to ci podpowiem dream, że nie gniotę kasy na giełdach od miesiąca tylko nieco dłużej - nie jestem majstrem jak zaor czy inne influencery - robie swoje i szlifuje kreski i jestem otwarty na nowinki.
ekranik decyzyjny mam prosty - 4 podstawowe technikalia - ma crossy, aso i adx/macd i BB - kilka modyfikacji i wszystko widac jak na dłoni. dodatkowo troche sledzenia otoczenia bo makro zanim wpłynie na rynki musi zostac "przetrawione" czyli najpierw cos sie gdzieś dzieje a potem rynek wali up lub down.
Aby AT choćby resztkowo działało musi bycsensowny obrót na transakcje wtedy jest sens wchodzić z kreskami. Przypadki skrajne jak Będzin czy Termoizolacje od kilku dni to pomijam bo to gra z przypadku na małe kwoty (bardziej dla zabawy) bo niesione polityka i chwilową modą.
Stonka jest mała ale w miarę przewidywalna - reaguje spontanicznie ale ci co pchaja ja do góry ujawinili ile maja papiera na zbyciu robiąc 30% zjazd - czyszczenia stopów sie tutaj nie spodziewałbym bo nie maja sensu a zrobili jedynie stracha aby potem co zgarneli od zestrachanych wywalić wyżej kupujacym w pospiechu...
kto kupił nisko ten realizuje swój plan a ewentualne zakupy w trakcie traktuje jako żart. - prawdziwa zabawa jest np. na CIG-u gdzie przewala sie jak na miare stonki GIGANTYCZNA dzienna kasa - tam się zarabia bo nawet od dołka do szczytu w interwałach miesięcznych stopa zwrotu to 30-40% i to bez stracha że ktos cos nagle wywali - za duzo luda i nie ma opcji spadku o 30% bez grubego powodu.
technicznie - przykładowo wczoraj na MA crossach na 1D przez cały dzień pojawiał się i znikał znak K - ostatecznie po zamknięciu swiecy nie było K - więc sie coś święciło - o oto dzisiaj był zjazd - zreszta na wszystkim ;)
od nastu lat mimo wzlotów i spadków pita ma ZAWSZE do przodu - sa lata chude sa takie sobie ale w 2020 były sowite - najfajniej zaś z ostatniego roku zarabia mi się na HMINWEST - kupione w listopadzie 22 idzie up do dzisiaj - po drodze mały spadeczek z kwietnia do maja i spokojniutko do góry - to sie nazywa trafiona w odpowiednim czasie inwetsycja - technicznie rozgrywana na interwale 1D z reakcja na 4-6H czyli bardzo niemrawo wręcz spokojnitko...
Stonka i Cig to wariactwa dla zabawy - fajne bo trzeba "rozgrywac" decyzje na krótkich interwałach - a skoro BTC sam na shorcie leci na pysk i zarabia to stonka z cigiem sa jak jazda starego na szybkim motorze - frajda.
tak więc bankiera znam od dawna, jego ostatnie dobre czasy to 2017-2019 - potem pojawiły sie maupy ze zoo i króluja do dzisiaj - aja je robie w bambalona i bambika ;)