• Pytanie Autor: ~bmch [194.105.132.*]
    Witam,
    od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zainwestowaniem w Sedivio, ale powstrzymuje mnie kilka rzeczy:
    1) komentowanie na twitterze kursu akcji przez Spółkę,
    2) radość CFO w wywiadach, że kurs akcji rośnie, chociaż powinien interesować go tylko biznes, a nie to co się dzieje na giełdzie,
    3) nabycia/zbycia akcji przez CFO (czytałem opinie na forum, że to w związku z optymalizacją podatkową, ale myślę, że dyrektor finansowy powinien wiedzieć, że jeśli takie transakcje mają na celu tylko odniesienie korzyści podatkowej to są niezgodne z prawem, więc zakładam, że cel tych transakcji był inny, niestety nie wiadomo jaki).

Czy obecni akcjonariusze mogliby się odnieść do tych trzech punktów? Czy uważacie, że te kwestie nie są aż tak istotne i mimo to warto zainteresować się Spółką?
  • Re: Pytanie Autor: ~Mielony [85.89.184.*]
    Witam / Cześć!

Subiektywnie, bo o subiektywne rzeczy pytasz :)

1-2. Nie odebrałem tego w ten sposób. Właściwie to nawet nie zauważyłem :) Teraz jak to tak przedstawiasz, to faktycznie w raportach pisał pozytywnie o działaniach spółki (nie ukrywał satysfakcji?), no ale przecież przyszły zapowiadane wyniki, 2-letnia strategia najpierw przejrzyście zaprezentowana, potem zrealizowana i rozliczona, cele osiągnięte, a za tym konsekwentnie następował wzrost kursu. Dla mnie to był powód aby stopniowo inwestować zaczynając od symbolicznego pakietu.
    Wycena spółki przez rynek to ostateczne i najważniejsze potwierdzenie, najskuteczniejszy marketing, dlaczego z tego nie cieszyć się otwarcie?

3. Tak, były komunikaty ESPI. Sam nie widzę lub nie rozumiem motywacji, ale zakładam że jakiś w tym sens miał. Może prywatna sprawa, zaakceptowałem taki stan rzeczy - co prawda przyglądam się uważniej ale ani na kursie nie był obsuwy, ani w spółce zmian. CFO z kolei nie musi tłumaczyć swojej motywacji, ma obowiązek poinformować.

Z mojego doświadczenia: raczej nie warto zwlekać z decyzją, jakakolwiek by ona nie była. Tym bardziej, że ostatnio wzrosty nabrały tempa. A jak już ją podejmiesz to starać się trzymać konsekwentnie przez wyznaczony czas (oczywiście zakładając brak mocnych negatywnych sygnałów)

• Re: Pytanie Autor: ~inwestor [88.156.140.*]
    2. wg mnei pozytywnie o zarządzie spółki swiadczy, że ważny jest dla nich kurs akcji. Przez to daja jasno do zrozumienia, ze wazni jestesmy dla nich my - akcjonariusze.
    3. a próbowałeś po prostu napisać do spółki maila? z tego co wiemy odpowiadają bardzo szybko:)
[x]
SEDIVIO -1,16% 8,50 2025-11-17 15:55:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.