-apple-vision-pro-and-its-far-ahead-of-where-i-expected/
z polskiego rynku gamdev to carbon bedzie w awangardzie producentow rozrywki na ta platforme, i za rok bedziemy tu rozmawiac na innych poziomach cenowych :)
Wszystko spoko tylko skąd taka teza? "z polskiego rynku gamdev to carbon bedzie w awangardzie producentow rozrywki na ta platforme,"
Carbon nie jest jedyną spółką działającą w obszarze VR. W czym się wybijają poza przeciętność aby coś zyskać z tej "rewolucji"? Bo sama obecność w tej branży to za mało (zakładając wzrost konkurencyjności przy większym zainteresowaniu rynku).
Znikad, Pear sobie wypisuje takie hurraoptymistyczne kawalki, uzywajac sformulowan typu „Carbon MOZE zrobi x”, „pojawia sie szanse dla Carbona”, „rynek rosnie, wiec Carbon na pewno Y”:)
przylapales mnie, keksiu, do tego dzialam w warunkach recydywy - znikad wziety hurraoptymizm az kipial ze mnie kiedy naganialem na tym forum na cdr po 2.50, czy tez kiedy bralem 11b po 4 .. :D
p.s. choc jak tak sie tak teraz patrze zeby sobie przypomniec, to nie, na 11b po 4 nie bylo jeszcze az takich podstaw do optymizmu jak dzis na crb :>
To jest twój argument za podaną tezą? Że kiedyś kupowałeś CDR i 11b? Pewnie na imprezach rodzinnych się tym chwalisz?
Czy w Pyramid też wchodziłeś bo naczytałeś się że teraz kosmos jest na topie więc spółka od gry o Marsie to pewny sukces?
mam troche argumentow - wiecej na pewno niz bylo ich na 11b wtedy jeden podobny - o jakosci spolki, zespolu - o pewnej ulotnej rzeczy zwanej np rigcz :D
inne moze w innym watku, tu o sektorze mowimy
p.s. odpyskowuje personalnie keksikowi bo mnie zaczepil, a w koncu jestesmy gdzie jestesmy :))
Ten RIGCZ jest rzeczywiście ulotny na spółce która w szczycie bańki: - próbuje nagonić na siebie przez nierealny program motywacyjny bazujący na KURSIE akcji, - nabija inwestorów na spółkę wydmuszkę z którą potem musi się połączyć doprowadzając do niekorzystnego rozwodnienie swoich akcji o 1/3
Co do jakości zespołu i kompetencji - jeżeli miałby to być kandydat do beneficjenta tej rewolucji to czy jakość gier nie powinna być rosnąć z każda nową? A obecnie widać coraz słabsze premiery.
Ta „przełomowa technologia”, na ktorą Carbon spala kase z grantu, to sledzenie rąk i granie bez kontrolerów. Co jest glupie, bo na obecnej generacji sprzetu to zwyczajnie nie zadziala, co juz wiele innych firm vr stwierdzilo, i ma ograniczone praktyczne zastosowanie, bo nie ma wtedy przyciskow. A ze ninisterstwo daje granty na takie pomysly - no coz, witamy w Polsce:) w kazdym razie - Carbon nie ma ani zadnych unikalnych kompetencji and technologii. Ma tylko IP wizardsow jak unikalną wartosc, i caly los Carbona w perspektywie przynajmniej roku zalezy od jakosci premiery.
Nie toniecie, po prostu nigdzie nie idziecie:) podbitka straci za chwile paliwo i zejdziemy do poziomow „naturalnych” - w mojej ocenie jest to 20-25 zl, jak juz wielkrotnie pisalem.
Tak, uznałem, ze po zaskakująco udanej premierze Crimen bardziej niż 15-20zl realny jest przedzial 20-25zl. Przyznasz, ze nie jest jakas fundamentalna zmiana podejscia.
