cenę docelową do konca stycznia daną 30.12.2008 w czasie sesji podtrzymują
cena 4,29 jest realna w 80-90% dlaczego?
mamy finansowanie ...
tak naprawdę dopiero moga zacząć nie na niej obroty, ta informacja jest przychylna do wchodzenia przez fundusze.
patrząc na fundamenty nie ma na giełdzie takiej spółki z tak niskimi wskaźnikami fundamentalnymi:C/WK 0,07 i C/Z 0,74Zyski zapewne w przyszłym roku stopnieją przez odpisy, ale pamiętajmy że to tylko beda papierowe straty, gotowka z najmów pozwoli na finansowanie bierzącej działalności i dokończenie najbardziejintratnych projektow przy ewentualnej czesciowej pomocy banków , którą po prostu mamy.
Emocje ludzkie nie znaja granic, co widac po niefortunnych wypowiedziach niektórych forumowiczow, to też wpynęło na kursy akcji, zostały ceny zdyskontowane za bardzo i ceny stabilizacji są ułożone zdecydowanie wyżej.
Przyszła wartość ksiegowa jedej akcji po przyszłych odpisach na poziomie 30%, bo zakładam że o tyle spadna jescze docelowo ceny nieruchomości w najblizszych 2-3 latach, kształtuje się na poziomie 5,5 euro po stabilizacji na wycenie c/wk na poziomie 0,9 cena w 2010-2011 najdalej to 5 euro.
W tym rku maxymalnie do października widzę poziom ceny w stabilizacji na Fibonaccim 23,6 na poziomie 11,11 zł.
Poniedziałek przyniesie nam dużą paniczną jazde na północ, nie zapominajmy o funduszach, które zaczną skupować IEA, oraz o aurze pozytywnej , która nas otacza, USA zakoczyły w piątek 3,5% wrostami
życzę owocnych zwrostów na naszym papierze
do pisdme-coś tam kolego a po co wogóle zabierasz głos, nie zaśmiecaj tego forum swoja wiedzą, jak nie pasi to nie czytaj, a wogóle to wiesz do czego służy forum?, dobra tyle w tym temacie, a może jeszcze jedno-- dawaj tu swoją analizę tylko konkretną co gdzie i kiedy.
pozdr
zostawię to bez komentarza, chesz będę pisał z dyslektyką ztymże każdy post to dla ciebie koszt 50 zł, mój czas kosztuje, na literówki wogóle nie zwracam uwagi a na treść, nie sprawdzam ich i nie oprawiam, jestem ogólnie mocno zajętym człowiekiem,
pomimo ze mam dypolomy 3 uczelni ścisłych to z jęz. polskiego na maturze 5
a co do tego nie wysilaj się i nie czytaj moich postów jak są bee, po co tracisz czas???
Jedno zasadnicze pytanko: Jeśli na koniec stycznia ma być 4,29 to czy dochodzenie do tego poziomu będzie wyglądało mniej więcej tak?: przyszły tydzień rajd na 3,50 później korekta na 2,50 kolejny tydzień to kiszenie się w tych okolicach, po czym rajd na te 4,29? A może będzie już bez takich korekt jak było ostatnio tylko równomierne wspinanie się?
..Bankierze72..gorąco pozdrawiam.!! .. Pisz co uważasz, mądry zrozumie, a....cała reszta "z bąblem w nosie i z miodem w uszach" się nie liczy..! ..Nawet nie racz polemizować, bo nie ma z kim! ...To są .."buraczane zaprzęgi"... do których świat komputery podłączył i nagle stali się ważni,.. a etap Atarri i Commodore przepracowali normalnie w gumofilcach przy gnojowicy jak Pan Bóg przykazał. Wywaliłem z siebie trochę goryczy, bo człowiek z niejednego pieca chleb jadł i odmienne zdanie należy szanować, ..ale tylko do czasu gdy wnosi jakąś wartości i na dodatek nikogo nie obraża. Nie ma ludzi nieomylnych, ..a już na giełdzie,...to może tylko od poziomu 1mld.$..!!! Zatem mylmy się mniej niż trafiajmy i aby zdrowie do tego było,...więc szkoda go na czyjeś chamstwo.!
