Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  32,00 zł , zmiana od tamtej pory: -81,31%

Re: Abb na sds

Za często tu nie zaglądam bo męczą już trochę te fantazje...wróćcie do wpisów i wątków sprzed paru miesięcy: idzie emisja, idzie korekta, będzie po 10, 15, 20 zł itd itp...
Jak widać słabo się te wróżby spełniły.
I zdecydujcie sie na temat: albo ABB w BCX albo ABB w SDS bo się idzie zgubić.

Byłem na Dniu Inwestora w SDS Optic, rozmawiałem i słuchałem wiele godzin co ta trójka muszkieterów ma do powiedzenia...byłem już na wielu takich wydarzeniach...powiem jedno: spokój, wiara, opanowanie, profeska...ja jestem spokojny...
Przed DI urosło nie wiadomo dlaczego no to po DI spadło nie wiadomo dlaczego...wróciło na 32zł

Ktoś może myślał że 3-ka zarzadzających z SDS są krety...nami i ogłoszą wielkiego niusa bez espi albo ze espi wyjdzie na minute przed "magicznym slajdem"...po 17tej słyszałem nawet na sali głosy "no to teraz już możecie powiedzieć, sesja się zamknęła"...taaaa

Historie o ABB w SDS to sobie między uszy można wsadzić, pomarzyć zawsze można o niższej cenie....pewnie taka będzie tylko pytanie kiedy, jaka i od której ceny niższa :-)...
SDS ma to poukładane, na Dniu Inwestora były oba fundusze z lat 2013-2017, można było spokojnie z nimi pogadać i przekaz jest jasny: my już swoje sprzedaliśmy (rynek nawet się nie skapnął kiedy i ile), nie mamy ciśnienia, jak będzie oferta publiczna przy przechodzeniu na GPW i będzie mozna dołaczyć w kontrolowany i spkojny sposób (ta sama cena dla wszytkich, itp) to się zastanowimy (podkreślamy słowo: zastanowimy!)...jak do tego dodamy że Aviva (Allianz) w pełni wyszła (mieli coś pod 150tys akcji) to mówimy o tym, że mogło spokojnie z 10-15% kapitału (500-700 tys akcji) z dużych paczek rozejść się po setkach/tysiącach indywidualnych rąk w kilka miesięcy, a SDS pilnuje relacji inwestorskich, opowiada, komunikuje, przepowiada, analizuje - abyśmy jako ci mniejsi i indywidualni nie panikowali...
Jak dla mnie raczej nikt ich nie zaskoczy z dużych akcjonariuszy że nagle musi cos sprzedac...

A zarząd i pracownicy mając akcje z programu motywacyjnego - weszły do obrotu kolejne i jakoś wodospadu nie ma, może trochę faktycznie w ten piątek 15 września poszło z tej puli - ale nie zarząd czy żony bo już byłby raport z 19-ki..

Ja zakładam, że przyjdzie dzień kiedy po kilkunastu latach od założenia firmy (w tym roku SDS ma 10 lat) to pomysłodawcy pewnie z chęcią sprzedadzą z 5-10% tego co mają, zainwestują w dzieci, moze kupią akcje BCX itp itd...ale wierzę, że zrobią to z głową, może przy okazji przejścia na GPW dołączą do oferty na jasnych i czytelnych zasadach (z jedną ceną dla wszystkich)...jak to kogoś uwiera to niech sobie założy spółę, pójdzie z nią na giełdę i wtedy pogadamy....a może i nie sprzedadzą dopóki ktoś nie przyjdzie i nie położy miliarda czegoś tam, to wiedzą tylko oni i można ich zawsze kiedyś o to spytać.
Wszystkim spokojnego weekendu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SDSOPTIC -0,33% 5,98 2025-11-20 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.