• Wygrana dzierżawa Autor: ~Opil [31.0.95.*]
    J.w a kurs spada
  • Re: Wygrana dzierżawa Autor: ~Gościu [31.0.86.*]
    Ktoś sprzedał 1 akcję żeby spadło, faktycznie dramat.
  • Re: Wygrana dzierżawa Autor: ~Fan [178.21.154.*]
    bo to nie ta dzierżawa, na którą czekamy :-)
  • Re: Wygrana dzierżawa Autor: ~Qba [217.153.242.*]
    Ta dzierżawa w Świnoujściu w perspektywie przyszłych lat jest ważniejsza niż ta na zbożowy terminal w Gdyni. Bez wygrania przetargu OTL i tak będzie generował dobre zyski. Spółka rozwojowa. Większość kontraktów mają w EUR, więc na IIIq mogą mieć kilka milionów zysku z samych różnic kursowych (na koniec czerwca EURO słabo stało). Do tego rekordowe przeładunki agro (a Gdynia praktycznie nie obsługuje Ukraińskiego zboża). Ja trzymam i czekam na kolejne wyniki.

Ok, tylko to było/jest w cenie. Zawarcie umowy przyrzeczonej (po umowie przedwstępnej) było imo uważane za oczywiste i nie ma tu raczej niespodzianki. Drugi przetarg to co innego
  • Re: Wygrana dzierżawa Autor: ~prof [77.222.245.*]
    Wygranie dzisiejszego przetargu przyspieszyłoby pewnie wzrosty na kurs trzycyfrowy, ale myślę, że dużo tam było zainteresowanych dzierżawą - może być trudno.
    Wzrosty przy tych zasobach które mają i zyskach ponad 100 mln rocznie do kapitalizacji na poziomie 1 mld są tutaj nieuniknione, ale mogą się rozłożyć w czasie .
    Za ten rok można szacować zysk na poziomie 170-180 mln i dywidendę w okolicach 10 zł. Mało?
    ja tam też jestem zadowolony i to bardzo :-) Dzisiejszy przetarg, jeśli zostanie rozstrzygnięty, traktuję potencjalnie jako booster względem obecnego stanu. Zgadzam się też, że o wygraną będzie ciężko.
[x]
OTLOG -0,56% 14,12 2025-10-16 16:43:26
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.