Dziś pozdrawiam was z Barcelony. Idealna pogoda, niecałe 30, nie lubię upałów... A z tego co widzę spekulanty całkiem się rozczarowali do spółki i wysypali, dolujac kurs... No i sprawiając, że papierowo wychodzę mniej więcej na zero.
Czy coś się w spółce ostatnio stało, co przegapiłam, bo nie wiem? A nie widzę żadnego oficjalnego espi itp....
----
Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
Dnia 2023-08-28 o godz. 17:48 ciepla_pompa napisał(a): > Dziś pozdrawiam was z Barcelony. Idealna pogoda, niecałe 30, nie lubię upałów... A z tego co widzę spekulanty całkiem się rozczarowali do spółki i wysypali, dolujac kurs... No i sprawiając, że papierowo wychodzę mniej więcej na zero. > > Czy coś się w spółce ostatnio stało, co przegapiłam, bo nie wiem? A nie widzę żadnego oficjalnego espi itp.... > > ---- > > Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
Cześć droga Pompeczko, czekałem na wpis od Ciebie i bardzo się cieszę, że napisałaś.
Niestety żadnego ESPI nie było ostatnio. Potężny Pan Prezes (przez szacunek do jego osoby z wielkich liter) nabrał wody w usta. Raz tylko jeden wystąpił w filmiku z serii "Radiowcy bez cenzury", a w którym nic ciekawego nie powiedział. Nie winię go za to - pytania od prowadzących były nudne.
Nie wiadomo zatem czy Pan Prezes zbudował tę nową, cybernetyczną halę, czy jakieś roboty w niej pomontował. Nie wiadomo nawet czy kazał panu Zdzisiowi skosić te chwasty z eternitowych dachów komuszych hal zakupionych w ubiegłym roku. Dla Twojej osobistej wygody linkuję wzmiankowany filmik, ale przestrzegam, że jest nudny co nie jest tylko moją opinią jako, że został jak dotąd wyświetlony przez zawrotną liczbę 313 internautów. https://www.youtube.com/watch?v=zW6gjoVO9PU&pp=ygUFc3VuZXg%3D Występują tam jednak fajne chłopaki, więc jeśli masz 20 minut to obejrz (chociaż nie polecam).
Bardzo serdecznie Cię pozdrawiam i liczę, że po wakacjach będziesz się częściej udzielać na tym forum. Całuję i ściskam. Cały Twój, Pozdro600
mataołowaty zakompleksiony pryszczzwany lescz zwamy pompą ciepła znów konfabuluje , siedzi za szopą w podkarpackjei wsi i marzy mu się Barcelona jakie to banalne
Za mało mi życia przed sobą zostało, by odpowiadać komuś, kto w ten sposób pisze swoje wizytówki, frustracie .
Ale zrobię dla ciebie wyjątek i na cały miesiąc wystawię część akcji na S po 199 zł, o ile system mi pozwoli.
Jeśli chodzi o snx, jestem spokojna. Bcn natomiast mnie rozczarowała betonozą, nie rozumiem dlaczego aż tyle asfaltu i betonu wylewa się tutaj nawet w parkach. A z drugiej strony mają problem z suszą, z tego powodu pozamykali wszystkie fontanny.
W naszym temacie - najpopularniejsze klimy i wiatraki przypominające pompy (to chyba jednak też klima?) są marek Daikin i Mitsubishi, ale wiadomo, spacer jest niereprezentatywny. Natomiast pełno jest paneli na dachach i na różnych nieużytkach. Kolektorów nie widziałam. ... Naszego sunexa ani jednego nigdzie. Za to budynków w kiepskim stanie zatrzęsienie, z instalacjami wodnymi i splątanymi kablami na elewacjach. O Sagrada familia itp. pisać nie będę bo to nie na temat.
Ciepło pozdrawiam:)
- - -
Wasza CiepłaPompa, dumna właścicielka paru promili udziałów w przedsiębiorstwie SUNEX SA
chłopczyku czy dziewczynko najpierw smarki se wytrzyj spod trąby , masz co najwyżej do wglądu arkusz z podglądem na 3 zlecenia, ja cały i najwyższa cena to 151 zł 2259 sztuk papiera nadanasz pajacu cieplutki ????!!!!
kiedy z tej " Barcelony " lecisz na Hawaje , tylko pocztówkę nam przyślij do redakcji bankiera
a jakie espi? pompa ci padła w głowie? zwała na pompach, zastój w niemczech i austrii, wnioski o dotację o 70% w dół, na jakie espi czekasz? emisja akcji na spłatę zadłużenia czy jakieś inne???
