Irytuje mnie, że po latach zachwalania spółki teraz nie potrafisz napisać uczciwie choćby jednego zdania o tym, że się pomyliłeś i przeprosić, że byłeś ślepy na błędy spółki i wszelkie ryzyka i negatywne strony inwestycji w jej akcje. Stań teraz w prawdzie i weź na klatę swoje błędy jak prawdziwy facet. Na forum inwestycyjnym na discordzie chwaliłeś się, że kupiłeś co najmniej 12 tys. akcji Duality w lutym i marcu 2021 w okolicach 8 zł a nawet pisałeś o transakcjach bliżej 8,5 zł. Na tym samym discordzie do samej premiery broniłeś spółki i pisałeś, że wycena przy ok. 4 zł za akcje już uwzględnia katastrofę, więc zachowywałeś się jak ktoś kto został z papierem. Mogę dać linka do discorda i każdy sam może się przekonać lub screeny wpisów jqn, które zrobiłem jeśli sam zainteresowany będzie podważał moje słowa lub usuwał w pośpiechu wpisy na wspomnianym discordzie. Nigdy nie widziałem tam ani jednego twojego wpisu o sprzedaży akcji, a o kupnie informowałeś co do sztuki. Teraz krytykujesz i śmiejesz się z innych, ale czy potrafisz zaśmiać się sam z siebie? Prawda Cię wyzwoli.
To napisz do mnie na tej grupie na priv, to w kulturalny sposób porozmawiamy. Zobacz jakie szambo tutaj się dzieje, bo paru tłoków szorujących po dnie intelektualnym typu 'Ja', 'Gratulacje', 'Szort' itd. nie potrafiło uciąć w odpowiednim momencie straty albo uśrednić na tyle żeby sensownie wyjść, a teraz wylewają gorzkie żale przez swoje utopione komunijne grosze.
To co napisałeś się zgadza, pierwsze pakiety tych akcji kupowałem od 7.7 do 8.5 zł, przypomnę, że wtedy cały gamedev był wyceniany na zupełnie innych poziomach - nie jedno Duality poleciało w otchłań. W między czasie spółka zapewniała o 'nowym otwarciu' Unholy, wiedziałem co się +/- w niej dzieje, więc podjąłem duże ryzyko mocnego uśrednienia tych akcji, na różnych poziomach, w tym dużym wybieraniem poziomu 2.4-2.8 zł.
Piewotnie planowałem zostać z tym na premierę. Gros tych akcji trzymałem do 18.07, redukując tylko małe ilości. Ostatni 'większy' pakiet sprzedałem wczoraj o 9:06, gdy dostałem informację o ocenie IGN i gdy zobaczyłem przyrost followersów za ostatnią dobę.
Tak jak i wczoraj wziąłem pakiet po 2.92-2.95, który sprzedałem pod koniec dnia po 3.2-.3.3 zł, tak teraz również będę obserwował i pewnie kupie ponownie te akcje, bo cała rzesza trolli tu piszących chyba zapomniała, że oprócz Unholy, którego lwia część została sfinansowana przez zewnetrzny podmiot, a nie Duality, spółka ma back-katalog generujący rocznie 2 mln zł przychodów ze sprzedaży, w drodze jest sequel głównego tytułu (BF2) i sequel Accidenta, który też sprzedał 100k kopii. Nie wspominam już o Radiance czy Summer Camp, które też wpisują się w grono odbiorców BF'a.
Podsumowując, na całym tym dealu jestem trochę w plecy, ale są to niewielkie pieniądze vs. wyobrażenia tych płaczków, które myślą, że przez 3 lata siedziałem tu ze średnią 8 czy 7 zł ;-) Niech się pochwalą swoimi wynikami na gamedev kupowanym w okresie przed-cyberpunkowym.
W przypadku Unholy wszystkiemu winny jest Hook, fatalne działania wydawcy, a w zasadzie ich brak. Każdy kto sam pogra, może ocenić czy spółka o tej wartości rynkowej potrafi robić gry czy nie.
Zarząd nie jest bez winy wybierając ich jako wydawcę i nie wycofując się po oddaniu gry od 505 do H00k.
O nich zapomniałeś, No i ta zasłona z prezesem z 17500 po 4.50 przed premiera. Tak to się rozgrywa na bananie. Sam zbierałem od października tamtego roku i teraz jedyne co mogę powiedzieć to -10% i rozczarowanie. Lepiej tak niż tu siedzieć za długo :)
Kwestii 17.500 szt. po 4.5 zł nie skomentuje, bo za rękę nie złapałem i można tylko domniemywać. Tu bardzo przeciążyła podaż 'środowiska' PLW, w tym łącznie 4 osoby siedzące pod progiem informowania obecnie, z pakietami rzędu 5-10%.
Pamiętaj, że wybór 505 Games po sukcesie Ghostrunnera, wcale nie był zły z pierwszego punktu widzenia. Dramatyczne okazało się przejście do tego tworu Hook, który palcem przy tej premierze nie kiwnął.
Sam model self-publishingu małych gier-symulatorów, które budują poduszkę finansową i wydawnictwo zewnętrzne bardziej ambitnych, większych tytułów miał sens, pytanie jak by się to potoczyło gdyby takim partnerem był Focus, Toplitz czy inny światowy wydawca. Nie dziwi to zaangażowanie 505/hooka po komunikacie, że wycofują się z Polski. W tym kontekście, dobrze się stało, że za dodatkową płatność Duality pozbyło się makaronom dodatkowego revshare'u.
Mój poprzedni wpis usunął moderator z jakiegoś sobie tylko znanego powodu. Nie będę się powtarzał, więc napiszę krótko, że to co odpisałeś ma odzwierciedlenie w twoich wpisach na discordzie, także szanuję to, że powiedziałeś prawdę. Powodzenia
Trzeba samemu sprawdzać w co się inwestuje. Kupiłem 10000 akcji duality, ze średnią około 3,8. Jak zobaczyłem gampleye tej gry Unholy, szybko zbierałem gotówkę i sprzedawałem ze stratą ok 0,25 na akcje. Po prostu stwierdziłem że hitu z tego nie będzie. Nie oskarżacie się na wzajem. Chyba że kupujecie akcje po lekturze forum bankiera, to gratulacje.