• Co tu sie dzieje? Autor: ~Janek [31.61.243.*]
    Ciagle do dołu…
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~edek_z_kredek [46.134.154.*]
    Jak nastroje? W gaciach macie już pełno czy zwieracze jeszcze trzymają? ;D Jaki scenariusz sobie piszecie? Dodruk akcji na przetrwanie po 5 PLN sztuka? Zakładacie ze THG przetrwa bez dodruku? Jak ze strategią 1000+ follow the sun? Wciąż aktualna? Aaaa, no tak, zarząd na spotkaniu wynikowym, pokaże wam slajdy dla przedszkolaków i na tej bazie ładujecie trupa do wora, powodzenia.

Ps. Dzięki Ci Panie Boże że znowu kliknąłem "sell" nim trup zaczął spadać na nowe minima..

Moje typy: w listopadzie kurs będzie jednocyfrowy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.61.254.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Janusz [185.20.173.*]
    Jednocyfrowy to będzie za miesiąc :)
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Bolo [31.61.254.*]
    Jednocyfrowy to Twój budżet na zakupy. Zapraszam do wyjaśnienia sobie face to face sytuacji w spółce... Dajcie swoje namiary.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Bolo [31.61.254.*]
    Dawno nie słyszałem takiego pindolenia. Jak skrzywdzonej pindy córka. Zapraszam do wyjaśnienia sobie tej sprawy. Gadać przed kompem każdy może, że 5 PLN itd. Wyjaśnimy sobie wszystko, zapraszam.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~marekk [31.60.56.*]
    misiu pysiu, to jest forum.
    Kurs jest najnizszy w historii, zero sensownych planow, ciagle ogloszenia na socjalach o wolnych zasobach.
    co wyjaśnili, kurs nic Ci nie wyjaśnił? W dodatku dużo akcji zostało dopuszczonych dopiero teraz, przy okazji rozliczeń za zakup firmy, więc masz dodatkową podaż. Spółka generuje straty, niestety nie jednorazowe.
    Jeszcze do tego dochodzą odejście vice i rezygnacja prokurenta.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Bolo [79.184.218.*]
    Misiu? Nie poszedłbym tak daleko...
    I to wg Ciebie uzasadnia wycenę?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Janusz [185.20.173.*]
    Poczekamy, zobaczymy kto miał rację. Spółka przynosi straty, jest długa kolejka osób, które chcą się zcashować (pracownicy, właściciele przejętych spółek). I ciekawe kiedy się w spółce kasa skończy… myślę, że jednocyfrowy scenariusz to jest podejście optymistyczne
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Janek [109.231.5.*]
    Janusz w punkt
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Bolo [79.184.218.*]
    Janusz to określenie Twojego stylu inwestycji. Oddać w dołku kupić na górce, stąd ten ból tyłka w postach. Pewnie kupiłeś po 70zł, sprzedałeś po 15zł i wylewasz swoje żale tutaj.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.254.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Janusz [93.159.183.*]
    10gr do jednocyfrowki. Trwało to dłużej niż myślałem ale jest
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [78.8.96.*]
    A ja podbijam mój 1 komentarz sprzed mcy, dodruk po 5 PLN? Jak typujecie?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Lolo [31.61.186.*]
    Jakby dodruk byl za 5 zl, to moze bym kupil za 3-4 banki. Mocna restrukturyzacja i mozna z tym jechac.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Kkk [31.60.42.*]
    Kupiłbyś za 3-4 bank za 5zlotych? Wiesz ze wtedy po prezesie byłbyś drugim największym akcjonariuszem prawda? Przy założeniu, że on nie bierze udziału w emisji
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Lolo [31.61.181.*]
    Po prezesie i Birku.

