• WOW Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Pierwszy raz widzę coś takiego.
    Ciemnogród marketingowy.
    Szkoda akcjonariuszy .
  • Re: WOW Autor: ~Sonia [89.64.39.*]
    Co dokladnie masz na mysli? To drugi playtest (twierdza, ze musieki go zrobic "z pewbych względów") , za tydzien ponoć demo. Mieli włączyć też marketing, zobaczymy jaki to da efekt.
  • Re: WOW Autor: ~Orzel74 [194.15.120.*]
    Miałem wejść przy zdrowej korekcie a nie przy..................
    Co miałem na myśli - informacje z samej końcówki, efekt wow i mega zachęta dla graczy ale w drugą stronę.
    Widziałes kiedyś coś takiego? Gamedev owszem informuje ale o bliskości premiery a nie o odległym czasie za rok może dwa. Sorki, nie wymyślił tego marketingowiec wysokich lotów.
    Nie będę dalej kopał akcjonariuszy bo ta spółka skopała pewnie wielu drobnych inwestorów.
    Sonka i Holstin pozostają do obserwacji bo gra wyglada na ciekawe IP. Zawsze będę za tym aby wypuszczony produkt był dopracowany ale nie z takim pr dla graczy. Gwarantuje, kolejki do zapisu długo nie będzie i obym się mylił.
    Co to znaczy - za tydzień ponoć demo.
    To będzie demo czy nie będzie. Dajesz info dla graczy a nie ponoć będzie za tydzień, a może za dwa a może za miesiąc. Zresztą, na co teraz demo? jak premiera może za rok a może za dwa lata a może jeszcze coś wymyślą. Kurcze szykuje się w stajni PLW tytuł AA+ patrząc na czas prac.
  • Re: WOW Autor: ~Hofens [31.61.187.*]
    Demo "informuje" kiedy będzie wszystko gotowe rok, dwa... "Info" dla graczy po Polsku? Ponad 50 tyś zapisanych na grę i ile z tego jest Polaków?

Gracze mają się zbierać, mają być 3 dema przed pełną wersją. Trzecie z otwartym światem... Na Discord Prezes pisze że jest wydawca, dużo więcej nie ma co tłumaczyć... Jeszcze nikt "znany" z USA nie ogrywał gry jeszcze nie ma recenzji, wszystko będzie pewnie po weekendzie... Wskaźniki schłodzone ale jeszcze papier do końca nie odebrany... Rano pusty arkusz z lewej a na końcówce tyle papiera wywalone i jakoś wszystko zebrane bez dolnych wideł... To jest NC bujało tu od zawsze i pewnie bujać dalej będzie... Oficjanlne info o wydawcy musi być kiedyś napisane
    I ty masz rację i ja mam rację..
    W obserwacji.
  • Re: WOW Autor: ~lek [31.60.110.*]
    Jak Wiedźmin trafił do sprzedaży to o ile się nie mylę to też ktoś realizowal zyski lub chciał wystraszyć przy kilkunastu złotych i był ostry zjazd.
    Też wtedy pisali że cdr to dramat, że gra słaba, że sprzedaż tragiczna. Co było potem to większość wie.

Tutaj też kurs zaczął spadać wypuszczeniu drugiego playtestu i teraz każdy też pisze negatywne scenariusze.
    Jakby wczoraj urosło to te same osoby piały by z zachwytu. Jak to łatwo sterować opiniami poszczególnych osób.

Gdzieś coś przeczytali, liczyli na szybki zarobek i się przejechali. Dlatego wylew takich flustracji.
    116 obserwujących przybyło od wczoraj to ponad 1000 osób na WL w jeden dzień narazie, wrzucili jakiś post na Twitterze z "azjatyckimi" znaczkami 300 tyś wyświetl prawie... Japończycy "chyba" nie są zawiedzeni że ktoś po Polsku na koniec powiedział "rok dwa"
    https://youtu.be/-T-YJrYHww8?si=JN55jwaYJcrb4gQq

Tu wrzucę sobie link aby nikt nie widział... Tak do poczytania komentarzy na temat gry
  • Re: WOW Autor: erydan [91.216.213.*]
    To fakt ludzie pieją z zachwytu we wpisach.
    Jak to wyjdzie to ta gra pozamiata.
    Orzeł nie zatrzyma.
  • Re: WOW Autor: ~Stefan [87.207.34.*]
    Trzeba przyznać że elementy walki i craftingu są fajne. W sumie to bardzo dobry dodatek do samej gry. Przeciwnicy mają jakieś swoje własne umiejętności. Generalnie mój odbiór jest pozytywny. Gdyby koledzy(nie będę wymieniał którzy) nie realizowali dzisiaj i wczoraj zysków tylko potrzymali trochę to pewnie bylibyśmy w okolicach 10 a tak trzeba poczekać aż się wysypią.
    Mozesz podlinkowac ten twitt proszę
    426 tyś wyświetleń (nie da się wkleić na Twitterze sonki jest jak coś)

