Taka kulturalna prośba. Czytałem poprzednie czaty, obietnice i nie tylko. Sytuacja jest dziwna, bo pisał Pan kiedyś, że spółka niedoszacowana, że kapitalizacja wzrośnie kilkukrotnie itp.
Widać progres - to niezaprzeczalne ale po Panu bym się nie spodziewał sprzedaży poniżej nominału.
Wiadomo Pana akcje i Pana sprawa, względy osobiste jak najbardziej też byłyby zrozumiałe.
Nie można było zrobić kulturalnie nadzwyczajnego i tych akcji za zysk od Pana odkupić na konto spółki jako zapasowy?
Czyta pan bankiera więc bądź co bądź jest to Pan nam winien.
Dnia 2023-08-18 o godz. 20:58 ~Sid napisał(a): > Taka kulturalna prośba. Czytałem poprzednie czaty, obietnice i nie tylko. Sytuacja jest dziwna, bo pisał Pan kiedyś, że spółka niedoszacowana, że kapitalizacja wzrośnie kilkukrotnie itp. > > Widać progres - to niezaprzeczalne ale po Panu bym się nie spodziewał sprzedaży poniżej nominału. > > Wiadomo Pana akcje i Pana sprawa, względy osobiste jak najbardziej też byłyby zrozumiałe. > > Nie można było zrobić kulturalnie nadzwyczajnego i tych akcji za zysk od Pana odkupić na konto spółki jako zapasowy? > > > > Czyta pan bankiera więc bądź co bądź jest to Pan nam winien.
Ty jeszcze wierzysz mu? Pisał bajki jak widzisz żeby kupować śmieciowy papier. który prezes sypie poniżej nominału????
Kultura panowie kultura. Giełda to nie miejsce na emocje. Chciałbym usłyszeć lub przeczytać komentarz prezesa.
Rosiński dowalił do pieca bo sam ma problem u siebie i jeszcze tam shorci. Tutaj sytuacja jest niespotykana tym bardziej, że spółka pokazała całkiem spoko zysk jak na q2 który jest na ogół słaby w gamedev.
Piłka po stronie prezesa, a my uzbrojmy się w cierpliwość.
Dnia 2023-08-18 o godz. 21:06 ~Sid napisał(a): > Kultura panowie kultura. Giełda to nie miejsce na emocje. Chciałbym usłyszeć lub przeczytać komentarz prezesa. > > Rosiński dowalił do pieca bo sam ma problem u siebie i jeszcze tam shorci. Tutaj sytuacja jest niespotykana tym bardziej, że spółka pokazała całkiem spoko zysk jak na q2 który jest na ogół słaby w gamedev. > > Piłka po stronie prezesa, a my uzbrojmy się w cierpliwość.
A co ma napisać? Ze niema pieniędzy dlatego zrobił podbitkę pod sprzedaż akcji? to po co te czaty były, teraz wiesz po co czy nie? Sytuacja musi być fatalna w spółce żeby sprzedawać akcje na tych poziomach. Widzi że kurs szoruje po dnie i sypie?
Przeanalizowałem raporty kilka lat wstecz zanim kupiłem akcje. Nie wydaje mi się że grozi im upadłość ani że sytuacja w spółce jest krytyczna.
A tak w ogóle jaka to podbitka z 8 na 10 gr? 20-30%. Niewielka różnica w kasie przy takiej ilości akcji.
Dnia 2023-08-18 o godz. 21:19 ~Sid napisał(a): > Przeanalizowałem raporty kilka lat wstecz zanim kupiłem akcje. Nie wydaje mi się że grozi im upadłość ani że sytuacja w spółce jest krytyczna. > > A tak w ogóle jaka to podbitka z 8 na 10 gr? 20-30%. Niewielka różnica w kasie przy takiej ilości akcji.
Człowieku obudź się ,prezes wywala akcje gdy kurs jest na minimach?? Powinien dobierać jak to robią prezesi porządnych spółek. Kasy ewidentnie brak. Dlaczego Rosiński uciekł, dlaczego radna odeszła a teraz sypanie prezesa ,śmierdzi upadłością na kilometr. W poniedziałek co będzie z kursem ,jedna wielka ewakuacja, tego chciałeś bo ja nie a jednak.
Są dwie opcje, lipa ze spółką albo sypanie na panikę pod wejście nowego inwestora. Kryminał ale nie takie rzeczy działy się na bananowej. Tyle że nie widać jakichś obiecujących projektów. Na dwoje baba wróżyła.
Do was to dociera, macie nawet na forum, nie zbywal bo braklo pieniędzy czy inne herezje tylko bo musiał według art wyżej.
Nie mi tłumaczyć ale możecie sypać w poniedziałek na to liczę, i nw troli którzy wam wypiorą głowy
Wedle ksiąg spółka jest warta niecałe 3 bańki przy kapitalizacji 16 ale gdyby zyski się utrzymały lub jeszcze lepiej zwiększyły to wartość może szybko wzrosnąć. A jak kogoś nie złapiesz za rękę to się wykpi że sprzedał bo miał ochotę.
Art. 211. [Działalność konkurencyjna]
§ 1.
