No widzisz otwierali w lockdownie też i zamykali też.
Franczyzobiorcy rezygnowali itd.
Otwarć też było trochę.
Wiesz ze branża po covidzie dostała najbardziej.wiesz ze ludzie co mieli restauracje swoje wlasne popadli w takie długi ze przez lata się nie podniosą czesto tracili dobytek życia.wiesz ile lat cofnęła się gastronomia szeroko pojęta.ile restauracje segmentu premium pobankrutowaly.
To że sfinks jako firma istnieje jest aż dziwne.bo mieli sporo długów przed zamknięciem branży.a konkurencja nie spi.
Paplunisz o jednej restauracji w sieci jakby świat miał się zawalić.
Wiesz ze brakuje wykwalifikowanej kadry,kucharzy, kelnerów barmanów bo jak wszystko siadło to pozwalniali się i poszli w inne branże pracować żeby żyć.
Wiesz jak wtedy się zachowała firma w stosunku do pracowników?
Człowieku to ty nic o tej branży niewiesz.
Kurs był po 35 gr to chyba powód takiej wyceny był amrest jak był wyceniany i inne firmy z gastro.wtedy.
zobacz jakie mają zadłużenie choćby.popazylo łapki wszystkim
I na końcu to że dostał sfinks kilka milionów pomocy od państwa o czymś świadczy to że układ z wierzycielami został podpisany o czymś świadczy.
O mały włos zostałyby na rynku kebaby z kiosku na chodniku i międzynarodowe koncerny z ohydnymi bułkami i kurczakiem w oleju.
Na piwo czy kawę iść nie byloiby gdzie.
Sfinks ma swoje 5 minut teraz.
potrwa to może 3-5 lat.albo pójdzie w kosmos albo w bagno.
Wychodzi ze narazie walczą z pozytywnych skutkiem.
A co do Egiptu niema się co śmiać tam branża dostała jeszcze bardziej ijest idealna pora by tam zaistnieć.
Turystyka zamarła było pusto nikt nie latal w covidzie na wypoczynek bankrutowali tak samo.tam jest miejsce teraz by wskoczyc w rynek bo za rok dwa będą tam już inni.
Albo się uda albo nie.
Dlatego ja patrzę ze się uda a ty ze nie.
Ja kupowałem po 35 gr akcje ty nie normalna sprawa.
Rynek pokaże kto ma rację.
Póki co uważam że ja mam rację i mnie nie przekonasz karmelicka itd.
Takich karmelickich będzie jeszcze pewnie