Dziecko, wystawiłam, sprawdź, jeśli stać cię na dostęp do tabeli ofert. Przez miesiąc będzie cię moje zlecenie 19999 sztuk po 199 zł kłuło w oczy, o ile w ogóle umiesz czytać tabelę ofert. Więcej na twoje inwektywy mały miękki i cienki dodatku do jeszcze mniejszej końcówki nie odpowiadam.
EOT.
Dnia 2023-08-30 o godz. 16:58 ciepla_pompa napisał(a): > Dziecko, wystawiłam, sprawdź, jeśli stać cię na dostęp do tabeli ofert. Przez miesiąc będzie cię moje zlecenie 19999 sztuk po 199 zł kłuło w oczy, o ile w ogóle umiesz czytać tabelę ofert. Więcej na twoje inwektywy mały miękki i cienki dodatku do jeszcze mniejszej końcówki nie odpowiadam. > > EOT.
Ciepła Pompeczko, to ja ci takie piękne posty piszę, linki wklejam, ćwierkam i serdecznie pozdrawiam, a ty z jakimiś gamoniami w dyskusję uderzasz jakbyś była nie przymierzając, jakąś bosą chłopką :(
Dzięki! Rzeczywiście, zapomniałam, że hejterów najbardziej boli obojętność.
Ale by docisnąć i uciszyć gościa, bo pewnie nie wierzy że to ja, postanowiłam po powrocie w przyszłym tygodniu podkręcić jeszcze to zlecenie.
Przy okazji, ta cena realna to cokolwiek nie jest. Ale skoro nibe ma cz rzędu 60, to zauważmy, że choć to byłoby trochę przeszacowanie, 100 , jeśli tylko wróci sentyment, jest możliwe.
A drugie przy okazji - ciekawe, co się stało z grupą SNX? Tak kiedyś się zaliczali ....
---
Wasza itd.
zenek, ja ci udowodnię, że to nie jest twoje :) Sprawdź jutro czy jest jeszcze tyle na 60 ;) I to nie będzie magia ani czary. Zamiast pyskować, lepiej zacznij inwestować.
Dnia 2023-08-30 o godz. 20:42 ~zenek napisał(a): > i co z tego że jest, moje jest na 60 , 36700 szt i kto mi udowodni że to nie moje he > > to te 19900 objete po 0,18 zł ???
Żadne pudło tylko raczej ciebie na wylot śrutem :). To teraz pokazałeś, żeś mięczak. Zamiast się przyznać, że poprzedni wpis to była zwykła błazenada to dalej brniesz. Właśnie Ci udowodniłem, że na 60 nie było wszystko Twoje jeśli w ogóle cokolwiek.
Poniżej na ten moment jeszcze widok następujący na 60: 7000 - data wystawienia zlecenia 2023-08-11 13:22 10 000,00 data wystawienia zlecenia 2023-08-10 12:20 3 000,00 data wystawienia zlecenia 2023-08-17 11:25 700,00data wystawienia zlecenia 2023-07-17 08:30 16 000,00data wystawienia zlecenia 2023-07-18 16:04
I dla przykładu masz moje zapewnienie, że powiedzmy tego 16 000 jutro już na 60 nie będzie :) Szukaj gdzie indziej :)
Jak pisałem - zamiast pyskować i ubliżać to weź się za inwestowanie.
A inwestorów jak niunio, kk, ciepła i wielu innych szanuj i doceniaj. A nie od matołków czy frajerów. I nie baw się w gierki za kilka złotych tylko inwestuj i zgarniaj dziesiątki złotych. Kupuj, trzymaj i sowicie zarabiaj. Kolejne lata nasze.