Członek zarządu nie może bez zgody spółki zajmować się interesami konkurencyjnymi ani też uczestniczyć w spółce konkurencyjnej jako wspólnik spółki cywilnej, spółki osobowej lub jako członek organu spółki kapitałowej bądź uczestniczyć w innej konkurencyjnej osobie prawnej jako członek organu. Zakaz ten obejmuje także udział w konkurencyjnej spółce kapitałowej w przypadku posiadania przez członka zarządu co najmniej 10% udziałów lub akcji tej spółki albo prawa do powołania co najmniej jednego członka zarządu.
Możecie sypać, jest wyjaśnione na forum zbycie, ale trole i tak zasypia. Musiał zbyć wrt 211 konkurencja, współpraca.
Sypcie jak nie rozumiecie.
A może z powodu, że wyszli na prostą i przychody powinny być na plusie....to myślą o dodatkowych spółkach...aby unikać płacenia dużych podatków. pozdrawiam
W sumie to celowe zejście na poziom 9,8% może świadczyć, że może zaczną realizować plany o których mówili ze 2 lata temu, czyli chcą w pełni produkować gry. Może mają w planach jakieś przejęcie, lub połączenie z jakąś firmą, a może współpraca na dłuższą metę i aby mieć kontrolę nad spółką - trzeba być w radzie...dlatego taki ruch....PRowo słaby ale biznesowo konieczny...trzeba poczekać i zobaczyć....bo niedługo powinniśmy poznać przesłanki dlaczego nastąpił taki ruch. (na pewno to nie jest bankructwo - co piszą tutaj poniektórzy). pozdrawiam
Jak masz dobry kontakt z nim, to spytaj dlaczego zbyl akcje.
Moglby dać komunikat co jest powodem zbycia, przy tak dobrym raporcie wiele by zmieniło a tak niepewność.
Spróbuj moze tobie odpisze.
Ja tam jestem takim samym drobnym "leszczem" jak reszta tutaj, wolę poczekać z takim pytaniem do czatu - mam wrażenie, że takie pytanie nie było by na miejscu, a pewnie i tak nie uzyskałbym odpowiedzi. Z drugiej strony - każdy przecież może do spółki email napisać zamiast na forum bankiera wypisywać swój hejt czy popełniać inne wpisy - podejrzewam, że zajęłoby to tyle samo czasu.
To prezes powinien jako dobre praktyki poinformować w komunikacie oficjalnym co było po2odem zbycia jak to robią inni szanujący akcjonariuszy prezesi. A ten jak widać ma to gdzieś
Bardzo mocno kibicuję tej spółce i prezesowi, zwłaszcza, że widzę efekty jego ciężkiej pracy i całego zespołu. Raporty są bardzo dobre, a grupa się rozrasta, i właśnie tym bardziej mocno mnie zaskoczyła ta sprzedaż. Sam chętnie bym się dowiedział, o co tu chodzi? Myślę, że dobrze byłoby wiedzieć uczciwie, że zbycie nastąpiło z powodu ustawy, o której była mowa na forum. Zdziwiony jestem także, że jednak dzisiaj od rana kurs nie poleciał, bo jak wszyscy wiemy akcjonariusze nie lubią, kiedy prezesi pozbywają się akcji. W tym wypadku przynajmniej, nie ma co się obawiać o bankructwo spółki, bo z ostatnich raportów jasno wynika, że spółka radzi sobie coraz lepiej i jest wypłacalna. Natomiast ciężko mi zrozumieć tę sprzedaż na niewielkiej podbitce. PR-owo, to strzał w kolano w momencie, w którym znalazła się spółka, czyli wizerunkowo, coraz lepszym. Zdaję sobie sprawę jeszcze z jednej rzeczy, mianowicie, że prezes ma swoje plany i strategię względem grupy kapitałowej i mam nadzieję, że tutaj ta sprzedaż okaże się jednak kluczowa dla na przykład jakiegoś projektu lub nabycia, co zostało już wcześniej w tym wątku wspomniane. Jednak, tak po prostu, zniesmaczyła mnie ta informacja. No nic, czas pokaże, po co to było.
w sumie ostatnio rozpatrywałem scenariusze, że NGG chce coś kupić, a może jest inaczej - że ktoś chce przejąć NGG - i warunkiem było aby prezes miał mniej niż 10% akcji ;o) jak widać domysłów może być duże - wliczając, że jedzie na wakacje z rodziną i potrzebował gotówki ;o)
Jakby się tu jakiś fundusz zjawił i odkrył to byłoby zacnie. Aż dziwne, że nikt większy się tak otwarcie spółką nie zainteresował. Może przy coraz lepszych wynikach ktoś tu wejdzie na poważnie.
Panie Prezesie dziękuję za podniesioną rękawicę. Szacun.
hej, Czat, fajnie że będzie to zawsze jest jakaś forma bezpośredniej komunikacji. Zobaczymy co powie, jak się wytłumaczy, czy to posunięcie biznesowe czy po prostu kaprys braku gotówki...oraz czy zarząd planuje nadal sprzedawać, czy rozważa także odkupienie tego co się pozbył i docelowo zwiększenie swoich udziałów? Warto zapytać jakie nowe projekty będą w najbliższym czasie - 1-3 miesiące, i jakie plany na rozwój NGG, czy planowane będą jakieś połączenia / przejęcia lub szersza współpraca z jakimś podmiotem. to takie podstawowe pytania ;o) aby zobaczyć kierunek rozwoju... Obecnie jest dobrze i co do tej pory planowali się sprawdziło pod wpływem finansowym, więc mam nadzieję, że będą kontynuować obrany kierunek pozdrawiam