• Sytuacja Autor: ~Testie [178.43.249.*]
    Skonfliktowani z pkp intercity, Skonfliktowani z pkp plk, o fabryce z Durapower cisza, stolarka sprzedana, przychody z farmy może w Q1 2024. Grecy już na Marsa wysyłają sondy w poszukiwaniu finansowania. Może Compremum też powinno kogoś wysłać bo nowych kontraktów brak a kredyty będzie trzeba płacić. Budżety wszędzie nie dotrzymane. Wpadam tu od czasu do czasu, ale powodów coraz mniej. Na thermino lorem ipsum. Na compremum szukają ludzi do stolarki otworowej. Czy ktoś jeszcze zarządza tym burdelem w Poznaniu? Cyrk! Wygląda na to że chłopaki przejęli mentalność od ziomków z PKP.
  • Re: Sytuacja Autor: zakar [37.47.93.*]
    1. Wykonanie kontraktu z PKP PLK na koniec maja wynosiło 78% do końca września pewnie będzie w ok 90% do końca roku skończą +10% waloryzacji kontraktu z PKP PLK (72 mln zł) + roboty dodatkowe.
    2. Do końca listopada mają się dogadać z Durapower i rozpocząć budowę fabryki magazynów energii. Uczestniczą w postępowaniu na magazyn energii w Żarnowcu 1GW który negocjują z PGE.
    3. Cały czas wykonują kontrakty budowlane np rurociąg dla IKS Solino 155 mln netto
    PKP PLK remont torowiska razem z Alustą kwota 44 mln zł + remonty kilku dworców kolejowych po kilka mln zł. Startują też w kolejnych przetargach budowlanych dla PKP PLK na remonty torowisk i dworców. Ostatnio najtańsze oferty na remonty 4 odcinków CMK na ponad 230 mln zł
    4. Pozyskali firmę ogólnopolską Hymon która będzie instalować magazyny ciepła Thermino.
    5. Kupili połowę udziałów w ZNTK Paterek w Nakle by razem Tatrawagonka remontować wagony towarowe i produkować tam nowe platformy-kontenery składane na licencji WAT.
    6. Pierwsza farma fotowoltaiczna zostanie podłączona wtedy gdy operator zechce tak to już w Polsce jest od dawna.

https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/105665/inwestorzy-czekaja-coraz-dluzej-na-przylaczenie-farm-fotowoltaicznych
  • Re: Sytuacja Autor: ~Spokojny [89.64.8.*]
    Napisz jeszcze że wpływ na działalność spólki mają plamy na słońcu oraz katastrofa rosyjskiego statku z ostatniej misji na księżyc. Nie zmieni to faktu, że nadchodzący raport prawdopodobnie znacząco poprawi fundamenty. Ale widzę, że Kolega Zakar wypunktował Cię profesjonalnie.
  • Re: Sytuacja Autor: ~Bin [89.77.195.*]
    Wpływ na działalność spółki ma Szymański i chce powtórzyć scenariusz z PBG. To będzie piękna katastrofa.
    A Zakar jak to Zakar. Kazali to pisze te bzdury o krainie miodem i mlekiem płynącej. Robi to naprawdę profesjonalnie.
  • Re: Sytuacja Autor: zakar [37.47.125.*]
    Widzisz Bin tym się różnimy że ja wiem dlaczego jestem akcjonaruszem tej spółki i wiem na co tu liczę.
    A Ty ... każą to piszesz bzdury ? Mierzysz innych swoją miarą ?
    Tracisz tu czas od stycznia co tu ugrałeś ?
  • Re: Sytuacja Autor: ~Testie [178.43.249.*]
    Zakar a co z halą, którą mieli wynająć w tym roku, żeby już tam szkolić pracowników i składać moduły? O tym zapomniałeś?

A gdzie przygotowanie operacyjne do tego typu rzeczy? Pracowników pewnie w tydzień znajdą...

Ustawili sobie termin graniczny na listopad 2023, a potem sobie przełożą na listopad 2024. I tyle będzie tej fabryki... Sąsiedzi składają wnioski na pozwolenia a Compremum stoi i taka jest prawda.

Spójrz na akcje z remontami wagonów :D Goście z PKP Intercity przez artykuł w mediach wypowiedzieli im umowę :)))) Nasz zarząd zakumał po tygodniu że nie otrzyma zapłaty.

