Ej, ja nie zartuje, pomozcie, co ja mam teraz zrobic? Zostalem z kilkuset akcjami ZEGu. Troche sie zgapielm, olalem gielde przez ten kryzys - zostawilem na pol roku, myslalem, ze jak wroce bedzie lepiej, a tu taka lipa. Czy ta cala kasa jaka mam w akcjach ZEGu jest wtopiona. Prosze, jesli ktos odpowie na ten watek to bede wdzieczny..... Jakies porady, pomysly????????????
Ja też posiadałem akcje tej spółki które kupiłem ok 2 lata temu po 52,50 zł a sprzedałem w tym roku ze stratą 36zł .
Miało być tak pięknie przejęcia wzrosty a tu klapa....................
nic nie spowodowało podniesienia kursu, komuś najwyraźniej zależało aby się obkupić ja nie wytrzymałem - sprzedałem ale czy to dobrze czas pokaże .
Tobie cóż można doradzić - podejmujesz się ważnego zadania które skutkuje na całe życie ja popłynąłem dostałem w dupę że nawet sobie popłakać nie można ze wstydu.
A kasa jest potrzebna wszystkim.
Życzę Ci udanych transakcji.
Hej, ale mi chodzi o to ze ZEG zostal wycofany z obrotu gieldowego. A ja ciagle mam akcje. I nie wiem co mam teraz zrobic, zadnych informacji o skupach, ani o jakis planach... czy dzwonic do kopexu zeby odemnie je kupili. Czy teraz one sa nic nie warte? Co moge zrobic w takiej sytuacji.... HELP!!!
A znacie troche sie na tym? O ktorej godzinie jest notowany i czy ta cena jest ustalana w momencie otwarcia, fixingu czy czaly czas mozna sledzic zmiany?
I jak dlugo bedzie ZEG notowany w ten sposob? Bedzie jakis super wykup czy konersja na Kopex? Wiadomo cos?
Cześć wypłosz . Myślałem że już odpuściłeś ZEG ja tu tylko z ciekawości zajrzałem ale widzę że nie tylko ja ...
No bessa jest od półtora roku ... Kolega Rosjanin mówi że WIG20 zejdzie przynajmniej do 1200 . Ja się go słucham . Cierpię tylko przez drogiego Franka , kopex zabrał mi ostatnie akcje. Co u Ciebie . Chyba do roku odwrócenie trendu
witam, a żyjemy po troszkę raz lepiej raz gorzej. Ja siedzę na papierach troszkę tu troszkę tam. Denerwuje mnie to ze ciągle jakieś trupy wypadają z szafy. Generalnie nie jest za ciekawie ale na 100% da sie zarobić ( mi sie jeszcze nie udało) ma swoje typy wydaje mi sie ze Rafako i Rafamet w perspektywie kilku lat dadzą sporo zarobić( może i na bessie nawet) Martwi mnie bardzo to co sie dzieje w USA i sytuacja banków na świecie.,może być tak, że ten kryzys potrwa kilka długich lat., ciężko powiedzieć kiedy odwrócenie trendu, jednak podtrzymuje to co wcześniej napisałem (rafako i rafamet). Z At wynikają dalsze spadki do tego zachodnie instytucje finansowe bawią sie polską walutą.
Współczuje problemów walutowych dla pocieszenie powiem ze ja ubrałem sie w tarnowskie azoty ( na szczęście nie za całą kasę z ZEGa ) liczyłem ze od stycznia araby zaczną na całego skup.
Pozdrawiam i życzę udanych inwestycji. Ps dużo ludzi bessa z forum przegoniła !!
Mam nadzieje że uda się nam zarobić końcu , ja na razie wyczekuje momentu do inwestycji i uczę się cierpliwości i samoopanowania bo na giełdzie to potrzebne - umiejętność kierowania się rozsądkiem kiedy inni kierują się emocjami . Zamierzam kupić akcje w bessie i sprzedać za kilka lat kiedy się pojawiąreklamy funduszy inwestycyjnych w tv . , powinno się udać , chyba że będzie katastrofa finansowa i wojna światowa jak po kryzysie z lat 30 , Ale zdaje mi się że ten cały kryzys to wymysł bogatych aby zarobić dużo kasy ... możesz powiedzieć jakie walory masz ?