• Serum developer presentation Autor: ~Kaszi [37.30.114.*]
    https://youtu.be/XAmVrmTCxSo?si=z3KzCrefZrfjkln9
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Jhony [79.110.192.*]
    To będzie sztos produkcja, myślę że w gatunku symulatorów bardzo dobrze się sprzeda. Patrząc na jakość hotel renovator i wysokiej liczbie pozytywnych opinii na steam czuję że tutaj też półka będzie zawieszona wysoko a zakres graczy będzie większy ze względu na tematykę gry
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Cola [213.134.181.*]
    To nie jest symulator, to jest survival od gameisland. Symulatory robi twohorizons.
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Xddd [79.191.7.*]
    Nie ma to jak eksperci.
    Co tu mamy? Far Cry, BioShock i Green Hell z wisha.
    Owszem, to survival.
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Jarko [5.184.114.*]
    Jak to jest że te gry wyglądają dużo lrpiej niż inkwizytora heh
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~XDD [79.184.164.*]
    Dnia 2023-09-05 o godz. 20:58 ~Jarko napisał(a):
    > Jak to jest że te gry wyglądają dużo lrpiej niż inkwizytora heh

Mój drogi przyjacielu:

- silnik to Unreal nie Unity
    Na razie dużo tego nie ma i tak, ale...
    Gra sama w sobie, jakbym miał się do czegoś czepiać, musi wyjasnić, jak zmiana DNA sprawia, że nagle chodzisz bezszelestnie. Zmienia ci stopy w coś?

• Re: Serum developer presentation Autor: ~dragonball [178.213.125.*]
    >Gra sama w sobie, (...) musi wyjasnić, jak zmiana DNA sprawia, że nagle chodzisz bezszelestnie.
    nagłupszy twój post jaki do tej pory widziałem, który po raz kolejny pokazuje, że z grami nie masz nic wspólnego.
    Bo przecież to norma, że inne gry wyjaśniają jak level up po zabiciu dzika włócznią pozwala graczowi wybrać rozwój umiejętności strzelania z łuku XD
    Dnia 2023-09-06 o godz. 11:33 ~dragonball napisał(a):
    > >Gra sama w sobie, (...) musi wyjasnić, jak zmiana DNA sprawia, że nagle chodzisz bezszelestnie.
    > > nagłupszy twój post jaki do tej pory widziałem, który po raz kolejny pokazuje, że z grami nie masz nic wspólnego.
    > > Bo przecież to norma, że inne gry wyjaśniają jak level up po zabiciu dzika włócznią pozwala graczowi wybrać rozwój umiejętności strzelania z łuku XD

Widzę, że kolega z tych, co aktor z gry o tron? "Dlaczego gruby typek jest gruby po latach tułania się bez jedzenia za Murem? Nie interesuj się, to świat fantasy, są smoki"
    Są realia świata i zgodnosć wewnętrzna. Ogólnie jestem w stanie argumentować, że rzeczy takie jak celność mają bezpośredni związek z ilością zabitych przeciwników. Tak samo gry RPG - taka konstrukcja.
    W Bioshocku mamy wyjaśnienie - magiczne morskie ślimaki zmieniają ci DNA bo mają takie zdolności, jak je dobrze połączysz, robisz się potworem z ogniem w łapie. Splice up:)
    Natomiast tu mamy pseudorealizm - i dlatego ciekawi mnie to. Czy to ma zwiążek z jakimś zwierzakiem? Pseudorealistycznie - masz węgorze elektryczne, ślimaki z pancerzami, strzelanie jadem - to też magia, ale jakoś bardziej wiarygodna. Stąd, moje pytanie - jak uarguemntują cichy chód?
    brednie na zasadzie "dlaczego Frodo nie poleciał na orle do góry z pierścieniem"
    Są dwie odpowiedzi:
    Jedna, że podobno Tolkien powiedział "Zamknij się"
    A drugie, że to metaforyczna droga bohatera, walczącego ze złem w sobie i pokonującego te podszepty.

Co do tego co piszę, merytorycznie wyrażam ciekawośc, bo serio mnie to zastanawia, wiec może zamiast pisać brednie, albo wejdziesz w to światotwórstwo, albo zrobisz jak pan Tolkien powiedział?
    Wejdź w światotwórstwo WHFRPG ed1 i umiejętności "cichy chód w mieście" i "cichy chód na wsi". Albo w światotwórstwo Wampira Maskarady i sfery ciszy.

Musisz być ogólnie bardzo rozrywkowy i zabawny na imprezach. I w pracy. Dlatego pewnie przesiadujesz tutaj po weekendach i nocach.

I nic dziwnego, że wywalili ciebie z roboty jak nie rozumiesz, że pewne rzeczy pozostawia się w niedopowiedzeniu i nie ma co tłumaczyć wszystkiego jak działa. Nikt tego nie robi, żaden pisarz SF ani Fantasy.
    Dnia 2023-09-06 o godz. 14:34 ~dragonball napisał(a):
    > Wejdź w światotwórstwo WHFRPG ed1 i umiejętności "cichy chód w mieście" i "cichy chód na wsi". Albo w światotwórstwo Wampira Maskarady i sfery ciszy.
    > >
    W grze o wampirach są umiejętnosci bezszelestnego chodzenia? no zaskakujące.

> > Musisz być ogólnie bardzo rozrywkowy i zabawny na imprezach. I w pracy. Dlatego pewnie przesiadujesz tutaj po weekendach i nocach.
    > >
    Wiesz, jak ktoś lubi fantastykę, ma anlityczny umysł, to stara się zaglądać w takie rzeczy. jak chcesz super zrobiony świat bez wewnetrznych niespójnosci - polecam serie the expanse.