Oraz - zobaczymy, jak wypadną wyniki za Q3. Jeseli tak dramatycznie, jak za Q2, to moze bujnąć kursem. Chociaz wątpię, zeby spadlo znowu do 13zl, ten byl za niski, a premiera CP2077 z patchem 2.0 i Phantom Liberty pewnie zmieni troche sentyment do gamingu na gieldzie, i latwiej bedzie utrzymac niezarabaiajacym spolkom przeszacowany kurs. Ale nie jedziecie na zadne 40 zlotych, a nawet jesli przypadkiem, to nie dluzej niz przez kilka dni
No nie widzimy tu 30, lol:))) Kurs wskakuje na 30-kilka po kilku transakcjach (byly juz takie mózgi tutaj, co kupowali zeby „bronic kursu”) a potem spokojnie sobie zlatuje na 20-kilka. Potem znowu ktos podbija, a za chwile kurs sie znowu osuwa.
Nie jestem obrażony, wrecz przeciwnie, traktuję Carbon jak laboratorium i taką grę symulacyjną:) Jak kupiłeś po 15 i sprzedałeś teraz, to gratuluję, dobre wyczucie i fart. Jeżeli nie sprzedałeś,. No cóż, wyglada na to, ze te szalone ruchy pod przejęcie Irona i wycenę spółek się skończyły (i tak trwały dłużej, niż powinny), teraz powolutku w dół przez cały listopad.
Dziecko następny poziom to Kazimierz Wielki i to jeszcze w tym roku,a w przyszłym będzie skokowy wzrost przychodów i zupełnie inne poziomy.Twoje szczekanie oraz zaklinanie rzeczywistości nic nie zmienią. Kiedyś Zatara napisał ze za 500 sprzedadzą tylko LESZCZE i całkowicie się z nim zgadzam.Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i proszę nie kierować się tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne.
Najpierw pisałeśś że wracamy na 15 później 15-20 teraz już będziesz miał z nas bekę kiedy spadnie na 30 gdzie będziemy jeszcze ponad 100% do przodu. Powinieneś nam współczucia bo tobie królu inwestycji udało się uciec ze śmiecia po 20zł z 50% straty xD
Chlopaki, ja juz nie wiem, ile wy tu juz cisniecie te glupoty:) Wyszedlem rok i kwartal temu po ok 23 zl, i natychmiast kupilem CDProjekt (i kilka innych rzeczy w mniejszej skali m.in. Artifex), na ktorym zrobilem na tyle duzo, ze juz dawno polrylo to straty z Carbona i dalo nawet sensowny zysko ponad te straty:) Wlasnie mija tutaj czas, gdzie kurs wyskoczyl pod przejęcie Irona i rozne ktorkotrwale biznesowe deale, i teraz wracamy do bazy, bo taka baza jest rozsądna w stosunku do fundamentós i zdolnosci dostarczania zysku inwestorom. Do zobaczenia w grudniu.
O 15-20 pisalem, bo Crimen zapowiadal mi sie na klapę. Okazał się lepszy, wiec to nieaktualne, ale tylko trochę zmienilem moje oszacowanie - ciagle podtdzymuje ocenę 20-25 na koniec roku. A 100% zysku, mistrzu, to bedziesz mial, jak zrealizujesz teraz, a nie jak spadnie:)
Kiedy w końcu do ciebie dotrze że trend się odwrócił i poziomy 15-20-25 już nie wrócą? Spółka działa wykazuje zyski ma wielkie plany które realizuje więc z jakiego powodu mielibyśmy wracać na dno? Tamten rejon został już bardzo dobrze ograny więc niema potrzeby tam wracać. Szykuj się na kolejne poziomy w górę
Pożyjemy, zobaczymy:) Na razie nie wykazuje tych wielkich zyskow, bo srednio tylko ok 600k na kwartał, a „wielkie plany wydawnicze” to ma każda firemka na bananie:)