Kupię w okolicach 60 zł. Zakładałem , że nie spadnie poniżej 67 PLN. Ale analiza wykresu z ostatnich sesji wskazuje , że może być z tym problem. Następny dołek to 58 - 60 PLN. Pozdrawiam
Ewentualne domknięcie luki jest wyżej jak Ci pisałem kilkanaście dni temu.
Dzisiejsza świeca,zamknięcie na minimum na siłę.
3 troki łącznie 3 akcje,ot rysowanie wykresu.
Pozdrawiam tych z akcjami
Wiem że jest wyżej . Ale dobrze wiesz że nie zawsze to działa. Życzę Ci by nie spełnił się mój scenariusz, Sam posiadam nie wielki pakiet tych akcji . Średnia cena zakupu 87 PLN. Kupiłem za wcześnie . Nie wszystko da się niestety przewidzieć. Posiadając te akcje powinienem zachęcać do zakupu. Pisze jednak obiektywnie . Każdy ma prawo do zamieszczania swoich przemyśleń oraz samodzielnego podejmowania decyzji.
Ale trzema akcjami Torez wykres rysować ??? , przecież to na siłę wali pakietami na koniec. Nie wiem czy coś z FMG nie łączą , tam również ekspert od jedne sztuki siedzi. Prawda jest taka lud czeka na newsy , może 22 wynikami zaskoczą i wreszcie się pojawią informacje na które czekamy . Nie escytuj się tymi zamknięciami świec , tutaj w historii znajdziesz kilka dużo wyżej nie domkniętych
Zalecam herbatkę z melisy oraz zimny okład na czerep . Powinno chociaż chwilowo pomóc. Widzę że jesteś świetnym polonistą. Ale z GPW daj sobie spokój nie masz o tym pojęcia. Zalecam Ci ponadto podręcznik - M .Kotwy , Zasady kultury osobistej.
Sam sobie anal...fabeto zaleć odpowiednią penetrację, obojętnie czym i gdzie, abyś wiedział w końcu i zapamiętał, jak się po polsku pisze "trzy".
Porady anal...fabety, które nawet takich rzeczy nie wie, g. są warte.
Nie sądzę żeby analfabeta był lepszy od durnia , dureń potrafi pisać a analfabeta nie czyli jeżeli dxisiaj ktoś nie potrafi pisać jest kompletnym głupcem i golodupcem
Pochwa jak mówi lud
Wielebny w jakimś tam stopniu można się zgodzić z Twoim rozumowaniem . Ale tylko w jakimś. Znam wielu ludzi z tytułami doktorów itd. I sam tytuł w wielu wypadkach niewiele znaczy. Znam wielu prostych ludzie często bez wykształcenia , którzy biją na głowę tych doktorków. Nasz obecny prezydent np. jest doktorem , były prezydent Lech Wałęsa ma wykształcenie zawodowe. Resztę dopowiedz sobie sam ....
Wałęsa był i jest "Bolkiem" który ułożył się z komunistami , to prostak i piesek na łańcuszku SB
ZA JEGO PRZYZWOLENIEM I RUDEGO PIZDXIELCA TUSKA OBALONO PIERWSZY NIEPODLEY RZAG RP JANA OLSZEWSKIEGO
Na temat Dudy się nie wypowiadam jest chyba doktorem prawa i pracował dla Lecha Kaczyńskiego, którego tusek rudy zdrajca razem z Putinem załatwili w Smoleńsku
Torez poszukaj innych podobieństw bo tymi mnie nie zachwyciłeś
Np. Dla Ciebie hohland I jej film to może być KUL
A dla mnie to zwykła zakłamana "stalinówka"
A skąd wiesz?
A może ( ja przykładowo ) mam już kilkaset szt. więcej niż miałem? Z tego co zauważyłem inni tutejsi bywalcy też dobierali...
Oczywiście, że super spółka.
Znasz lepszą? To podaj. Przeanalizujemy, porównamy, itd.
Praktycznie każda z oczekiwanych kilkunastu informacji może i to w każdej chwili spowodować skok o kolejne +100%.
Fesenko to 'szczwany lis' jakich mało...
Szczerze.
To widać po zleceniach,marazm,grafiki na 3 Ziko.
Stawiają popychacze po 500szt jak w tytule 1000szt ale zdejmują jak spada.
Nie dziwne trochę .
Akcje mam w miarę możliwości dobieram z prawej,tylko z prawej
Dnia 2023-09-12 o godz. 17:53 ~Eryk napisał(a): > Szczerze. > > To widać po zleceniach,marazm,grafiki na 3 Ziko. > > Stawiają popychacze po 500szt jak w tytule 1000szt ale zdejmują jak spada. > > Nie dziwne trochę . > > Akcje mam w miarę możliwości dobieram z prawej,tylko z prawej
No i co ma z tego wynikać? Moim zdaniem niewiele albo nawet nic. Każdy może się robić/bawic się/ jak chce. Ja na tej spółce jestem od kilku lat. Różne cuda już tu widziałam. Dwa przykłady: 1. Ponad trzy lata temu, przy wielomiesięcznym, prawie zerowym zainteresowaniem spółką, jakiś desperat, prawdopodobnie komornik, któremu wszystko totalnie wisiało, wystawił na sprzedaż pakiet kilkunastu tyś. akcji PKC. Nie dość, że TKO zanurkował o kilkadziesiąt procent, to jeszcze w dodatku animals przez kilka dni nie puszczał notowań przez kilka dni, chyba nawet ponad tydzień, tak że nawet początkowi chętni stracili cierpliwość i się powycofywali. Efekt był taki, że wtedy kupiłem sobie pakiecik po 4,74 zł + a w dniach następnych nawet dokupiłem... i .... mam je do dziś. :) 2. Rok temu, po wejściu dwóch animalsów też się cuda zaczęły dziać: Po bardzo dobrych, wręcz rewelacyjnych wynikach za 2021 rok kurs zaczął być ... zbijany z 20-30 na poniżej 10. Efektem tego okazał się późniejszy wyskok na 119,-.