Ja osobiście spodziewam się korekt, ludzie są zarobieni w 100% i wg. mnie będą
przystanki, ja wchodziłem z IMMO przy 1,33zl to zastanówcie się ile zarobiłem już, a
takich ludzi jest sporo, dużo wejść było przy 1,22zl w ostatnim okresie, dlatego taka
korekta ostatnio, kupowanie skończyło się przed sylwestrem, pakować póki sie da,
bo nie wiadomo czy znowu spadnie poniżej 2zl, a trend wzrostowy ale łagodny.
zarobieni są drobni, teraz zaczną wchodzić duzi, trend utrzymany nie wyłamany, info o tym ze spółka ma finansowanie , to to samo że przetrwa kryzys i umocni na rynku pozycje lidera w branży.
To sygnał w zasadzie dla funduszy: pozytywne fundy+ AT,
wejdą w długi trend i nawet przy kupnie przy cenie 3,02 mają perspektywę na zarobek 270% w 3 lata realny, co daje stopę wzrotu 90% rocznie, po co szukać innych padaczek i ryzykowac , jakimiś toksycznymi opcjami że się ujawnia, czy do tego spółka przetrwa kryzys, zastanówcie się , chyba dobitnie powiedziałem między wierszami, nic więcej na ten temat.....
A ja proponuję wszystkim przeciwnikom bluzgającym i wywalającym pomyje w stronę Bankiera72 odrobinę historii z tego forum dotyczącej IEA. Jest sobota więc można chwilkę temu poświecić.
Proponuję zacząć od dat bardzo ciekawych dla IEA, czyli 10-13 listopada 2008r.
Nie Będę tu nic komentował, ale powiem tylko tyle:
BANKIER72!!! MASZ CHŁOPIE JAJA!!! WIELKI SZACUNEK DLA CIEBIE!!!
dzięki panowie za silne wsparcie mojej osobie, normalne że wszytskich tu się nie zadowoli,
dla mnie statystyka mówi sama za siebie....
a zawiść ludzka nie zna granic, dlatego nie przywiązuje uwagi do ludzi pokroju pisdmesmena czy Teliasza.... myślą swoje , piszą swoje:)
pozdr
Bankier nie używaj mojego pseudonimu do swoich manipulacji. Ja już skończyłem rozmowę i dyskusje z tobą. Nie wypowiadaj się na mój temat, bo przez to potwierdzasz moje opinie.
Moje zdanie znasz, nie chce mieć z tobą nic wspólnego.
BANKIER72!!! MASZ
> CHŁOPIE JAJA!!! WIELKI SZACUNEK DLA CIEBIE!!!
mam nadzięję że na własnej skórze się o tym nie przekonałeś;)
powiem tak liczę na graczy krótkoterminowych jakby nie było zarobek 20-30% w ciągu paru dni to sporo więc oby rano wywalali pakieciki ja zbieram, (mam już 30tys imo)
a co do kursu to na otwarcie w austri liczę na cofnięcie do ,55 pożyjemy zobaczymy
dzieki bethowen, pozdrawiam Ciebie rownież-stałego forumowicza, co do cofniecia na 55c też bym tego się prosił aby ubrać mego przyjaciela-klienta, który wraca w tym tygodniu do Polski ze świat, ma sporo zredukowane Immo
wiadomo juz ze otwarcie bedzie duzo wyzsze niz zamkniecie srodowe.. na start poleci pewnie sporo pkc, a ze ja nie bede mial czasu w poniedzialek (praca) to sie zastanawialem jaki jest prawdopodobny scenariusz na poniedzialek, co sie moze dziac w ciagu dnia? warto wchodzic pkc, czy ustawic jakas sensowniejsza cene teoretyzujac teraz do jakiego poziomu moze spasc w dzien? raczej mam zamiar inwestowac dlugoterminowo, wiec czy nie powinienem wejsc pkc i miec pewnosc ze kupie akcje?
nie bedzie jeszcze Wiednia ani Frankfurtu---co po pol godzinie-spory spadek tych co od piatku zbyt duzo zarobia i slusznie wejda w poludnie badz przed 16 po sporej korekcie tez w Wiedniu.
Wartownik w Wiedniu popilnuje kursu juz od 10,30 i pewnie zostanie kolo 4% wzrost-co i tak jest swietna wiadomoscia.
Finansowanie pewnie bedzie o ile banki nie wola zbic kurs by wejsc jeszcze raz ponizej 0,45 Euro
Hustawka PKC OK OS
Bankier, jesteś jednym z nielicznych na tym forum, którzy nie piszą o swoich fobiach, strachach, nadziejach, życzeniach i innych zaklęciach, tylko o konkretach.
