W stycznou nic się nie zmieni cena ok. 4-5.pln. 2-kw. cena może skoczyć do 5,50-6,00.pln. po dobrych wynikach za 2008.rok ? Ja osobiście kupilem ponad 10 000.tys.akcji i juz nie biorę nawet po 3,10-3,20.pln. Jak spadnie poniżej 3,00.pln to dokupię. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych akcjonariuszy !
Dziś złożyłem zlecenie kupna na 900 szt. po 3.55, gdyby ktoś potrzebował wywalać to przyjme jutro na I fixingu ... Ja na tym zakończe zakupy bo też mam już troche dużo :)
Pozdrawiam
Mysle, ze spolka minimum ma juz za soba. Poszorowala troche po dnie, a teraz bedzie powoli rosnac do gory. Mysle, ze na koniec miesiaca zobaczymy 5 zeta:) Pozdrowienia:)
PANOWIE KRAWIEC I JACK.
WSZYSCY UCIEKAJĄ Z TEGO KRETYŃSKIEGO PAPIERU - ODRABIAJĄ STRATY.
A WY JAK BĘDZIECIE TAK TĄ UNIME DOKUPOWAĆ TO WAS HOSSA ZA 3 LATA OMINIE.
CHYBA, ŻE CHCECIE ZOSTAĆ PREZESAMI TEJ SPÓŁKI.
Nie martw się. Już nie ma takich na giełdzie, którzy nie są w plecy. Wszyscy są umoczeni, tylko jedni bardziej, inni mniej.
Możemy się rozgościć, bo wygląda na to , że długo tu posiedzimy :-)
... domy maklerskie sa z nich dumne, bo placa prowizje za transakcje wymieniajac sobie akcje a nic nie sa w stanie wycisnac z rynku :) Unima tez ma pożytek, bo ma liquidity providers za free :) Troche mi ich zal, że sprzedali swoje akcje troche wyżej a teraz nie mają możliwosci odkupienia taniej. Ja swoje wystawie dopiero jak cena przekroczy 25 zł, za rok, za dwa no matter :)
pozdrawiam
akcje to nie znaczki, tego sie nie kolekcjonuje :) a jak Zarząd ma gdzieś, że wycena spółki leci na łeb na szyję to już nie moja sprawa, jak ma gdzieś inwestorów, to niech sie nie dziwi, że kurs jest jaki jest
skoro tak wierzycie tej spółce dlaczego nie kupujecie?, dlaczego nie przebijacie oporów? przeciez "rynek jest płytki", po prostu nie ma chcętnych na te akcje, nikt nie ufa Dudo-Knisznerom, napisali sobie statut i mysleli ze wyszystkich wyrolowali sprzedając złote góry po 12 zł, no to teraz zobaczą 2 zł za akcje
"Kupujący" ma racje nikt nie bierze !!! chyba tylko Ja i Andrzejkrawiec kupujemy i stajemy się głównymi akcjonariuszami ???? małego "kniszneroogródka" Miałem nie brać ale szlak mnie trafia przy tych cenach i dobieram-co bedzie.Pozdrawiam wszystkich.
...akcje to też nie gra (tu sie raczej inwestuje w dłuższym terminie). Pograć to sobie można na forex i CFDs gdzie jest po temu płynnosc. A tak nawiasem to skad wiesz , że to sprzedaje BPH (mnie sie wydaje, że jesli chcieliby wyjsc to wywaliliby kurs wysoko i wtedy sprzedawali, a nie na gownianych poziomach przy gownianych obrotach w umówionych transakcjach). Tak przy okazji to z ostatniego sprawozdania BPH TFI wynika, że zwiekszyli udziały a nie było o tym żadnych informacjii, nieprawdaż... ?
Czy przez okreslinie "Dudo-Kniszner" chcesz zasugeroweć, że unima ma pozycje w opcjach walutowych.. ?
Skoro akcje to nie gra to na czym mam zarabiać na Unimie? Ja nie jestem filatelitą, ani nie biorę pensji w Zarządzie.
1. Dudo-Knisznery obiecały dywidende, kilka razy, najpierw w prospekcie, potem w prasie, i co? Tylko naiwni wierzą ze będzie.
2. Sprawozdania finansowe sie kupy nie trzymają, ciągle jakieś korekty bo same sprzeczności, ciekawe czy sami na to wpadli ze piszą bzdury czy knf im podpowiedział.
