• GPW mam od 4 lat Autor: ~lf [89.64.31.*]
    Mam akcje od 4 lat i tak naprawdę jestem non stop stratny. Ten sposob odciecia po dywidendzie jest bez sensu. Mimo ze go rozumiem to moim daniem powinien rynek decydowac za ile po dniu jest walor a nie jakies odcinanie. Wiem ze kazdy sie cieszy, ze to super walor bo daje dywidnendę ale jak dzis po 4 latach bym go sprzedał to miał bym znacznie mniej niz na lokacie w banku.
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: rupetto [46.205.211.*]
    to idż do księdza i na pierwszego listopada zamów żale i wypominki; może coś pomoże
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~Jack [37.248.161.*]
    Jaka masz średnia cenę zakupu??? Może tu jest problem ze wszedłeś na górce
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~M46 [37.47.155.*]
    To problem wielu spółek ,kupiłeś zapewne po 43 zł i dlatego masz strate .Albo zostaje trzymać i czekać albo sprzedać i jechać do SPA i mieć wywalone
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~lf [89.64.31.*]
    Tak trochę wysoko nawet 45 ale i tak nawet dokupujac za dywidende plus dokupujac w wolnego cashu (dziekie temu mam nizszą srednią ktory caly czas spada) to i tak nie wychodzę na tym lepiej niż na lokacie.
    W PL dywidendowe spolki bardzo słabo sie zachowują
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [149.102.229.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~Ma [193.138.137.*]
    Dwa lata temu nie miales nic z lokat. A tutaj, przy zalozeniu ze spolka bedzie dzialac, po kilkunastu latach bedziesz ja mial praktycznie za darmo z dywidend. A lokaty i tak sie skoncza niedlugo znowu
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Za kilkanaście lat inflacja w sumie będzie 100% albo więcej. Natomiast jak nastanie normalny prezes NBP i RPP wróci do swoich konstytucyjnych obowiązków to lokaty zaczną przynosić zyski na poziomie inflacji albo wyższym.
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~Luk [5.173.111.*]
    37 zł to poziom wybuchu wojny na Ukrainie. Wtedy sam się zastanawiałem co tu brać. 3 razy brałem poniżej 37 zł jeszcze. Drugi rok na promocji całkiem fajnie. Perspektywy spółki są ciekawe. Pojawią się zyski to i kurs będzie inny i dywidenda. A kupuje się przyszłość spółki. Kupić zakopać 2-3 poczekać i tyle.
  • Re: GPW mam od 4 lat Autor: ~Mati [46.204.8.*]
    Myślę że niżej niż 36 nie spadnie ja kupuje po trochu
[x]
GPW -0,65% 61,35 2025-11-07 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.