Jak nastroje? W gaciach macie już pełno czy zwieracze jeszcze trzymają? ;D Jaki scenariusz sobie piszecie? Dodruk akcji na przetrwanie po 5 PLN sztuka? Zakładacie ze THG przetrwa bez dodruku? Jak ze strategią 1000+ follow the sun? Wciąż aktualna? Aaaa, no tak, zarząd na spotkaniu wynikowym, pokaże wam slajdy dla przedszkolaków i na tej bazie ładujecie trupa do wora, powodzenia.
Ps. Dzięki Ci Panie Boże że znowu kliknąłem "sell" nim trup zaczął spadać na nowe minima..
Moje typy: w listopadzie kurs będzie jednocyfrowy.
Dawno nie słyszałem takiego pindolenia. Jak skrzywdzonej pindy córka. Zapraszam do wyjaśnienia sobie tej sprawy. Gadać przed kompem każdy może, że 5 PLN itd. Wyjaśnimy sobie wszystko, zapraszam.
misiu pysiu, to jest forum. Kurs jest najnizszy w historii, zero sensownych planow, ciagle ogloszenia na socjalach o wolnych zasobach. co wyjaśnili, kurs nic Ci nie wyjaśnił? W dodatku dużo akcji zostało dopuszczonych dopiero teraz, przy okazji rozliczeń za zakup firmy, więc masz dodatkową podaż. Spółka generuje straty, niestety nie jednorazowe. Jeszcze do tego dochodzą odejście vice i rezygnacja prokurenta.
Poczekamy, zobaczymy kto miał rację. Spółka przynosi straty, jest długa kolejka osób, które chcą się zcashować (pracownicy, właściciele przejętych spółek). I ciekawe kiedy się w spółce kasa skończy… myślę, że jednocyfrowy scenariusz to jest podejście optymistyczne
Janusz to określenie Twojego stylu inwestycji. Oddać w dołku kupić na górce, stąd ten ból tyłka w postach. Pewnie kupiłeś po 70zł, sprzedałeś po 15zł i wylewasz swoje żale tutaj.
Kupiłbyś za 3-4 bank za 5zlotych? Wiesz ze wtedy po prezesie byłbyś drugim największym akcjonariuszem prawda? Przy założeniu, że on nie bierze udziału w emisji
Prawda jest tak, że od stycznia równia pochyla.. Z lekką podbitką jednorazowo w marcu, ale to wyjątek jeśli chodzi o ten rok. W pierwszym kwartale średnio 5milionow przychodu miesięcznie, w drugim już tylko 4.4 (w tym każdy kolejny coraz słabszy). Ciekawe jak wakacje? Chciałoby się odwrocenia trendu, bo spółka niby 80% oddala od szczytu to na wykresie wygląda że tanio...
Ale czy tanio? Jakoś w tym dołku po 15zl, o którym pisze Bolo popyt był taki mocny ze spadło do 13 i dalej nie widać zleceń kupna. Mimo że tu są rzucane prześmiewcze komentarze odnośnie budżetu na inwestycje. Jeśli wierzycie ze to dołek to dlaczego nikt nie kupuje?
dokladnie - tanio jak barszcz, hossa na malych spolkach, sWIG w lipcu na rekordach ale tu z jakiegoś powodu pieniądze nie płyną zatem ci co mają kasę uważają ze drogo a nie tanio, bo gdyby było tanio to by kupowali towar
Kolego, ale nie dowiesz się zbyt szybko jak im poszedł IIQ, bo nie publikują tego reportu, tylko od razu za I H 2023 2.10.2023 :) :) :) Tutaj z transparentnością nie jest za różowo. Jeszcze raz, wyraźnie, między dwoma raportami wynikowymi będzie pół roku przerwy
ostatnio opublikowali wstepne wyniki przed wypusczeniem 1Q
nie wiem czy to sbędzie tała praktyka, bo tego nie było w komunikacie
ale żywię nadzieję, że jednak czegoś się dowiemy przed październikiem
Na pewno wiemy od czego mozna wyjść, bo sprzedaż za 2Q już znamy (wstępną)
Dopóki nie pojawi się wyciągnięcie kursu na b.duzym wolumenie ( np. zejście na 8 PLN i wyciągnięcie na widły górne przy 20-30 k) kupować nie radzę, technicznie brak powodów by wchodzić, tu nawet odbicia zdechłego kota nie ma...