> > I nic dziwnego, że wywalili ciebie z roboty jak nie rozumiesz, że pewne rzeczy pozostawia się w niedopowiedzeniu i nie ma co tłumaczyć wszystkiego jak działa. Nikt tego nie robi, żaden pisarz SF ani Fantasy.

Ale mnie znikąd nie wywalili, człowieku.
    I nie, nie masz racji. Jesli coś tworzysz, czy to grę, czy powieść, czy film - tworzysz ramy świata - co jest możliwe - co nie (chociazby w the expanse - silnik Epsteina), czy w Wiedźminie - moce i zaklęcia - czy u Jacka - Nieświat, czary. A potem się tego trzymasz. Dlatego piszę, że mnie ciekawi jak to wyjaśnią.
    A każdy twórca, jeśli jest dobry, to wyjasnia jak dziala jego świat - na bazie czego.

Szkoda, że jesteś głupi, ale na to nic nie poradzę:(

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.136.18.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.157.14.*]
    Dnia 2023-09-06 o godz. 18:27 ~Mg napisał(a):
    > Głupoty właśnie Tobie XDD nie brakuje, trzeba być pozbawionym rozumu żeby siedzieć na spółce w która sie nie inwestuje i dzień w dzień wypisywać durne komentarze...pozdrów księdza z dzieciństwa może inkwizytor rozwiąże i twoja zagadke

Gdybym chciał ci dopiąc, to bym wskazał, ze coś dużo opowiadasz o księżach, ale nie chcę. Powiem tylko... Słychać wycie? Zankomicie.
    Nie przypominam sobie, żeby to było forum tylko dla fanów Dusta. Może sobie takie założ, to będzie się tam wszyscy.... lizać... głaskać.

Ale fakt, że odwalasz, reagujesz na moje merytoryczne komentarze marnymi wycieczkami, znaczy że trafiam.
    Wiesz, zę to słaba spółka, albo jesteś devem, nie obchodzi mnie to i wpienia cię, ze pokazuję innym prawdę. Aj, boli, kolego?

Nie umiesz odpowiedzieć merytorycznie, bo jak?
    Ani miejscami na wishliscie, bo to jakieś nędzne 4-6k fanów tam.
    Ani grafiką, bo wygląda jak wygląda.
    Ani doświadczeniem pracowników, bo to nie ma czym.
    Nie nie pracowałem tam, na twoje szczęscie, nie mam takich inklinacji masochistycznych.

Wiesz czemu dowalam się do Dusta? Bo wpieniają mnie osóbki takie Kubuś Wolff, gość który obiecuje gruszki, a nie dowozi nawet pestek. Gość, który non stop albo przypadkiem przeszacowuje swoje możliwości, albo czysto leci w kulki. I już.

• Re: Serum developer presentation Autor: ~Kamerzysta [85.165.103.*]
    Dobre.
    Przekonałeś mnie, że spółka nic już nie warta.
    Wyszedłem z akcji.
    Czy teraz już sobie pójdziesz stąd i dasz nam lamentować na nasz sposób? Dziękuję.
    Dnia 2023-09-06 o godz. 20:53 ~Kamerzysta napisał(a):
    > Dobre.
    > > Przekonałeś mnie, że spółka nic już nie warta.
    > > Wyszedłem z akcji.
    > > Czy teraz już sobie pójdziesz stąd i dasz nam lamentować na nasz sposób? Dziękuję.

Ale o co ci chodzi, czlowieku?
    Będę tu siedział, będę punktował Kubusia:)
    Bo mogę, prawda?
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Kamerzysta [85.165.103.*]
    No możesz, możesz...
    Ale nikomu nie pomagasz :)
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Kostuch [5.173.140.*]
    Ale ty jesteś zazdrosny o tego Kubusia, jakaś twoja niespełniona fantazja... . Odrzucił twoje zaloty. Wiesz to ciekawe, bo ten Kubuś w przeciwieństwie do ciebie jest prezesem spółki notowanej na GPW, która to spółka podpisuje milionowe umowy ( nawet są walucie euro:). Zaczyna przynosić zyski, zatrudnia ok 70 osób i w przyszłości chce przynajmniej podwoić stan zatrudnienia( do 2028), et cetera et cetera. A ty, znęcasz się tylko nad klawiaturą i swoim smartfonem. Wiesz to jest niezdrowe... . Biedaku bez akcji, ha ha.
  • Re: Serum developer presentation Autor: ~Xdd [79.184.164.*]
    Przynosić zyski? Coś nowego. Nieładnie jest kłamać. Bardzo nieladnie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.13.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kostuch [5.173.13.*]
    Ty chyba naprawdę masz jakieś stosunki ... z ekipą tego portalu, bo dostaje bana za wypowiedzi które nie zawierają wulgaryzmów, mowy nienawiści itp. ale ban jest.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.13.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Kostuch [5.173.13.*]
    Spójrz w ostatni raport, tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje. Wydawcy przelewają środki na konto grupy The Dust... . A po wydaniu Inkwizytora i Serum zobaczymy wszyscy (ty też, Bied.. bez akcji), czy firmę ze zebranych środków będzie stać na, samodzielnie finansowanie nowych projektów, czy tez będą zmuszeni do dalszej współpracy, z kolejnymi wydawcami na dotychczasowych zasadach. Wiem, że twoim marzeniem jest decyzja o emisji kolejnych akcji. No cóż możesz mieć marzenia... .
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Xdd [31.0.75.*]
    Czym innym jest przychód, czym innym jest zysk. Dust na razie ani razu nie miał zysku,ani jako studio ani jako grupa.
    Moim marzeniem jest żeby takie studia były w końcu za coś odpowiedzialne, xd
[x]
THEDUST 1,40% 1,08 2025-09-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.