• No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Opinia [188.146.114.*]
    Ktoś jeszcze się łudził że benek dowiezie raport w terminie?
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Zbłaznisław [83.31.0.*]
    Wstęp do raportu za Q2: "Niebawem, przekażemy Państwu z opóźnieniem jednostkowy oraz skonsolidowany raport za rok 2022. W wstępie do przedmiotowego sprawozdania postaram się opisać globalną sytuację w spółce MINUTOR Energia S.A. jak i całej grupie
    kapitałowej".
    No to już wiem co oznacza "niebawem" w wykonaniu prezesunia.

• Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Free [81.168.142.*]
    Ale tam ostry bajzel musi być w księgach. Podejrzewam, ze jak wyjdzie raport roczny to się okaże że jest podstawa do pozwu, bo cyferki nie będą się pokrywały z raportami kwartalnymi, dlatego prezes jak dziecko odwleka ten moment jak może i liczy na cud w postaci dobrej informacji, która sprawi że inwestorzy mu wybaczą kreatywna księgowość.
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~gracz [5.184.220.*]
    I jak z takim człowiekiem można podpisać jakaś umowę,w biznesie Prezesie ważna jest wiarygodność,a na szacunek tego światka trzeba sobie zasłużyć wiarygodnością i słowem ja już wiem ile jest wart twoje słowo na Śląsku coś znaczy.Ja już straciłem się z tym pogodziłem nigdy więcej.
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~gracz [5.184.220.*]
    I jak takie coś puścili na giełdę,że Oni papierów nawet z 2022 zaksięgować prawidłowo nie potrafią.Zarzad to jakaś zbieranina meneli z ulicy.Mam nadzieję że wierzyciele puszcza Prezesa w skarpetkach bo my akcjonariusze mamy przez Polskie prawo małe pole manewru aby odzyskać kasę dwa magazyny mogę zarekwirować i pewnie nie.Nie wiadomo jak to Prezes zakończy ale bagno zrobił i tyle.
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Free [81.168.142.*]
    No jak dla mnie czara goryczy się przelała. Myślałem, ze jak wróci z tych jachtów to się weźmie do roboty, ale jak widać jednak nie.

Pytanie czy można zdobyć info bezpośrednio od audytora? W zasadzie jesteśmy współwłaścicielami spółki a nie ludźmi z ulicy, wiec oprócz prawa bycia robionym w balona przez Zarząd i Prezesa możemy chyba uzyskać jakieś informacje odnośnie spółki? Jestem bardzo ciekaw co ma do powiedzenia na temat ksiąg. Być może wato byłoby się zainteresować tematem.

Jak się okaże że nakłamał w raportach, to jak najbardziej będziemy mieli szanse w sądzie, a tak na 80% jestem pewny że raport opóźnia się ze względu na brak zgodności cyferek z rzeczywista sytuacją.

Takich to czasów tutaj dożyłem, ze musze zacząć się zastanawiać jak pociągnąć Prezesa do odpowiedzialności prawnej zamiast myśleć o tym czy da się zarobić na spółce. Ech szkoda gadać.

Przeżyłem już tutaj trzy zmiany zarządu i zmianę koncepcji prowadzenia firmy ale takie s..u w zakresie relacji inwestorskich to nigdy tutaj nie było. Zdarzały się lepsze i gorsze momenty, ale akcjami zawsze można było obracać. A tu już trzeci miesiąc w tym marazmie tkwimy i będzie czwarty a zapewne jeszcze piąty, szósty itd.
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Robin [157.25.231.*]
    Zbieramy się i robimy pozew zbiorowy pociągniemy go do odpowiedzialności za jego listy do akcjonariuszy które wprowadzały w błąd.
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Leszcz [5.173.34.*]
    Przeżyłem Elektrim, przeżyłem petrolinvest , przeżyje minutora?
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Leszcz [5.173.34.*]
    A przeżyłem jeszcze toora i sanwil i solarinvest. Ładnie tego było kilka razy zbankrutować ehh giełda jest okrutna , a na monitorze straciłem tylko -60% .
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~Free [78.8.109.*]
    Ja tutaj mam tylko 5-6% kapitału, bo jednak dywersyfikacja to dla mnie hasło nr 1 na giełdzie, niemniej nie lubię jak ktoś mi blokuje dostęp do moich pieniędzy.

A pozew zbiorowy bardzo chętnie jak będą jakieś dowody na przekłamania w raportach, bo wtedy jest spora szansa wygranej. Nie będę płacił prawnikowi za to, że będzie mnie zwodził tak samo jak prezes wizją tego, że kiedyś gdzieś znajdą się decydujące dowody dające szansę dochodzenia swoich praw:)
  • Re: No i przesunięcie na 30 września Autor: ~gracz [83.26.195.*]
    Już najgorsze smieciuchy na giełdzie wiedzą ze raport musi być, i prawie wszystko już podniesiono z mułu.Przecież za miesiac tez przesunie FF jest 13 % dodatkowo Pan Gorski też ma wyczucie sie wpakować.
  • Pozew zbiorowy Autor: ~Eno [31.60.75.*]
    Dobry pomysł z pozwem zbiorowym. Też mogę się dołączyć.
[x]
MTENERGIA -3,42% 0,28 2023-06-01 15:46:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.