Zgoda remont wagonów to porażka. Wiem Compremum mialo dostarczać finansowanie i materiały a TransTrain miał to remontować nie wiem dlaczego TransTrain sobie z tym nie poradził przecież to dawny Fablok Chrzanów Tyle że z nowymi maszynami.
    A data graniczna listopada 2023 mi akurat się podoba bo wiadomo że do tego czasu muszą wszystko ustalić by do końca 2024 zbudować fabrykę i na e stracić ulg w Łódzkiej SSE.
    Ja mam czas spokojnie sobie poczekam na budowę tej fabryki.
    Tymczasem dostaliśmy już informacje o działającej sprzedaży magazynów energii i o pierwszej farmie fotowoltaicznej która będzie podłączona do końca roku do sieci.
    To Durapower szukał tu w Polsce partnerów do współpracy przy budowie fabryki znalazł dwóch Compremum i Elmodis więc niech działają.
  • Re: Sytuacja Autor: ~Testie [178.43.249.*]
    Ok, widzę że do tematu hali się nie odniosłeś - no ok. Pożyjemy zobaczymy jak będzie
    Bo nie wiem nic w temacie hali mieli ją zrobić w tym roku by montować magazyny energii i szkolić kadry na potrzeby produkcji w 2025 ale nie mam żadnych informacji kiedy wynajmą jakieś hale i kiedy zaczną w nich szkolenia i montaż, może dowiemy się czegoś w sprawozdaniu za II kw.
    Uważam że ważniejszy jest termin koniec listopada bo naprawdę by zdążyć muszą już coś zdecydowanie zrobić.
  • Re: Sytuacja Autor: ~Spokojny [89.64.8.*]
    Uzupełnię kwestię remontu wagonów, bo Kolega Zakar całkiem merytorycznie a nie bezkrytycznie opowiedział o pozostałych kwestiach. W tej kwestii CPR weszło do ZNTK Paterek a de facto do jednej z solidniejszych firm w UE jaką jest słowacki partner, którym ten interes pociąga za sznurki. I to było mistrzowskie zagranie, bo widocznie tam jest możliwa optymalizacja kosztów. PKP chce robić wszystko jak najtaniej, więc trzeba szukać sposobów i ta akwizycja może w tym znacząco pomóc. Radzę sobie przeanalizować restrukturyzację OTL Logistics, jak chodziło kilka lat temu w 2021 w okolicy 5 zł. Gdzie wybiło i z jaką dywidendą chyba nie trzeba nikomu mówić. Kupuje się papier jak szoruje po dnie !!! A nie jak jest robiona dystrybucja na kolejnych płaskowyżach. Dzisiejszy fix pokazał że jednak ktoś wolał mieć akcje niż oddać.
    Racja na dodatek udziały kupili zanim oficjalnie skończył się termin tego kontraktu na remont 14 wagonów (wspominali coś w komunikatach że mają czas do końca września) i zadeklarowali że mają zamiar wykorzystać potencjał ZNTK Paterek w Nakle do dokończenia tego kontraktu. Nie wiem jak sobie poradzi z tym PKP Intercity że zerwało umowę zanim minął termin wykonania prac, być może Compremum uda się wykazać że owszem opóźnienia były ale oni właśnie przysmieszali pracę mając do dyspozycji ZNTK w Nakle to będzie ciekawa sprawa.
  • Re: Sytuacja Autor: ~KrólArtur [89.69.165.*]
    Dnia 2023-08-29 o godz. 16:18 zakar napisał(a):
    > Zgoda remont wagonów to porażka. Wiem Compremum mialo dostarczać finansowanie i materiały a TransTrain miał to remontować nie wiem dlaczego TransTrain sobie z tym nie poradził przecież to dawny Fablok Chrzanów Tyle że z nowymi maszynami.
    > > A data graniczna listopada 2023 mi akurat się podoba bo wiadomo że do tego czasu muszą wszystko ustalić by do końca 2024 zbudować fabrykę i na e stracić ulg w Łódzkiej SSE.
    > > Ja mam czas spokojnie sobie poczekam na budowę tej fabryki.
    > > Tymczasem dostaliśmy już informacje o działającej sprzedaży magazynów energii i o pierwszej farmie fotowoltaicznej która będzie podłączona do końca roku do sieci.
    > > To Durapower szukał tu w Polsce partnerów do współpracy przy budowie fabryki znalazł dwóch Compremum i Elmodis więc niech działają.