Japończycy po polsku nie kumają że gra za rok dwa i normalnie na się zapisują na obserwacji, a jak się zdziwią jak kiedyś pewnie wcześniej niż "rok dwa" będzie 3 demo z otwartym światem..

Budowa WL jest tu bardzo dobrze przemyślana można grać w dwa dema a będzie jeszcze jedno... Więcej osób się dowie a starzy nie zapomną jak co pół roku będzie demo... Gra ma wyjść z wysokiej pozycji, wydawca też pomoże z promocją "jak się ujawni oficlanie"

Gra nie musi wychodzić w tym roku co wiadomo było nie do ogarnięcia nawet dla laika co mało na grach się zna... Gra ma mieć wysoką WL duże oczekiwania graczy i inwestorów... A wyniki po premierze to nie oszukujmy się "nas co są dziś przy tej cenie za sztukę" mało obchodzą niech się martwią Ci co od "nas" odkupią na górce przed premierą
  • Re: WOW Autor: ~CBZR [5.173.162.*]
    "Azjatycki krzaczki" wyświetlone >460 tys. ... robi wrażenie.
  • Re: WOW Autor: ~Orzel74 [188.146.108.*]
    Bo Holsin na teraz wydaje się ciekawym IP, generalnie kamera, klimat tobi wrażenie. Ta gra po prostu się sprzeda nie drąząc już tematy wczorajszego efektu wow.
    Wlasnie dobralem(za szybko) , ale widze ze ktos jeszce w panice spuszcza towar.moze transakcje daydtrading. Followersi w koncu zlapali momentum wzrostowe. We will see
  • Re: WOW Autor: ~Ryszard1 [80.49.165.*]
    Też obserwuje od jakiegoś czasu z zamiarem wejścia ... Ale teraz już nie zamierzam ... Może za rok abo dwa jak się zdecydują co gdzie i kiedy ...
    Rozumiem i bron Boze kosztem GOP :-) TAM TEŻ LICZĘ NA ATH
  • Re: WOW Autor: ~Ryszard1 [80.49.165.*]
    GOP to tylko ułamek. Broń Boże kosztem PLW ... to najbezpieczniejsza przystań :)
  • Re: WOW Autor: ~kuna [73.73.225.*]
    To prawda, te zagrywki "marketingowe" to masakra.
    Myślałem ze wywiad z prezesem gdzie mówi ze jest zaskoczony wysokością wyceny,
    podczas kiedy spółka jest na dnie czym nawet dziennikarza wprowadził w konsternację jest szczytem lekkomyślności (delikatnie to ujmując) okazuje się że nie.
    Po dwóch latach kiedy spółka zaczyna odbijać prezezes wyskakuje ze może będzie emisja akcji,
    kurs oczywiscie pada na twarz żeby nie powiedzieć dosadniej.
    Po kilku miesiącach notowania się odbudowują (reszta gamingu robi po kilkaset procent) wszyscy wyczekują demo
    które ma przywrócić nadzieję to łącznie z demo dostajemy komunikat ze gra będzie uj wie kiedy,
    Choroszcz inaczej tego nie idzie skomentować, myślałem ze na tej spółce już wszystko przeżyłem niestety prezes potrafi zaskoczyć
    na tej spólce najwiecej zarobią ci co bedą wywalac przed kazdą dobrą informacją i kupować po kazdym "mądrej" wypowiedzi ze spółki
    dawno mnie tak nic nie w....ło jak końcówka demo, gryzłem się w język ale jednak napiszę co o tym myślę, masakra.

