• OŚWIADCZENIE Autor: zbieracz_grzybow [31.178.30.*]
    Dziękuję wszystkim za miłe słowa wszędzie.
    Cieszę się, że jesteście zarobieni.

Czy wyszedłem: NIE
    Czy jestem wciąż: TAK

Moim zdaniem aktualne poziomy to dopiero przystanek. Naturalna rzecz, we wzrostach. Jasne, że byście woleli widzieć codziennie po 30% ale to tak nie działa.
    Zobaczcie GL Cosmed. Tam byłem od złotówki. Ile czasu trzeba było czekać, aby to urosło powyżej 10 zł? 5 miesięcy!
    To nie jest tak, że to się zadzieje jak na Bedzin - że 3-5 dni i witamy kosmos. Tu będzie bardziej model GLCosmed.

A to że wyszliście - ja to rozumiem. Ile miesięcy tutaj siedzicie? Ile lat? Wiele. Ja sam jestem około 1,5 roku.
    Mieliśmy już podbitki, potem cofki. Wcale się nie dziwię aż tak tym co narzekali, szczególnie abc, bo przez ostatnie miesiące takie podbitki i spadki się zdażały, a potem dalej marazm. Dlatego jedni uważają, że będzie jak kiedyś. Ja wiem, że będzie inaczej, dlatego jestem.

Człowiek niestety ma taką naturę dziwną, że może bardzo długo wytrzymywać straty na rachunku, może trzymać miesiące a nawet lata stratną pozycję. A wystarczy, że stanie się ona trochę zielona, zyskowna i od razu paniczna sprzedaż. Człowiek ma tendencję do realizowania zysków ZA SZYBKO. Taka natura. Jak by było odwrotnie to byliby sami wygrani. A tu niestety trzeba cierpliwości.
    Wczoraj urodziny miał Warren Buffett. On mawiał, że giełda miejsce gdzie pieniądze płyną od niecierpliwych do cierpliwych.

Wspomniany GLCosmed, jak zerkniecie na wykres, miał miesiąc gdzie z 5 zł zleciał na 3zł . Wiecie ile osób wtedy pisało, że koniec, że już po spółce, że kaplica? Sprawdzcie historię. Takie same wpisy jak tutaj. Kierowane emocjami. "Rośnie +30%? To kupuję! Spada 30%? To sprzedaję!" a to tak nie działa. Cierpliwość i chłodny umysł.

Pamiętacie jak mówili, że nie ma obrotu by sprzedać Patentus powyżej 2 zł? Mylili się.
    Pamiętacie jak pisali, że to nigdy nie urośnie? Mylili się.
    Pamiętacie jak pisali, że już lepiej te pieniądze na lokacie trzymać bo tam zarobię 6% w rok a tu nic? Mylili się.

Teraz napiszą, że mówiłem, że będzie po 10zł a nie jest. Tak, nie jest. Będzie. Różnica jest taka, że wasze slogany zostały już przez rynek zweryfikowane. Moje są wciąż w grze.

Pozdrawiam starą gwardię, tych wszystkich co uwierzyli i zarobili.
    Ja z Wami jestem i będę. Moim zdaniem dobre dopiero przed nami, ale nieliczni tego doczekają.
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Kupiec [91.246.67.*]
    Jedziemy po 20zl

200 tys sztuk robilo tko 25zl
    Trzeba zebrac i tyle az ruszy duzy
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~abc [31.61.181.*]
    Tak będzie!
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: zbieracz_grzybow [31.178.30.*]
    Widzę, że dużo ludzi nowych się pojawiło. Wiadomo.
    Mowa o RSI. RSI to odzwierciedlenie 14 ostatnich świec. Pokazuje tylko prawdopodobieństwo, że jak było 14 np. zielonych (rsi=100) to wypada by teraz wypadła świeca czerwona. Wskaźnik RSI można też wyciszyć bez spadków. Wystarczy uspokoić handel i poczekać na tym poziomie, robiąc +-3% dziennie. Za kilka dni będziecie mieli niskie RSI chociaż kurs praktycznie będzie stał w miejscu.
    Oczywiście, bardzo realny scenariusz to korekta. Tak jałatwiej schłodzić RSI - zrobić wodospad jednego dnia. A drugiego dnia wrócić do wzrostów.
    Obojętnie co się wydarzy DLA MNIE nie ma to znaczenia, bo kierunek jest jasny i mówię o nim od kilkunastu miesięcy: lecimy powyżej 10 zł. Może to będzie już w przyszłym tygodniu, może za miesiąc lub dwa. Ale będziemy tam. Niecierpliwi niech wyskakują - to zwykli hazardziści. Nie doczekają nagrody.
    Rozsądni pewnie poczekają. Będą obserwować rynek i podejmą rozsądne decyzje.

JA czekam, bo wszystko układa się wg mojego scenariusza, który sobie założyłem.

