Tyle tylko podpowiem to wasza kasa i nie kierujcie się emocjami. Za kilka dni ogarnę ten wpis głębiej, dzisiaj tylko zachęcam do kontroli tego co macie.
Spoko akurat o ciga się nie martwię, raz że płynność miód (dzisiaj dzienny zrzut techniczny na prawie 5mln zeta = miesięczny obrót Stonki) więc reagować łatwo i to dużo większymi kwotami na zlecenie (a nie po 200 papiera na zlecenie jak na Sonce) tak więc nie trafiłeś dream.
to ci podpowiem dream, że nie gniotę kasy na giełdach od miesiąca tylko nieco dłużej - nie jestem majstrem jak zaor czy inne influencery - robie swoje i szlifuje kreski i jestem otwarty na nowinki.
ekranik decyzyjny mam prosty - 4 podstawowe technikalia - ma crossy, aso i adx/macd i BB - kilka modyfikacji i wszystko widac jak na dłoni. dodatkowo troche sledzenia otoczenia bo makro zanim wpłynie na rynki musi zostac "przetrawione" czyli najpierw cos sie gdzieś dzieje a potem rynek wali up lub down.
Aby AT choćby resztkowo działało musi bycsensowny obrót na transakcje wtedy jest sens wchodzić z kreskami. Przypadki skrajne jak Będzin czy Termoizolacje od kilku dni to pomijam bo to gra z przypadku na małe kwoty (bardziej dla zabawy) bo niesione polityka i chwilową modą.
Stonka jest mała ale w miarę przewidywalna - reaguje spontanicznie ale ci co pchaja ja do góry ujawinili ile maja papiera na zbyciu robiąc 30% zjazd - czyszczenia stopów sie tutaj nie spodziewałbym bo nie maja sensu a zrobili jedynie stracha aby potem co zgarneli od zestrachanych wywalić wyżej kupujacym w pospiechu...
kto kupił nisko ten realizuje swój plan a ewentualne zakupy w trakcie traktuje jako żart. - prawdziwa zabawa jest np. na CIG-u gdzie przewala sie jak na miare stonki GIGANTYCZNA dzienna kasa - tam się zarabia bo nawet od dołka do szczytu w interwałach miesięcznych stopa zwrotu to 30-40% i to bez stracha że ktos cos nagle wywali - za duzo luda i nie ma opcji spadku o 30% bez grubego powodu.
technicznie - przykładowo wczoraj na MA crossach na 1D przez cały dzień pojawiał się i znikał znak K - ostatecznie po zamknięciu swiecy nie było K - więc sie coś święciło - o oto dzisiaj był zjazd - zreszta na wszystkim ;)
od nastu lat mimo wzlotów i spadków pita ma ZAWSZE do przodu - sa lata chude sa takie sobie ale w 2020 były sowite - najfajniej zaś z ostatniego roku zarabia mi się na HMINWEST - kupione w listopadzie 22 idzie up do dzisiaj - po drodze mały spadeczek z kwietnia do maja i spokojniutko do góry - to sie nazywa trafiona w odpowiednim czasie inwetsycja - technicznie rozgrywana na interwale 1D z reakcja na 4-6H czyli bardzo niemrawo wręcz spokojnitko...
Stonka i Cig to wariactwa dla zabawy - fajne bo trzeba "rozgrywac" decyzje na krótkich interwałach - a skoro BTC sam na shorcie leci na pysk i zarabia to stonka z cigiem sa jak jazda starego na szybkim motorze - frajda.
tak więc bankiera znam od dawna, jego ostatnie dobre czasy to 2017-2019 - potem pojawiły sie maupy ze zoo i króluja do dzisiaj - aja je robie w bambalona i bambika ;)
dream - sory bro ale ty to nie zarobisz na giełdzie - zobacz godzine wpisu ostrzezenia, potem godzine wpisu dlaczego ostrzegałem - porównaj kursy o 11 i o 16 - zjazd od wpisu był ponad -7% ...
jesli dalej nie jarzysz giełdy - nie graj bo jestes jak słupek na boisku - stoisz i przeszkadzasz a nic nie zrobisz ...
Widać, że próbują na siłę wzbudzić poczucie jakiegoś sukcesu awansem na wishliście a celowo pomijane są względy finansowe spółki. Dziecinada nic więcej.