Odpowiedz sobie na zasadnicze pytanie: No dobra, załóżmy że sprzedasz wreszcie ten pakiet, który masz i to nawet na dużo wyższych poziomach, bo np. jedna tych prawie 20 zagadek zostanie rozwiązana. I co dalej? Co zrobisz z kasą, którą będziesz miał ze sprzedaży? W jaką inną (lepszą?) spółkę ją zainwestujesz? Znasz taką spółkę? To dawaj, porównamy, przeanalizujemy, zobaczymy, itd.
Ja lepszej spółki nie znam, dlatego od kilku lat nie zawracam sobie głowy "aktualnymi" notowaniami tej spółki, bo różne cuda już tu widziałem, trend określony jest (po przejęciu przez Fesenkę), tych zagadek jest dużo do wyjaśnienia i nawet rozwiązanie jednej, drugiej, czy nawet kilku jeszcze długo nie kończy całej sprawy. Potencjał jest, fundamenty są ... Czego więcej trzeba? Jestem tu od kilku lat, prawdopodobnie zostanę na kilka następnych, bo nie znam lepszej spółki, natomiast konto mi podpowiada, że mam tutaj już 3-cyfrowe zyski na tej spółce, jak na żadnej innej ... A moim zdaniem jeszcze wszystko dopiero przed nami. Mi się nie pali, mam czas, mam całkiem ładny pakiecik, mam też IKE & IKZE, itd. Bardzo dobra lokata ( była, jest i zapewne będzie ) ... i tyle w temacie.
P.S. Mam też kilkanaście innych akcji, w tym kilka zagranicznych.. No i co? Nic szczególnego. WF jest najlepsze.
Nie mam średniej na poziomie kilku zł. Kupowałem na wyższych poziomach też. Ostatnio nawet w granicach 70-80. Owszem, średnią mam ciekawą ... ale nie bardzo bym wiedział co sobie kupić gdybym nawet wszystko sprzedał i to na dużo wyższych poziomach. Nie znam spółki z lepszymi fundamentami, petencjałem, akcjonariatem, itd.
Ostatnio kupiłem sobie Hopium. A co? Nie można? Można :D Czemu nie? Jeszcze dwa lata temu akcje te były po ponad 40 Euro ... a ja właśnie ostatnio kupiłem sobie pakieciki w okolicach 30 ... ale eurocentów za szt. !!! :D
Mam czas, mi się nie pali. Niech poleżą rok, dwa, trzy... a nawet dużo dłużej. Może sobie nawet jeszcze dokupię? Czemu nie? Pożyjemy, zobaczymy. W każdym razie już coś tam mam, obserwuję, może/chyba dokupię, itd.
W Polsce właśnie ruszyła pierwsza ogólnodostępna stacja wodorowa na warszawskim Ursynowie, przy ulicy Tango 4, ale mają powstawać kolejne. Trwa budowa stacji NESO w Gdańsku, Gdyni i Rybniku, kolejne dwie powstaną w Lublinie i Wrocławiu.
,,Hopium, którego celem jest budowa samochodów wodorowych, na czele postawiło Sylvaina Laurenta. Wyzwanie stojące przed nim jest znaczące: latem tego roku francuski startup został postawiony w stan upadłości"
https://www.environnement-magazine.fr/cleantech/article/2023/09/15/145760/hopium-nouveau-president-apres-annonce-redressement-judiciaire
Dnia 2023-09-20 o godz. 10:28 michal_idiokracja napisał(a): > ,,Hopium, którego celem jest budowa samochodów wodorowych, na czele postawiło Sylvaina Laurenta. Wyzwanie stojące przed nim jest znaczące: latem tego roku francuski startup został postawiony w stan upadłości" > > https://www.environnement-magazine.fr/cleantech/article/2023/09/15/145760/hopium-nouveau-president-apres-annonce-redressement-judiciaire
Paryski sąd gospodarczy zgodził się na przedłużenie „okresu obserwacji” francuskiego startupu. Tym samym zostaje on przedłużony na okres sześciu miesięcy, tj. do 17 lipca 2024 r.
„Hopium wykorzysta ten okres do kontynuowania prowadzonych kontaktów i rozmów z potencjalnymi partnerami przemysłowymi i handlowymi w celu przedstawienia planu kontynuacji działalności” – podkreśliła spółka w komunikacie prasowym. Badanych jest wiele kierunków W ostatnich tygodniach firma Hopium, skupiająca się obecnie na rozwoju ogniw paliwowych nowej generacji, ogłosiła wiele ogłoszeń.
Oprócz osiągnięcia „znacznego postępu technicznego” startup wspomniał w szczególności o rozmowach z dużą azjatycką grupą w celu zawiązania sojuszu przemysłowo-kapitałowego.
Dnia 2023-09-20 o godz. 14:22 ~Wielebny napisał(a): > Żeby że mną dyskutować to trzeba mieć elementarna wiedzę historyczna a nie wieści z Wiertniczej i tych zakłamanych mord z TVNu
Sł . ... usznie. Ale trzeba mieć też coś pomiędzy uszami. Luka nie wystarcza.
Gdyby rudy zdrajca rządził przez ostatnie lata to hitleroputin stałby już pod Warszawą
Tylko takim posowieckim pomiotom jak torez to nie przeszkadza , pierwszy wszedłby do armi czerwonej żeby brać Polaków na bagnety