Nie wiem czy jeszcze ktoś ze starej gwardii się tu ostał, gdy rozmawialiśmy o Patentusie. Wtedy nie było dużo ludzi na forum... Pozdrawiam Was i gratuluję cierpliwości!
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Wezwanie [91.246.67.*]
    Grzybek do 10zl polecimy ta fala, korekta byla w czwartek do 3.20 teraz zaledwie przebili czwartkowe maxima, jutro 7zl
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Zbik [31.0.120.*]
    Mysle ze jest gwardia i troliska zamilkły jakoś
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Jolka [37.248.214.*]
    A tam zaraz znikły... odezwą się jak będzie spadać, a spaść musi! I to już jutro powinno po krótkim wzroście...to normalne po ponad 100% wzroście, ale potem znów góra!
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Kamil [46.134.108.*]
    Nie musi spaść. Przez ostatnie 3 sesje przemielił się niemal cały ff. Pytanie w jakich rękach są te akcje.
    Albo czy komuś zależy na lawinie.
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~marco [83.249.125.*]
    Nie chce zapeszać ale ja mam bardzo niską średnią i cieszy mnie to niezmiernie.

Jak już sprzedam wkleje swoją sprzedaż.

Trzeba wytrzymywać ciśnienie i być cierpliwym.

Kupiłem trochę Fabryki konstrukcji drewnianych wiem wygląda wszystko okropnie ale przewiduje tam jazdę, bo tylko oni mogą robić magazyny soli a zamówien może być sporo z Budimexu, Mirbudu i nie tylko,podobnie jak tylko Patentus robi przenośniki.

A spółka wygląda źle bardzo źle...ale tak trzeba inwestować...patrzeć w przyszłosć

Pozdrowienia dla cierpliwych
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Pegaz [31.11.128.*]
    Są pozdro
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~wyga [95.214.217.*]
    " Premiera Tribe Primitive Builder od Polyslash 12 października. Kampania reklamowa może ruszyć lada chwila , PlayWay dużym akcjonariuszem. Kapitalizacja wynosi 16 mln zł. Dziś ostatni dzień playtestów. Gra będzie dostępna w ponad 20 wersjach językowych. Liczba followersow na Steam wynosi 10.000 , to więcej niż liczba followersow Ghostrunnera 2 od One More Level którego kapitalizacja wynosi ponad 200 mln. Oprócz Tribe Primitive Builder Polyslash w tym roku wypusci rowniez inne gry. Moim zdaniem warto obserwować rozwój wydarzeń "
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Wezwanie [91.246.67.*]
    Jutro moze byc zjazd z 5% zebranie i petarda, chodz obstawiam odciecie na patentusie
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~SmerfMaruda [109.231.13.*]
    Jeszcze kilka sesji +30%
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Rafa [77.83.42.*]
    Po niedzieli raczej korekta znikoma.Inwestorzy zapoznali się sytuacją i mogą wchodzić
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Krys [188.147.101.*]
    W tym tygodniu stawiam na grennx, na koniec tygodnia zobaczymy, kto miał rację, tu będą upadki i wzloty, obstawiam upadki.........
    Zbieraczu, a ja forach jakich spółek mogę jeszcze poczytać Twoje posty?
    Widzicie jaka zdrowa sesja?
    Oraz jakie wpisy się pojawiają?
    To jest tak oczywiste i takie przewidywalne... Przeczytajcie uważnie mój pierwszy post. Nieliczni zostają wynagrodzeni.
    Sesje spadkowe są i będą. Nawet jutro możliwe kontynuowanie spadków - tylko co z tego skoro w środę-czwartek znowu wystrzeli i zrobi nowe ATH?
    Zabawa w kółeczka jest ryzykowna, bo znowu odetnie i nie wróci się.
    Ale każdy rządzi swoimi pieniędzmi. Nie mogą być sami wygrani.
    Pozdrawiam cierpliwych. Odezwę się w przyszłym tygodniu.
    Dodatkowo dam znać gdzie jeszcze działam.
    Trzymajcie się!
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Poly [78.131.200.*]
    Zbieracz_Grzybów - długo nic nie piszesz, jak Twoje zdanie?
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~test [91.145.132.*]
    Pewnie sprzedał bo 5 swiec było pompowanych a on ich nie lubi
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Kamil [31.61.251.*]
    Nie sądzę, żeby sprzedał w momencie formowania trendu właściwego. Wygląda na rozsądnego inwestora.
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Muzykant [94.254.225.*]
    Zbieracz grzybów to jest konkretny gracz , wie co robi i nie kieruje się emocjami
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: zbieracz_grzybow [200.5.49.*]
    Ja tylko przypominam, że nieliczni doczekają nagrody. A nagrodą jest dwucyfrowy kurs spółki.
    Takie prawo rynku. Za miesiąc czy dwa doczekamy się pokolenia inwestorów którzy będą mówić, że ten kurs stoi w miejscu, że lepiej już dać na lokatę. A kurs pewnego dnia znowu wystrzeli. Cierpliwi będą zarobieni.
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Xyz [90.156.116.*]
    Jak za miesiąc będzie na takim samym kursie to znaczy że spadnie w dalszej perspektywie a nie wzrosnie
    Widzicie w mediach że coraz więcej osób pisze o Patentusie oraz o potencjalnej dywidendzie? Dziś o tym wspomnieli analitycy xtb.
    My o dywidendzie mówiliśmy od dawna. A że będzie wysoka? Będzie, ale tylko w stosunku do aktualnej ceny :-)
    Gdy kurs będzie już latał powyżej 10zl to ta dywidenda będzie po prostu normalna, standardowa :-)
    Kto doczeka?
    Sprostowanie: nie „analitycy xtb”, a „analitycy, o xtb i Patentusie”.
  • Re: OŚWIADCZENIE Autor: ~Oxi [178.183.155.*]
    Zbieracz popatrz na Rankprogress
[x]
PATENTUS 0,00% 2,70 2026-05-25 15:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.