Transtrain to Szymański, który według Zakara nie ma nic wspólnego z Compremum i Fojtem. Kłamczuszki jesteście.
  • Re: Sytuacja Autor: ~Kr [31.182.221.*]
    Artur a wpadłeś kiedyś na pomysł by sprawdzić od kiedy Szymański jest udziałowcem TransTrein i od kogo odkupił udziały ?
    Sprawdź kiedy Compremum i Mag-Trein złozyli ofertę i kiedy i kto musiał sprzedać swoje udziały w tej spółce.
    Czy tylko będziesz wprowadzać ludzi w błąd ?
    A swoją drogą Transtrein podaje ciekawą datę zakończenia kontraktu ciekawe skąd ją wzięli ??:

https://transtrain.pl/realizowane-projekty/ 

Dnia 2023-08-29 o godz. 22:16 ~Kr napisał(a):
    > Artur a wpadłeś kiedyś na pomysł by sprawdzić od kiedy Szymański jest udziałowcem TransTrein i od kogo odkupił udziały ?
    > Sprawdź kiedy Compremum i Mag-Trein złozyli ofertę i kiedy i kto musiał sprzedać swoje udziały w tej spółce.
    > Czy tylko będziesz wprowadzać ludzi w błąd ?

Kr, byłeś szkolony w Moskwie w szkole KGB w zakresie dezinformacji?  Te metody się nie sprawdziły. Wymyśl coś innego.

Nie potrafisz tego sam sprawdzić ?
    Jaka szkoda udaj się do swojego zleceniodawcy na polecenie którego piszesz tu te bzdury on Ci pomoże.
    Dnia 2023-08-29 o godz. 16:06 ~Testie napisał(a):
    > Zakar a co z halą, którą mieli wynająć w tym roku, żeby już tam szkolić pracowników i składać moduły? O tym zapomniałeś?
    > >
    > > A gdzie przygotowanie operacyjne do tego typu rzeczy? Pracowników pewnie w tydzień znajdą...
    > >
    > > Ustawili sobie termin graniczny na listopad 2023, a potem sobie przełożą na listopad 2024. I tyle będzie tej fabryki... Sąsiedzi składają wnioski na pozwolenia a Compremum stoi i taka jest prawda.
    > >
    > > Spójrz na akcje z remontami wagonów :D Goście z PKP Intercity przez artykuł w mediach wypowiedzieli im umowę :)))) Nasz zarząd zakumał po tygodniu że nie otrzyma zapłaty.
    > >

Testie, czy już byłaś na przesłuchaniu w prokuraturze, że nagle zaczęłaś pisać prawdę? Poszłaś na współpracę ?

• Re: Sytuacja Autor: ~Bin [188.146.121.*]
    Artur obstawiam, że tak.
    A Fic ups...Fan gdzieś zniknęła z forum. Czyżby przygotowuje się już do obrony Szymańskiego?
  • Re: Sytuacja Autor: ~Parkiet [82.214.130.*]
    Dnia 2023-08-29 o godz. 09:37 zakar napisał(a):
    > Widzisz Bin tym się różnimy że ja wiem dlaczego jestem akcjonaruszem tej spółki i wiem na co tu liczę.
    > > A Ty ... każą to piszesz bzdury ? Mierzysz innych swoją miarą ?
    > > Tracisz tu czas od stycznia co tu ugrałeś ?

Niezły z Ciebie akcjonariusz, podbijasz po 2 Pln.
    Nic nie podbijam, nie interesuje mnie obecny kurs czy jest kilka groszy wyżej czy niżej. A na zamknięciu dzisiaj nie było podbicia na 2 zł tylko na 2k akcji jakby coś.
    Kolejny artykuł w prawie informacja w Wiadomościach o sporze miedzy konsorcjum Nokii a PKP PLK.

Do końca 2023 roku polskie koleje miały otrzymać nowy system łączności. Tak się jednak nie stanie, projekt jest opóźniony według NIK-u co najmniej o 1000 dni. To nie przeszkodziło zarządowi PKP PLK SA wypłacić sobie premii za jego realizację.
    Łączność na polskich kolejach oparta jest na analogowym systemie radiowym działającym na częstotliwości 150 MHz. Każdy, kto posiada radionadajnik obsługujący tę częstotliwość (na Allegro w cenie 160-180 zł), może słuchać i mówić do pociągów. Może też przekazać sygnał radio-stop, którego specyfikacja jest publiczna. Ostatnio o takich przypadkach stało się głośno, ale wcale nie są rzadkie.
    - Nowy system miał już działać na kilku tysiącach kilometrów linii, ale sama inwestycja jest bardzo opóźniona. Trzeba też jasno powiedzieć, że po prostu nigdy nie był priorytetem, bo zawsze były ważniejsze sprawy, jak remont zużytych torów, peronów, twardej infrastruktury itd. - tłumaczy serwisowi Wyborcza.biz ekspert rynku kolejowego Piotr Malepszak. 

https://wyborcza.biz/biznes/7,177150,30130922,radiostop-zarzad-pkp-przyznal-sobie-premie-za-wdrozenie-nowej.html 
[x]
COMPREMUM 3,07% 1,18 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.