Firma ma potencjal, tylko po restrukturyzacji.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [78.9.145.*]
    Jestem wyrocznią
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Lolo [104.28.45.*]
    Kurde, teraz musze kupic?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [188.146.110.*]
    Musisz, prezes zrobił emisję specjalnie dla Ciebie, nie zawiedź go
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Boxdello [31.0.54.*]
    Panowie, może na fame mma ?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~przedszkolak [78.11.211.*]
    Prawda jest tak, że od stycznia równia pochyla.. Z lekką podbitką jednorazowo w marcu, ale to wyjątek jeśli chodzi o ten rok. W pierwszym kwartale średnio 5milionow przychodu miesięcznie, w drugim już tylko 4.4 (w tym każdy kolejny coraz słabszy). Ciekawe jak wakacje? Chciałoby się odwrocenia trendu, bo spółka niby 80% oddala od szczytu to na wykresie wygląda że tanio...
    Ale czy tanio? Jakoś w tym dołku po 15zl, o którym pisze Bolo popyt był taki mocny ze spadło do 13 i dalej nie widać zleceń kupna. Mimo że tu są rzucane prześmiewcze komentarze odnośnie budżetu na inwestycje. Jeśli wierzycie ze to dołek to dlaczego nikt nie kupuje?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~roki [78.11.211.*]
    dokladnie - tanio jak barszcz, hossa na malych spolkach, sWIG w lipcu na rekordach ale tu z jakiegoś powodu pieniądze nie płyną
    zatem ci co mają kasę uważają ze drogo a nie tanio, bo gdyby było tanio to by kupowali towar
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~marekk [31.60.56.*]
    Kolego, ale nie dowiesz się zbyt szybko jak im poszedł IIQ, bo nie publikują tego reportu, tylko od razu za I H 2023 2.10.2023 :) :) :)
    Tutaj z transparentnością nie jest za różowo. Jeszcze raz, wyraźnie, między dwoma raportami wynikowymi będzie pół roku przerwy
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Ygrekowski [195.167.147.*]
    ostatnio opublikowali wstepne wyniki przed wypusczeniem 1Q

nie wiem czy to sbędzie tała praktyka, bo tego nie było w komunikacie
    ale żywię nadzieję, że jednak czegoś się dowiemy przed październikiem
    Na pewno wiemy od czego mozna wyjść, bo sprzedaż za 2Q już znamy (wstępną)
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [78.29.203.*]
    Już wiesz czego się spodziewać, widać po kursie i dalszym wywalaniu akcji przez insiderow.
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Ygrekowski [195.167.147.*]
    i jest pocieszenie, ze zaraz miesiąc po wynikach za 2Q poznamy wyniki za 3Q :))
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~przedszkolak [31.0.61.*]
    Aktualnie wygląda to tak, że wywalane są pakiety po 1000 sztuk a później ktoś podciąga kupując 150 i udając że wcale nie spadło :D standardzik
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [78.29.203.*]
    Dopóki nie pojawi się wyciągnięcie kursu na b.duzym wolumenie ( np. zejście na 8 PLN i wyciągnięcie na widły górne przy 20-30 k) kupować nie radzę, technicznie brak powodów by wchodzić, tu nawet odbicia zdechłego kota nie ma...
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Edek_z_kredek [37.30.10.*]
    Choć nastawienie mam wciąż negatywne, to technicznie ostatnie 2 sesje wyglądają obiecująco, zejście na 12.80, wyciągnięcie i dzisiaj kolejne widły z niezłym wolumenem...
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Mi [46.205.140.*]
    :) formacja odbicia zdechłego kota w końcu się pojawiła?
    33 miliony kapitalizacji ma spółka po dzisiejszych wzrostach - jakie oczekiwania co do zysków mają inwestorzy? licząc tradycyjny mnożnik 10x zyski można oczekiwać ze zaraportują 3m na plus w tym roku... odważne założenie biorąc pod uwagę, że po pierwszym kwartale minus 6 i konsekwentnie tracą biznes
    ale doszukujmy się poprawy technicznej doszukujmy :) ten który inwestuje kupując 1000 akcji po 13 PLN i dystrybuując po 15-16 na pewno się będzie dobrze bawił na takich rundach co drugi tydzień
    C/Z 10? Wymień spółki z branży IT które są tak wyceniane..
    Edek wymień spółki z branży którym spadają przychody i są nierentowne...
    robię ukłon w twoją stronę i udaję że 20x zyski jest okej :) to wciąż wychodzi że musieliby zrobić 1.5m w tym roku na plus.. jest do tego prawie tak samo blisko jak do 3 milionów
    Jeśli chcesz to mogę też udawać że 30x zyski to atrakcyjny mnożnik i wierzę, że zrobią milion na plus - na tę chwilę wszystkie te trzy przypadki to surrealizm
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~hildegarda [193.24.247.*]
    racja, ale z drugiej strony jak się ma do tego kurs datawalk?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Marekk [31.60.56.*]
    Datawalk pokazał zysk chyba raz w historii:)
    Po drugie datawalk ma produkt a to coś zupełnie innego, coś co Tenderhut próbował zrobić. Porównaj to prosze, z kursem starego smt software i pgs software bo dokładnie tym jest teraz Tenderhut
    o datawalk przynajmniej ktos jeden poważny mówi kupuj (BOŚ) :)

• Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~hildegarda [193.24.247.*]
    nie twierdzę, że tenderhat ma niską wycenę, to kiepsko zarządzana firma z miernotą prezesem na czele

ale patrzę na wyniki finansowe datawalk i są zdecydowanie bardziej powalające niż tenderhat przy ilości akcji 5 mln datawalk, co z tego że ma produkt jak generuje mega straty, jak dla mnie wycena datawalk to zdecydowanie balon, a wycena tenderhat oddaje po prostu kiepską sytuację w spółce
    rekomendacje biur maklerskich pozostawię bez komentarza
    nie znam sie na datawalk i to chyba nie jest miejsce zeby o nich dyskutować
    do rekomendacji tez podchodzę z rezerwą, ale jednak analitycy ich w ciemno nie piszą, tylko rozmawiają ze spółką i wyciągają swoje wnioski, szczególnie jeśli jest to już któraś z kolei aktualizacja rekomendacji i zarząd zdążył ich wcześniej jakoś zaskoczyć pozytywnie/negatywnie
    I jak piszą o tym, z tego co czytam w skrócie rekomendacji, że:
    "DM BOŚ podtrzymuje prognozy wzrostu przychodów spółki na poziomie 20 proc./ 50 proc./ 70 proc. w latach 2023/ 2024/ 2025." ... to jednak jest to prognoza wzrostowa :) i to jest chyba zasadnicza różnica w stosunku do tenderhata, gdzie co miesiąc masz minus 20-30%

• Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Ble [5.173.168.*]
    Obydwie spółki udowodniły ze nie stanowią wartości dla akcjonariuszy, nie ma sensu się spierać która lepsza. Obydwie są do du....
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Plny [79.184.36.*]
    Jeśli jesteś CEO lepszej spółki IT to przepraszamy, jeśli nie to pewnie wywozisz śmieci w poniedziałek rano...
    Super, strata prawie 120MLN PLN w 2022 więc jest benchmark. Super produkt, który yielduje ponad 100MLN straty... THG uwali jeszcze 100MLN i będzie kosztował tyle co Datawalk w dołku czyli prawie 400MLN...
    Ok, czyli spółki biotech, albo generujące straty(faza rozwoju) wyceniasz ujemnie?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Exprt [31.0.38.*]
    Kolego, TenderHut to nie biotech. Nie jest to tez spółka generująca straty z powodów rozwojowych. Prosty biznes: zatrudnic tanio programistę i sprzedać drogo jego prace. …o czym Wy tu rozmawiacie?
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~keryn [31.60.17.*]
    Dokładnie tak, to dośc prosty biznes, nie ma tu innowacji, te startupy im nie wyszły, są odpisy wartości i straty.

Śmieszny opis... startupy im nie wyszły..., a Ty robisz min 50mln przychodów rocznie? Jeśli nie to może Ty nie wyszedłeś swim rodzicom...
    Całe portfolio usług spółki to nie tylko outsourcing więc nie gadaj głupot...
    Rozwój poprzez akwizycje aktywów, jak Ty to nazywasz? Stagnacja? Jprd
  • Re: Co tu sie dzieje? Autor: ~Mi [46.205.132.*]
    nie inwestuje po prostu w takie spółki jak piszesz - jest na rynku wystarczająco duzo biznesów, które działają w normalnym trybie, generując przychody, koszty, jakąś marżę i gdzie można przypisać jakieś standardowe wskaźniki
    nie mam miliardów w portfelu więc nie muszę mieć totalnej dywersyfikacji, żeby sobie szukać dodatkowego ryzyka w R&D
    Możesz robić tyle ukłonów ile chcesz w stronę Edka, pamiętaj tylko aby kolan nie zedrzeć...
    Kupują jedni po niskich cenach, inni oddają na stracie dla optymalizacji... Jak się zbilansujemy to będzie tylko jeden kierunek...
[x]
TENDERHUT -1,36% 5,80 2025-12-23 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.