To jest wartość Twojego mózgu. Giełda dyskontuje przyszłość, przychody na poziomie 50mln kwartalnie były gdy kurs był 4,5zł, a teraz jest sporo mniej lokali. Wszystkie pożyczki odroczone, ludzie wrócili do galerii. Tu tylko jeden kierunek, PÓŁNOC
Ten znowu te farmazony nawija. Nie da sie czytac juz tego. Serio.
Po otwarciu 10 restauracji? :-))) Przeciez to smiech jest. Słyszałeś ze w zeszłym tygodniu zamkneli kolejna restauracje??? Czy nie masz o tym pojecia i tylko klepiesz propagandowy przekaz? Tak zamkneli i to zgadnij gdzie? W Krakowie! W szczycie turystyczneho sezonu.Takze tak wyglada otwieranie restauracji :-)
Misiu adres jaka? gdzie? bo w Toruniu też zamknęli ale kiedy...?
Z twojego przekazu wynika że tylko uciekać.haha
Czemu cie nie było przy 1.3zl?
Sprzedawałeś wtedy misiu co ?
A i miso LIKWIDACJA? CZY ZAMKNIECIE?
napisz że zlikwidowano restauracje w Krakowie pod takim a takim adresem teraz we wakacje.
Bądź trochę transparetny misio
co za typ? jak zwykle farmazony opowiada. Zlikwidowali restauracje w szczycie sezonu w Krakowie i mozesz bajdurzyc do woli a to jest fakt. Ja wiem ze ty tylko propagandowym przekazem bełkoczesz. Sphinx Kraków Karmalicka naganiaczu.
takze zamiast dwie wiecej w tym
miesiacu (bo tyle by musieli otwierac srednio miesiecznie zeby otworzyc 10 do konca roku) bedzie kolej mniej farmazoniarzu i naganiczau.
Pewnie otworzą w innym miejscu.
Niema zysku w tym miejscu to zamykają.
Niewiadomo dlaczego pewnie czynsz.
W Gdańsku też nie otworzyli bo chceli za czynsz dużo kasy.miejsce bardzo długo stało puste przy Neptunie.
To że zamykają to nieznaczy misiu ze bankrutuje firma to znaczy że ktoś myśli a nie na siłę pcha łańcuch pod górę musisz to zrozumieć w końcu.
Czy ty kumasz w ogóle że w firmie chodzi o zysk?
Sprawdziłem zamknęli powód.. pewnie nie rentowna.
W Krakowie jest kilka sfinksów rynek nasycony a gdzie indziej niema nic.
Trzeba szukać i tyle.
K... Ja naganiaczem?
To ty paprolisz na okrągło jak to źle jak niedobrze że sprzedać uciekać 40gr itd.
Ja siedzę na d.. mam zysk na kwicie co nieco sobie jeszcze dokupię.
106.5mln na samych knajpach po 7 miesiącach a ty że zamknęli i bardzo dobrze bo w ich i moim interesie jest nie dokładać do biznesu zwiną wyposażenie i się przeniosą.
Misiu pewnie będą jeszcze zamykać i otwierać nowe lokalizacje taki biznes.
Pchaj łańcuch dalej.
Jakby co zamknęli jeszcze to pisz tu bo na wszystko niemam czasu.
Ciekawe czy za sierpień będzie to miało znaczenie bo ....
Widac ze nie masz czasu bo nie masz pojecia co sie w spolce dzieje. Nie chce mi sie juz nawet prostowac tych wszystkich bajek o piwiarniach, daniach gotowych i egipcie.
To są informacje ze spółki misiu.
Sądzisz ze twoje historie są bardziej miarodajne jak komunikaty z firmy.
Gdzie ty żyjesz?
Insajder od 7 boleści na bankierze takich pełno na każdej spółce.
Rozumiem że twoim zdaniem spolka w espi celowo wprowadza akcjonariat w błąd misio?
nie wiem czy celowo czy nie celowo. Pokazac ci dziesiatki takich komunikatow na przestrzeni ostatnich lat i jak mialy sie do rzeczywistosci? Naprawde tego nie wiesz jak to wygladalo przez ostatnie 5-10 lat?
I nie wiem czyje historie sa bardziej miarodajne. Wiem ze spolka miala otwierac restauracje a ja zamyka! Czy ja mowie nie prawde?
No widzisz otwierali w lockdownie też i zamykali też.
Franczyzobiorcy rezygnowali itd.
Otwarć też było trochę.
Wiesz ze branża po covidzie dostała najbardziej.wiesz ze ludzie co mieli restauracje swoje wlasne popadli w takie długi ze przez lata się nie podniosą czesto tracili dobytek życia.wiesz ile lat cofnęła się gastronomia szeroko pojęta.ile restauracje segmentu premium pobankrutowaly.
To że sfinks jako firma istnieje jest aż dziwne.bo mieli sporo długów przed zamknięciem branży.a konkurencja nie spi.
Paplunisz o jednej restauracji w sieci jakby świat miał się zawalić.
Wiesz ze brakuje wykwalifikowanej kadry,kucharzy, kelnerów barmanów bo jak wszystko siadło to pozwalniali się i poszli w inne branże pracować żeby żyć.
Wiesz jak wtedy się zachowała firma w stosunku do pracowników?