Ja zaryzykowałem, w piąt3k pierwsze zakupy.
  • Re: WOW Autor: ~Ryszard1 [46.134.78.*]
    Ech.. a ja poczekam jeszcze trochę aż coś się wyklaruje
  • Re: WOW Autor: ~Sonia [5.173.156.*]
    Jest bardzo dobrze, moze troche zamotany prezes, srednio gieldowy mindset. Ale tu prowadzi juz temat mysle z nim Kostek z playway i wydawca licze tuz tuz. Czas na nowe, wzrosty na WL masakryczbie pozytywne, więc czekam na espi o zawiazanii wspolpracy.
  • Re: WOW Autor: ~Ciach [37.47.185.*]
    Kto nie kupił, ten gapa...
    Pisałem że nie będzie wzrostów na WL. Muszę odszczekać:)
    Spektakularne - awans na 364.
    W pn dokupię do pełnej cyfry, niech leży do premiery.
    Dnia 2023-09-02 o godz. 17:33 ~Orzel74 napisał(a):
    > Pisałem że nie będzie wzrostów na WL. Muszę odszczekać:)
    > > Spektakularne - awans na 364.
    > > W pn dokupię do pełnej cyfry, niech leży do premiery.

No ja liczyłem ze demo mocno poprawi pozycjonowanie
    https://www.bankier.pl/forum/temat_czas-zalozyc-nastepny-temat-500-rozmienione-aktualna-pozycja-496,61479921.html
    obstawiałem ze będzie to mocne demo które rozwieje wątpliwości co do potencjału gry i tak się stał
    ale musieliśmy dostać w pakiecie z demo największe spadki, bo na Sonka nie może być święta ma być zawsze rycie w glebie
    zawsze trzeba coś chlapnąć, brak słow, gratulacje tym co kupowali długoterminowi akcjonariusze jak zwykle mela na twarz
    taka tu świecka tradycja.

• Re: WOW Autor: ~Stefan [87.207.34.*]
    Spokojnie kuna. Korekta w locie się przyda bo przegrzały się wskaźniki. A co do prezesa i jego talentów do wysyłania komunikatów akcjonariuszom to wolę nic nie mówić. Tutaj talentu zdecydowanie brak.
  • Re: WOW Autor: ~Esa [31.61.183.*]
    A ja się dziwię temu co piszecie nt końcówki dema. Trailer jest dla graczy, nie dla nas, nie dla akcjonariuszy. Taką wybrali komunikację z graczami i skoro tak rośnie na WL to nie wygląda na to żeby była niepoprawna
  • Re: WOW Autor: ~Znawca [37.47.84.*]
    miało być śmiesznie i zhumorem jak większość tekstów Pana Wodnika w Holstin, a wy to łykacie jak pelikany, wiadomo że 2023 wogole nie był w planach. 2024 wg mnie to raczej pewna data. Natomiast weźcie pod uwagę jedna rzecz.. kiedy wychodzi 2 sezon Last of us.. podobno przełożony na 2025.. a co w tym serialu jest głównym wątkiem? Zombiaki.. a gdzie się chowają? W tunelach. Wiecie jaki to może mieć booster dla gry?.. wystarczy pomyśleć, a nie pisać głupoty
    Dla jakich graczy??? jaką masz bazę klientów na grę w Polce, a ilu masz polskojęzycznych akcjonariuszy???
    myślisz ze to wywalanie akcji to dlaczego było? bo demo słabe?
    ludzie usłyszeli ze gra bedzie najprawdopodobniej w 2025r czy tak bedzie nie wiadomo, ale taki przekaz był w demo
    to demo było tu potrzebne jak słonce którego na Sonka nigdy nie było to dodali do tego wiadro go...wna
    brak słów.

• Re: WOW Autor: ~mar [83.4.203.*]
    Żeby się nie okazało tak, że ta końcówka dema to było celowe zagranie w celu odkupienia większych pakietów akcji bez podbijania kursu. To byłoby zagranie poniżej pasa ale kto to wie.
    Ta, sam kupiłem raptem 3k takich jak ja pewnie było kilku i nie spinają się obroty z czwartku i piątku.
    Chcieli być śmieszni a wyszło ....wo.
  • Re: WOW Autor: ~Esa [31.61.177.*]
    Kuna, masz ponad 3mln graczy polskojęzycznych na Steamie. Na 100% jest więcej Polaków, którzy grali w Holstina, niż akcjonariuszy. Ta gra celuje mocno w polski rynek - oczywiście na pewno nie tylko - co widać po wysyłaniu prasówek do polskich mediów, Olsztynskich mediów, po Twitterze itd. Polska to jedna z głównych sił w gamingu i właśnie próba dotarcia do Polaków poza światowym rynkiem jest moim zdaniem bardzo dobrym pomyślem. A ty po co w ogóle się burzysz? Bo na 2 dni spadło? Co, sprzedałeś w panice? Bo jak nie to powinieneś się cieszyć że się odleszczyło
    Dnia 2023-09-03 o godz. 11:41 ~Esa napisał(a):
    > Kuna, masz ponad 3mln graczy polskojęzycznych na Steamie. Na 100% jest więcej Polaków, którzy grali w Holstina, niż akcjonariuszy. Ta gra celuje mocno w polski rynek - oczywiście na pewno nie tylko - co widać po wysyłaniu prasówek do polskich mediów, Olsztynskich mediów, po Twitterze itd. Polska to jedna z głównych sił w gamingu i właśnie próba dotarcia do Polaków poza światowym rynkiem jest moim zdaniem bardzo dobrym pomyślem. A ty po co w ogóle się burzysz? Bo na 2 dni spadło? Co, sprzedałeś w panice? Bo jak nie to powinieneś się cieszyć że się odleszczyło

