Dnia 2023-09-12 o godz. 17:53 ~Eryk napisał(a):
> Szczerze.
> > To widać po zleceniach,marazm,grafiki na 3 Ziko.
> > Stawiają popychacze po 500szt jak w tytule 1000szt ale zdejmują jak spada.
> > Nie dziwne trochę .
> > Akcje mam w miarę możliwości dobieram z prawej,tylko z prawej
No i co ma z tego wynikać? Moim zdaniem niewiele albo nawet nic.
Każdy może się robić/bawic się/ jak chce.
Ja na tej spółce jestem od kilku lat. Różne cuda już tu widziałam.
Dwa przykłady:
1. Ponad trzy lata temu, przy wielomiesięcznym, prawie zerowym zainteresowaniem spółką, jakiś desperat, prawdopodobnie komornik, któremu wszystko totalnie wisiało, wystawił na sprzedaż pakiet kilkunastu tyś. akcji PKC. Nie dość, że TKO zanurkował o kilkadziesiąt procent, to jeszcze w dodatku animals przez kilka dni nie puszczał notowań przez kilka dni, chyba nawet ponad tydzień, tak że nawet początkowi chętni stracili cierpliwość i się powycofywali. Efekt był taki, że wtedy kupiłem sobie pakiecik po 4,74 zł + a w dniach następnych nawet dokupiłem... i .... mam je do dziś. :)
2. Rok temu, po wejściu dwóch animalsów też się cuda zaczęły dziać:
Po bardzo dobrych, wręcz rewelacyjnych wynikach za 2021 rok kurs zaczął być ... zbijany z 20-30 na poniżej 10.
Efektem tego okazał się późniejszy wyskok na 119,-.
Odpowiedz sobie na zasadnicze pytanie:
No dobra, załóżmy że sprzedasz wreszcie ten pakiet, który masz i to nawet na dużo wyższych poziomach, bo np. jedna tych prawie 20 zagadek zostanie rozwiązana.
I co dalej?
Co zrobisz z kasą, którą będziesz miał ze sprzedaży?
W jaką inną (lepszą?) spółkę ją zainwestujesz?
Znasz taką spółkę?
To dawaj, porównamy, przeanalizujemy, zobaczymy, itd.
Ja lepszej spółki nie znam, dlatego od kilku lat nie zawracam sobie głowy "aktualnymi" notowaniami tej spółki, bo różne cuda już tu widziałem, trend określony jest (po przejęciu przez Fesenkę), tych zagadek jest dużo do wyjaśnienia i nawet rozwiązanie jednej, drugiej, czy nawet kilku jeszcze długo nie kończy całej sprawy.
Potencjał jest, fundamenty są ... Czego więcej trzeba?
Jestem tu od kilku lat, prawdopodobnie zostanę na kilka następnych, bo nie znam lepszej spółki, natomiast konto mi podpowiada, że mam tutaj już 3-cyfrowe zyski na tej spółce, jak na żadnej innej ... A moim zdaniem jeszcze wszystko dopiero przed nami.
Mi się nie pali, mam czas, mam całkiem ładny pakiecik, mam też IKE & IKZE, itd.
Bardzo dobra lokata ( była, jest i zapewne będzie )
... i tyle w temacie.
P.S.
Mam też kilkanaście innych akcji, w tym kilka zagranicznych..
No i co? Nic szczególnego.
WF jest najlepsze.