Zgadzam się z Tobą kompletnie, że na obecną chwilę fair price to ok. 6 EUR (uwzględniając wszelkie prawdopodobne odpisy, aktualizacje wyceny, etc.).
POZDROWIENIA !!
może najgorsze pod wzgledem inwestowania w nie i stopy wrotu...
ja przynajmniej naszą w tej chwili uwazam za jedną z najbardziej intratnych,
stracil kto sprzedał, ale tak już musi byc jeden traci po to aby drugi zyskał...
Dzieki bankier72 za kolejne infa - lubie je czytac, bo sa zawsze niby to chaotyczne, a tak naprawde maja duzo info i jeszcze bonusy w podtekstach :) Kontynuuj ten styl - kto sie nie zna albo nie chce znac to pomysli, ze kolesiowi sie zda cos, a kto chce to sporo moze sobie wysuplac z tego i generalnie ani nie naganiasz ani nie namawiasz :) Po krotkich przemysleniach dzisiaj, tekstem 'paniczna jazda na polnoc' potwierdziles moje obawy przed poniedzialkiem - musze sie doubierac jeszcze za 1/2, ale tez nie chce w tym momencie przekombinowac... Dodatkowo Nowy Rok i fundy - masz racje rowniez i z tym... Generalnie jako, ze po sporych stratach w 2008 musze kapital budowac cos czuje niezla jazde na IMMO - widze w tym duzy potencjal dla siebie, zwlaszcza w pierwszej fazie roku, azeby bujaniem zbudowac niezly portfel na tym, a pozniej juz tylko czekac i patrzec jak rosnie :) Bedzie ciezko, ale gram na tym od 14.11 codziennie i szczerze - nic mnie tak nie wytresowalo na tak wielu plaszczyznach w tak krotkim terminie jak IMMO...
pozdro, Yankes
duza szansa na takie otwarcie w asutrii i moze chwilową stabilizacje, ja jednak nie lubię zgadywać, a opierać się na faktach tzn AT, kiedy widze linię trendu, obroty, wstęga Belingera jak się zachwuje czy układ świec, wole stawić cenę docelową niz zgadywać co rynek zrobi, emocje rozchwiane, duza zmiennośc i stawianie prognoz intra day oparte jest duzym ryzykiem że się pomylimy, a to dla DT się koreluje, raz trafią , raz stracą, Ci z duzym doświadczeniem maja szanse za zyski na DT bo to zawdostwo-rutyna, coś w tym jest, poczatkującym nie radzę, lepiej ubrać sie w papierek, odczekac kilka tygodni i zrealizowac zysk , fachowo: na podnoszonych stopach
Polecam spojrzeć na lokaty w bankach od Nowego Roku. Oprocentowanie drgnęło w dół. Taki Getin daje lokatę na rok 7% a przed świętami dawał 8% . Więc zaczął się proces przechodzenia kapitału na giełdy i rynki surowcowe. ( znowu zaczną spadać stopy na podstawie której wycenia się nieruchomości ) .
Nie ośmieszaj się, i nie próbuj mnie zdyskredytować w oczach innych, bo wtedy kiedy pisałem o spadkach to ty nie raczyłeś się wypowiedzieć, bo wiedziałeś, że krótkoterminowo tak będzie.
Nie ośmieszaj się, i nie próbuj mnie zdyskredytować w oczach innych, bo wtedy kiedy pisałem o spadkach to ty nie raczyłeś się wypowiedzieć, bo wiedziałeś, że krótkoterminowo tak będzie.
zadalem ci swego czasu pytanie chyba w piatek jaki kurs widzisz dla immo w przyszlym tygodniu nie odpowiedziales czyzby strach ze nie trafisz bankier pisze i odpowiada to ze korekta byla to logiczne i kazdy sie z nia liczyl ale i tak kto bral na gorce nie stracil najwyzej nie zarobil a wiec nie probuj osmieszac tego czlowieka skoro jestes taki dobry to czekam na odpowiedz jesli sie sprawdzi uwierze w twoja prawdomownosc
dobre wiedzialem ze dasz taka odpowiedz wlasnie na taka liczylem nie masz nic do powiedzenia poza tym ze naganiasz nadal czekam na konkretna odpowiedz ile
bankier pozwol mu odpowiedziec na moje pytanie miga sie od odpowiedzi potem napisze ze sie z toba umowil ze nie bedzie pisal tutaj ale tak przypuszczalem ze stchorzy i nie odpowie on tylko madry w naganianiu i ublizaniu