Choć nastawienie mam wciąż negatywne, to technicznie ostatnie 2 sesje wyglądają obiecująco, zejście na 12.80, wyciągnięcie i dzisiaj kolejne widły z niezłym wolumenem...
:) formacja odbicia zdechłego kota w końcu się pojawiła?
33 miliony kapitalizacji ma spółka po dzisiejszych wzrostach - jakie oczekiwania co do zysków mają inwestorzy? licząc tradycyjny mnożnik 10x zyski można oczekiwać ze zaraportują 3m na plus w tym roku... odważne założenie biorąc pod uwagę, że po pierwszym kwartale minus 6 i konsekwentnie tracą biznes
ale doszukujmy się poprawy technicznej doszukujmy :) ten który inwestuje kupując 1000 akcji po 13 PLN i dystrybuując po 15-16 na pewno się będzie dobrze bawił na takich rundach co drugi tydzień
Edek wymień spółki z branży którym spadają przychody i są nierentowne...
robię ukłon w twoją stronę i udaję że 20x zyski jest okej :) to wciąż wychodzi że musieliby zrobić 1.5m w tym roku na plus.. jest do tego prawie tak samo blisko jak do 3 milionów
Jeśli chcesz to mogę też udawać że 30x zyski to atrakcyjny mnożnik i wierzę, że zrobią milion na plus - na tę chwilę wszystkie te trzy przypadki to surrealizm
Datawalk pokazał zysk chyba raz w historii:)
Po drugie datawalk ma produkt a to coś zupełnie innego, coś co Tenderhut próbował zrobić. Porównaj to prosze, z kursem starego smt software i pgs software bo dokładnie tym jest teraz Tenderhut
nie twierdzę, że tenderhat ma niską wycenę, to kiepsko zarządzana firma z miernotą prezesem na czele
ale patrzę na wyniki finansowe datawalk i są zdecydowanie bardziej powalające niż tenderhat przy ilości akcji 5 mln datawalk, co z tego że ma produkt jak generuje mega straty, jak dla mnie wycena datawalk to zdecydowanie balon, a wycena tenderhat oddaje po prostu kiepską sytuację w spółce rekomendacje biur maklerskich pozostawię bez komentarza
nie znam sie na datawalk i to chyba nie jest miejsce zeby o nich dyskutować
do rekomendacji tez podchodzę z rezerwą, ale jednak analitycy ich w ciemno nie piszą, tylko rozmawiają ze spółką i wyciągają swoje wnioski, szczególnie jeśli jest to już któraś z kolei aktualizacja rekomendacji i zarząd zdążył ich wcześniej jakoś zaskoczyć pozytywnie/negatywnie
I jak piszą o tym, z tego co czytam w skrócie rekomendacji, że:
"DM BOŚ podtrzymuje prognozy wzrostu przychodów spółki na poziomie 20 proc./ 50 proc./ 70 proc. w latach 2023/ 2024/ 2025." ... to jednak jest to prognoza wzrostowa :) i to jest chyba zasadnicza różnica w stosunku do tenderhata, gdzie co miesiąc masz minus 20-30%
Super, strata prawie 120MLN PLN w 2022 więc jest benchmark. Super produkt, który yielduje ponad 100MLN straty... THG uwali jeszcze 100MLN i będzie kosztował tyle co Datawalk w dołku czyli prawie 400MLN...
Kolego, TenderHut to nie biotech. Nie jest to tez spółka generująca straty z powodów rozwojowych. Prosty biznes: zatrudnic tanio programistę i sprzedać drogo jego prace. …o czym Wy tu rozmawiacie?
nie inwestuje po prostu w takie spółki jak piszesz - jest na rynku wystarczająco duzo biznesów, które działają w normalnym trybie, generując przychody, koszty, jakąś marżę i gdzie można przypisać jakieś standardowe wskaźniki
nie mam miliardów w portfelu więc nie muszę mieć totalnej dywersyfikacji, żeby sobie szukać dodatkowego ryzyka w R&D