Najzwyczajniejsza trzepanie leszcza. Zaplanowane, info o przychodach, wcześniej określenie dominacji kierunku oze, aktualnie wykres wskazuje mozne up. Tak miało być i jest dobrze :) Ci co się pozbędą, to ske pozbędą- odkupią znowu po 15, abyśmy mogli zalecić pod 20 :)
Autor: ~Ania [91.198.217.*]2023-07-19 14:58 Jutro otworzy na plusie, może 5% może więcej
I jak tam Ania, ile już mamy dzisiaj na plusie? masz rację , nie ma z wami o czym dyskutować, wyniki tragiczne, zysk o 50 % mniejszy niż w ubiegłym roku , w ostatnim kwartale w ogóle brak zysku,to są fakty, a was poubierali i żyjecie marzeniami, haki zakłóciły wam zdolność racjonalnego myślenia, pisanie bzdur na forum o wytrzepaniu leszcza i odpałach nie wywinduje kursu do góry, to giełda a nie koncert zyczeń
Rafał nie denerwuj się. Zobacz jak się ustawili do kupowania, kurs bez zmian i wcześniej czy trochę później wybije się, to jest giełda i trzeba mieć chociaż trochę cierpliwości, pozdrawiam
A niby czemu mam się denerwować, to nie ja wiszę na haku, ale widzę że masz problem z odpowiedzią na na proste pytanie, pisałaś wczoraj że dziś się otworzy +5% a nawet wyżej , ja pisałem że będzie kiszonka w okolicy 13zł, no i kto miał rację ?
Za niewiele ponad miesiąc po wynikach kwartalnych się okaże czy Grodno tylko ma czkawkę czy jednak zawał serca.
Wtedy na pewno czyjeś prognozy się sprawdzą (optymistycznych zwolenników perełki lub odsądzanych od czci i wiary naganiaczy na spadki).
Ja w każdym razie po tym co widzę na teraz optymistą nie jestem
Kurs stoi / nie spada dokładnie z tego samego powodu z jakiego nie rośnie.
Czyli chwilowo nie ma chętnych sprzedawać taniej, ale też i nie ma chętnych płacić więcej.
Kto wcześniej "popuści" - zobaczymy :)
Chyba jednak podaż nie wytrzymuje ciśnienia...
Trzymanie gorącego kartofla do 24 sierpnia, czyli wyników za 1 kwartał obrotowy, to trochę jazda na bombie.
Tylko wyjść też trudno na większą skalę, bo kupujących nie ma - za duże ryzyko zostania z tym gorącym kartoflem w rękach.
Dnia 2023-07-20 o godz. 13:28 ~Solo napisał(a): > Za niewiele ponad miesiąc po wynikach kwartalnych się okaże czy Grodno tylko ma czkawkę czy jednak zawał serca. > > Wtedy na pewno czyjeś prognozy się sprawdzą (optymistycznych zwolenników perełki lub odsądzanych od czci i wiary naganiaczy na spadki). > > Ja w każdym razie po tym co widzę na teraz optymistą nie jestem
Solo od w punkt, ja widze to podobnie, a do tego czasu kiszonka z małymi podbitkami, problem na tym forum jest taki że jak ktoś napiszę prawdę jak sprawy wyglądają to zaraz zostaje zlinczowany i zasypany dziesiątkami postów typu " zaraz rakieta" "jutro +5% na otwarciu" "wracamy na 15zł" " do piątku zamknięcie luki i góra" aż mnie śmiech ogarnia, a wyniki jakie są każdy widzi więc niby pod co tereaz miałoby rosnąć
Dnia 2023-07-20 o godz. 13:45 ~Ania napisał(a): > Rafał jedno pytanie, jaki jest obrót w złotych na dzisiaj i dlaczego nie leci kurs poniżej 12,96 jeśli według Ciebie jest tak źle
Ludze skąd wy się bierzecie, to nie według mnie jest źle, przeczytaj komunikat podany przez spółkę, zysk o 50 % mniejszy niż w ubiegłym roku , w ostatnim kwartale w ogóle brak zysku,wpływ na wyniki miała wysoka inflacja i silna presja konkurencyjna w warunkach spowolnienia na rynku budowlanym i elektrotechnicznym. Czy według ciebie to dobra wiadomość dla akcjonariuszy czy zła? Macie jakiś zakrzywiony obraz rzeczywistości przez to że wisicie na hakach, a to czy nie spadnie poniżej 12,96 to się jeszcze okaże , nie mam zamiaru wypisywać bzdur jak wy że zaraz bedzie 8zł lub coś w tym stylu, wy juz tutaj dzisiaj widzieliście powrót na 15żł, jak jest każdy widzi
A takie jsw rośnie pomimo, że węgiel na składach, przemysł stoi, koksu nie potrzeba, to czemu rośnie? Bo rynek dyskontuje ożywienie. Tu w long term będzie góra, pytanie tylko jak rynek zareaguje na wynik za kwiecień-czerwiec. Generalnie tu widać akumulację od dłuższego czasu.
a dlaczego akcje firm deweloperskich sa na histroycznych maxach skoro taki kryzys w budowlance? :-) Grodno jest bardziej budowlane i dotknięte kryzysem w budowlance niż same firmy deweloperskie :-)
dlaczego banki na maxach skoro po wyroku tsue czekają je poważne tarapaty związane z kredytami frankowymi? :-)
i tak można i można....
niektórzy mało doświadczeni nie wiedzą że giełda dyskontuje przyszłość a nie przeszłość czy tereźniejszość... coś czego można się spodziewać i oczekiwać jest już w cenie, no chyba że mamy do czynienie z histerią lub spekulacją jak to miało miejsce wczoraj na Grodnie
Autor: ~Ania [91.198.217.*] 2023-07-19 14:58 Opublikowano przy kursie: 12,98 zł , zmiana od tamtej pory: -37,60% Ja dzisiaj kupiłam po 12,76 i 12,80 rewelacja. Jutro wzrost widać jak zbierają Rafał nie denerwuj się. Zobacz jak się ustawili do kupowania, kurs bez zmian i wcześniej czy trochę później wybije się. Taniej niż 12,96 nie będzie. Brawo, myślę że Rafał zrozumiał
I jak aniu, , uśredniasz perełke cały czas, a tyle było hejtu na mnie, trzymaj się cieplutko , paaa