3. Trzeba szukać po sieci zeby się dowiedzieć ze BPH ma więcej niż wie Dudo-Kniszner, to teraz skąd mam wiedzieć czy ma 200 czy 150 tys. sztuk? Dowiemy sie ze sprawozdań TFI, bo na sprawozdanie 28 lutego to bym nie liczył. Tam tylko Ctrl C, Ctrl V.
4. Nikt nie wie co się dzieje w grupie kapitałowej, bo jak która spółka przynosi straty to ją z grupy wyłączają. Ciekawe ile trzeba dokładać do Teleinvention?
5. Koszty ogólnego zarządu rosną jak na drożdzach, a miała być synergia i efekt skali.
Jednym słowem albo zysk pójdzie na dywidende albo na wykup akcji. Inaczej nikt tego nie będzie kupował (no poza Jackiem i Krawcem).
No, ale chyba zgodzicie sie Panowie, ze wyniki zysku netto od paru kwartalow sukcesywnie sie poprawiaja:)
Poza tym dlaczego Zarzad ma bronic kursu akcji? Gdybym byl wlascicielem firmy w ponad 60% to naprawde bym sie nie przejmowal czy kurs jest po 5zeta czy po 1zeta, bo jakie to ma dla mnie znaczenie? Chyba jedynie prestizowe?
Pozdrowienia:)
P.S. A swoja droga to przestalem kupowac, bo nie mam juz gotowki, a i "moja babcia" tez nie ma, a o kredycik teraz tez trudno, zwlaszcza pod inwestycje gieldowe:)
Inaczej lipa wszyscy to wiemy ale zarzad nic kompletnie nie robi !!!!!!!!!! od początku na tych pap.jest czyjaś łapka-wiem bo je miałem,sprzedałem/kup./sprz. i znowu kup. za każdym razem coraz niżej.I nic z tego nie wynika że jestem z tymi akc.od pierwotnego i znam d,firmę,że wszyscy U2K chcieli mieć i dostali tylko po 524.szt. x12.pln. + koszt kredytu bo na maxa tyle było!
POZWOLIŁEM SOBIE WPAŚĆ NA FORUM.
PANIE KRAWIEC PRZESTAŃ DOKUPYWAĆ AKCJE Z EMERYTURY SWOJEJ BABCI. CHYBA, ŻE MA SPORE ZASOBY I CZEKA PAN, AŻ SIĘ PRZEKRĘCI. ALE TO BY BYŁA MAŁO ETYCZNA STRATEGIA.
ZARZĄD KONSUMUJE CAŁY ZYSK.
OSOBIŚCIE NIE UDAŁO MI SIĘ WYSKOCZYĆ Z CAŁEJ UNIMY. SZKODA. KILKANAŚCIE K. ZOSTAWIŁEM - DLA ZABAWY. CZASAMI WPADAM PATRZĘ NA KURS I ŚMIEJĘ SIĘ Z SAMEGOSIEBIE.
ZA BARDZO KIEROWAŁEM SIĘ PARAMETRAMI SPÓŁKI ZAPOMINAJAC O ZDIĘCIU ZARZĄDU NA ICH STRONIE.
GDY POPATRZYŁEM NA NICH I NA TĄ RUDERĘ Z ICH PLECAMI OD RAZU W GŁOWIE POJAWIŁ SIĘ SYGNAŁ - WIELKA WTOPA.
Dzisiaj w nocy miałem sen. Dudo-Knisznery zorganizowały konferencję prasową. na której zapowiedziały wniosek na walne o wypłatę dywidendy. Żeby tego było mało, przedstawiły portfel zamówień i prognozy finansowe na 2009 r. Udostępniły wyniki spółek spoza grupy i wyjaśniły dlaczego koszty ogólnego zarządu są takie jakie są, po czym były się w piersi, że tak dalej już nie będzie, bo jest kryzys i niemoralnie tak okradać inwestorów, którzy zainwestowali w nieme akcje... ale spokojnie to tylko sen...
rano w pracy przeczytałem o premiach dla Zarządu Unimy za IV kwartał 2008 r., w końcu wyniki są jak nigdy dotąd, nie?
NIE! chcesz żebym miał więcej od Ciebie ? I tak jestem już znaczącym akcjonariuszem w Unimie 2000. Wyniki dobre, znacząca poprawa jak na ten "kryzys-medialny" Ta cena jednak jest za niska-stanowczo.Wskażniki niskie tylko brać i zarabiać 7,15.mln.kapit. a ponad mln.zysku netto-czyli ok.16% wartości firmy,ale jaja.Jutro lekko w gorę na 3-3,10.pln.Pozdrawiam