Człowieku to ty nic o tej branży niewiesz.
Kurs był po 35 gr to chyba powód takiej wyceny był amrest jak był wyceniany i inne firmy z gastro.wtedy.
zobacz jakie mają zadłużenie choćby.popazylo łapki wszystkim
I na końcu to że dostał sfinks kilka milionów pomocy od państwa o czymś świadczy to że układ z wierzycielami został podpisany o czymś świadczy.
O mały włos zostałyby na rynku kebaby z kiosku na chodniku i międzynarodowe koncerny z ohydnymi bułkami i kurczakiem w oleju.
Na piwo czy kawę iść nie byloiby gdzie.
Sfinks ma swoje 5 minut teraz.
potrwa to może 3-5 lat.albo pójdzie w kosmos albo w bagno.
Wychodzi ze narazie walczą z pozytywnych skutkiem.
A co do Egiptu niema się co śmiać tam branża dostała jeszcze bardziej ijest idealna pora by tam zaistnieć.
Turystyka zamarła było pusto nikt nie latal w covidzie na wypoczynek bankrutowali tak samo.tam jest miejsce teraz by wskoczyc w rynek bo za rok dwa będą tam już inni.
Albo się uda albo nie.
Dlatego ja patrzę ze się uda a ty ze nie.
Ja kupowałem po 35 gr akcje ty nie normalna sprawa.
Rynek pokaże kto ma rację.
Póki co uważam że ja mam rację i mnie nie przekonasz karmelicka itd.
Takich karmelickich będzie jeszcze pewnie
Słowa słowa słowa....jak napisal ktoś 500 lat temu. Realia obecne oraz historyczne poczynania Zarządu nie rokują dobrze tej Spółce. Przeczytajcie uważnie raporty. Dobry księgowy Analityk powie: pokażcie mi Caschflow spółki a ja wam powiem wszystko o niej. Prosty test. Sprawdźcie sami. Wnioski wyciągnijcie sami. Co do strategi i ładu korporacyjnego to jako świadek naoczny oceniam to jako skandal ( dziwi mnie tylko zachowanie organów kontrolnych ) Niestety nie jest to jedyne miejsce na gospodarczej mapie kraju gdzie są zamiatane pod dywan afery. Poczekajmy przyjdzie czas rozliczeń. Klakierzy jak zawsze uciekną- taką mają nadzieję.
Pudruja trupka od początku roku aby podbić kurs co im się już udało prawdopodobnie pod ostatnio dopuszczone do obrotu ich akcyjki aby w miarę dobrze z nich wyjść ale bilansu nie oszukają a tam nadal ujemne kapitały własne i praktycznie znikomy spadek zadłużenia który już dawno kwalifikuje spółkę do postawienia jej w stan upadłości. Bajki o ich ekspansji zagranicznej są tak śmieszne że je pomijam bo niby za czyje pieniądze plus do tego zła sytuacja w branży gastronomicznej. Nawis podażowy jak sądzę jest zacny i cierpliwy czekający na lekkie podbicie.
Bzdury to ty wypisujesz. Pisałem miesiąc temu jak przebijało 1zl że w przeciągu do dwóch miesięcy kurs spadnie do 0,8zl bo jest mnóstwo papieru do wywalenia i teraz sztuką jest wypchnąć jak najwięcej nie zwalając przy tym kursu za bardzo. Ty dalej z niejakim AsD rysujcie swoje trójkąty pod wybicie i piszący bajki o ekspansji na bliskim wschodzie.
Dzisiaj kolejne 4% zjazd i to na tak malum wolumenie. Musza juz schodzic nizej nie maja wyjscia bo na poziomach pomiedzy 80 a 90gr juz praktycznie nie ma popytu. Patrzac na wolumeny z ostatnich dni (jak na straganie) beda w najblizszych dniach schodzili nizej czyli w okolice 80gr i ponizej. Moze tam sie pojawi jakis wiekszy popyt. Ogolnie mowiac na wprost. Nie ma juz chetnych na zakup tego papieru na tych pozoimach.
Dystrybucja trwa w najlepsze tylko bede sprzedawac co raz taniej. Proste.
Ale momotoroi misio nie rozumiem... sprzedałeś czy kupiłeś na górce z misiem.
Co chcecie mojej rady czy co?
To że spadnie kurs po wzroście do 1.6 z 35gr To chyba żadna rewelacja co?haha.
Boli cie ze spada rośnie za mały WOLUMEN?haha. Nierozumiem.
Przecież możesz w każdej chwili wystawić swój pakiet jak duży by niebyl może znajdzie się nabywca lub możesz kupić pożądana ilość papieru.
W waszych wypowiedziach jest taka aberracja że ręce opadają.czego wy chcecie.
Tworki czekają na was chłopaki niema co się wstydzić wystarczy zadzwonić nawet podjada po was.
jeszcze pare tygodniu temu costam majaczyles o dynamicznych wybiciach ze zlotówka czyli wartosc nominalna to najnozej co spadnie :-))) ahhh ten Sfinksik gluptasek i zartownis. Taki sam jak ta spolka, jak Sfinksik powie ze bedzie czarne to mozna byc pewnym ze bedzie białe i odwrotnie :-)