Gra celuje w polski rynek? co ty bredzisz? gdyby gra celowała w polski rynek to byłoby to większa głupotą niż wypowiedz
    z demo a sprzedaż mniejsza niż FT i kurs po 50gr, nikt w gamedev nie celuje w polski rynek.
    Dwa dni spadało??? zobacz sobie wykres ile spadało, normalny jesteś???
    Na do demo to było wyczekiwanie jak na innych spółkach na premiery i dostaliśmy piękny prezent tylko ubabrany w g.....nie
    normalne spółki w takich sytuacjach odbijają po kilkadziesiąt procent, a tu prawie tak samo tylko na opak.

Nie wiem czy prezes gra ze szwagrem na akcjach czy o co chodzi, bo to co się odjaniepawla w komunikacji z rynkiem jest niepojęte.
    Ten post najlepiej oddaje czy spada dwa dni czy jednak trochę dłużej, o nadziejach jakie wiązano ze spółką
    i jak się mają do rzeczywistości tez wiele mówi, "spółka na lata" po wypowiedzi z demo i historii przekładania terminów
    wydania gier to może i na wieki.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_re-sonka-spolka-na-lata,38284359.html

Ten komunikat w demo to szambo i nie zamierzam udać ze to zapach fiołków.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.213.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2023-09-02 o godz. 18:04 ~kuna napisał(a):
    > Dnia 2023-09-02 o godz. 17:33 ~Orzel74 napisał(a):
    > > Pisałem że nie będzie wzrostów na WL. Muszę odszczekać:)
    > > > Spektakularne - awans na 364.
    > > > W pn dokupię do pełnej cyfry, niech leży do premiery.
    >
    > No ja liczyłem ze demo mocno poprawi pozycjonowanie
    > https://www.bankier.pl/forum/temat_czas-zalozyc-nastepny-temat-500-rozmienione-aktualna-pozycja-496,61479921.html
    > obstawiałem ze będzie to mocne demo które rozwieje wątpliwości co do potencjału gry i tak się stał
    > ale musieliśmy dostać w pakiecie z demo największe spadki, bo na Sonka nie może być święta ma być zawsze rycie w glebie
    > zawsze trzeba coś chlapnąć, brak słow, gratulacje tym co kupowali długoterminowi akcjonariusze jak zwykle mela na twarz
    > taka tu świecka tradycja.
    >

Głąby minusują fakty, demo petarda, Wishlista rozmienia 300, czyli dokładnie tak jak zakładałem
    tego ze kurs poleci na twarz po doskonałych informacjach nie zakładałem, ale nie spodziewałem się też takiej informacji w demo
    100% faktów a durnie łapkują, esencja bankiera.
  • Re: WOW Autor: ~united [209.95.56.*]
    Prawde mowiac glabem nr 1, do tego z przerosnietym ego, to kuna jestes ty
  • Re: WOW Autor: erydan [188.146.114.*]
    Nie zaklinajcie faktów.
    Ta gra to Hit.
    Kurs w poniedziałek rakieta.
    Peroniarze co sprzedali będą wyć.
    Myślę że juto plus 40%
    Dnia 2023-09-03 o godz. 19:23 ~united napisał(a):
    > Prawde mowiac glabem nr 1, do tego z przerosnietym ego, to kuna jestes ty

0 merytoryki, tylko personalne wjazdy, możesz poszczekać, niczego mądrego nie wniesiesz
    jedyne co możesz to obrażać na tym śmietniku takie śmieci jak ty mogą się wykazać.
    Ego pewnie musiałeś sobie wygooglować, szkoda klawiatury na ściek, więcej uwagi nie dostaniesz.
[x]
SONKA -2,81% 9,68 2025-09-25 11:28:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.