Zarząd buduje księgę popytu by w trybie przyspieszonym sprzedać swoje akcje jakiemuś podmiotowi. Oznacza to, że wejdzie jakie znajomy królika kupując akcje sądzę że minus 30pric od ceny giełdowej. No niestety tak się dzieje jeśli spółki są perspektywiczne to każdy znajomy królika chce zarobić miliony. Oczywiście zarząd na tym nie straci lecz za chwil kilka zrobi emisję dla siebie i pewnie też tego podmioty z ABB. Życie.... jeśli nie masz bezpośrednio info to nie przewidzisz chociaż ostatnio na Bioceltix były hurra optymistyczne wzrosty pod nic. Podobnie jak na SDS. Jak to się kończy, widzimy. Finalnie oczywiście będzie dobrze ale takie działania powodują pojawienie się działań spekulacyjnych.
Musisz jeszcze popracować nad tą marna prowokacja mająca wywołać spadek byś tanio mógł kupić papier , działaj nie poddaj się bądź dzielny i odważny. Psychiatra ci to wynagrodzi
Jest już dostępne na YT to spotkanie, obejrzę zobaczę co to za panika, może faktycznie trzeba zrzucić balast póki jest jeszcze 170% zysku i czekać na zjazd i odkupienie , bynajmniej części akcji
Za często tu nie zaglądam bo męczą już trochę te fantazje...wróćcie do wpisów i wątków sprzed paru miesięcy: idzie emisja, idzie korekta, będzie po 10, 15, 20 zł itd itp... Jak widać słabo się te wróżby spełniły. I zdecydujcie sie na temat: albo ABB w BCX albo ABB w SDS bo się idzie zgubić.
Byłem na Dniu Inwestora w SDS Optic, rozmawiałem i słuchałem wiele godzin co ta trójka muszkieterów ma do powiedzenia...byłem już na wielu takich wydarzeniach...powiem jedno: spokój, wiara, opanowanie, profeska...ja jestem spokojny... Przed DI urosło nie wiadomo dlaczego no to po DI spadło nie wiadomo dlaczego...wróciło na 32zł
Ktoś może myślał że 3-ka zarzadzających z SDS są krety...nami i ogłoszą wielkiego niusa bez espi albo ze espi wyjdzie na minute przed "magicznym slajdem"...po 17tej słyszałem nawet na sali głosy "no to teraz już możecie powiedzieć, sesja się zamknęła"...taaaa
Historie o ABB w SDS to sobie między uszy można wsadzić, pomarzyć zawsze można o niższej cenie....pewnie taka będzie tylko pytanie kiedy, jaka i od której ceny niższa :-)... SDS ma to poukładane, na Dniu Inwestora były oba fundusze z lat 2013-2017, można było spokojnie z nimi pogadać i przekaz jest jasny: my już swoje sprzedaliśmy (rynek nawet się nie skapnął kiedy i ile), nie mamy ciśnienia, jak będzie oferta publiczna przy przechodzeniu na GPW i będzie mozna dołaczyć w kontrolowany i spkojny sposób (ta sama cena dla wszytkich, itp) to się zastanowimy (podkreślamy słowo: zastanowimy!)...jak do tego dodamy że Aviva (Allianz) w pełni wyszła (mieli coś pod 150tys akcji) to mówimy o tym, że mogło spokojnie z 10-15% kapitału (500-700 tys akcji) z dużych paczek rozejść się po setkach/tysiącach indywidualnych rąk w kilka miesięcy, a SDS pilnuje relacji inwestorskich, opowiada, komunikuje, przepowiada, analizuje - abyśmy jako ci mniejsi i indywidualni nie panikowali... Jak dla mnie raczej nikt ich nie zaskoczy z dużych akcjonariuszy że nagle musi cos sprzedac...
A zarząd i pracownicy mając akcje z programu motywacyjnego - weszły do obrotu kolejne i jakoś wodospadu nie ma, może trochę faktycznie w ten piątek 15 września poszło z tej puli - ale nie zarząd czy żony bo już byłby raport z 19-ki..
Ja zakładam, że przyjdzie dzień kiedy po kilkunastu latach od założenia firmy (w tym roku SDS ma 10 lat) to pomysłodawcy pewnie z chęcią sprzedadzą z 5-10% tego co mają, zainwestują w dzieci, moze kupią akcje BCX itp itd...ale wierzę, że zrobią to z głową, może przy okazji przejścia na GPW dołączą do oferty na jasnych i czytelnych zasadach (z jedną ceną dla wszystkich)...jak to kogoś uwiera to niech sobie założy spółę, pójdzie z nią na giełdę i wtedy pogadamy....a może i nie sprzedadzą dopóki ktoś nie przyjdzie i nie położy miliarda czegoś tam, to wiedzą tylko oni i można ich zawsze kiedyś o to spytać. Wszystkim spokojnego weekendu.