Dnia 2023-08-30 o godz. 23:47 ~zenek napisał(a): > pudło - wystawiam każdego dnia od nowa > piekne słoneczko mam w Tampie , > > nie mówie że nie mam papiera , wkurzają mnie matołki typu pompa i frajerzy co łykaja wypociny jej i jej podobnych , jak pelikany
w koncu sie ujawniliście że jesteście z tej samej spóldzielni he he i o to mi chodziło cieplutkie pompeczki , to forum słuzy jedynie do badania nastrojów gawiedzi niczego innego he he . aby wiedzieć kiedy kupic i kiedy sprzedać
zenek, z tobą wszystko ok? w tak łatwy sposób się podłożyłeś i poległeś bo cię docisnąłem tymi 60 i zamiast posypać głowę popiołem to wymyślasz dyrdymały i pogrążasz się jeszcze bardziej. Czyli należy rozumieć z twojego wpisu, że jak jest kilkadziesiąt osób, które inwestują w spółkę (w odróżnieniu od gierek i zabaw przedszkolnych po parę złotych i pyskowaniu i ubliżaniu jak ty) to wszystkie te osoby to jakaś twoja tam spółdzielnia? Nie szufladkuj się bo to się kończy źle. Otwórz się na świat a nie szukaj spisków. Wyjdź ze swojego świata bo jak w nim ugrzęźniesz to mogiła. Uwierz mi są na GPW po prostu inwestorzy, którzy selekcjonują sobie najlepsze spółki i inwestują kapitał. Ja osobiście znam na SUNEX 1 osobę, która tak jak ja zainwestowała i tak jak ja doinwestowuje co jakiś czas. Ale wątpię czy w ogóle na forach internetowych się udziela. Przy kolejnym piwku zapytam :). Natomiast m.in czytając od daaaawna fora widać, że inwestorów (w odróżnieniu od gierkomanów czy innych frustratów) jest tutaj dużo więcej - podałem tylko trzy przykłady osób, a mógłbym ok 30. Prześledź forum, poczytaj.
Dnia 2023-08-31 o godz. 00:34 ~anty_Pompa napisał(a): > w koncu sie ujawniliście że jesteście z tej samej spóldzielni he he i o to mi chodziło cieplutkie pompeczki , to forum słuzy jedynie do badania nastrojów gawiedzi niczego innego he he . aby wiedzieć kiedy kupic i kiedy sprzedać
Wciąż tu siedzisz ? W ubiegłym roku, około 16 sierpnia (po długim weekendzie), pokazałem ci w arkuszu sprzedaży jakieś 50-60 tys. akcji Sunexu. Nie wierzyłaś bowiem w moje "promile". Pamiętasz ? Pakiet poszedł w rynek w połowie września i zastał zamieniony głównie w Asbis - kapitalnie przeceniony pod koniec IX 2022 dzięki Sasinowi i jego zapowiedzi o podatku od zysków nadzwyczajnych. Asbis urósł w 10 miesięcy o ponad 100%. Dzieki realizacji zysków mógłbym mieć dzisiaj prawie 4 razy tyle akcji SNX co rok temu ... A ty wciąż tu się wymądrzasz i chwalisz "promilami", których wartość zdążyła się w tym czasie prawie przepołowić :) Dla mnie pieniądz musi wciąż pracować. Nieustającego zadowolenia z siebie życzę !
Nie, nie pamiętam ciebie. Pamiętam innego długoterminowego pod innym nickiem, piszącego elaboraty inwestora, nie spekulanta. Nic takiego jesienią nie pisał, co by miało wskazywać, że zmienił horyzont inwestycyjny.
Pozdrawiam serdecznie,
---
Wasza CP, itd
Dnia 2024-08-10 o godz. 19:38 ~FanSNX napisał(a): > Nadal jesteś na plusie?
No to żeś wykopał ładny skarb z tego forum. Powstała głęboka kopalnia wiedzy i wspomnień, aż mi się przypomniało, jak mnie chcieli nawracać na "długoterminowego" tutaj, a pewnie jest więcej mądrości, które "trochę" się nie sprawdziły, przynajmniej na ten moment, i można się pośmiać A lepiej się pośmiać z tego, co tutaj się wydarzyło przez ostatnie miesiące na walorze, bo nie ma sensu płakać, no chyba, że ktoś totalnie poleciał razem z kursem, i go boli, no to wiadomo, że pozostaje współczuć, i cieszyć się, że gdzieś tam o wiele wyżej samemu się powiedziało dość. Taktyka tutaj polecana przez wielu, żeby grać długoterminowo, że kapitał przechodzi od niecierpliwych do cierpliwych, pewnie nie jest zła, i pewnie by się sprawdziła na innym walorze, ale czy sprawdzi się tutaj kiedyś, czy może kogoś wyzeruje, to ciężko takie rzeczy testować na sobie - ale jak ciepła_pompa, czy ktoś inny dumnie trzymający dalej siebie testuje, to może napisać jak się teraz czuje - i czy nadal czuje w sobie siłę i sens misji bogacenia się tutaj.