• Subskrypcja akcji Y Autor: ~Rex [85.221.149.*]
    … no i poszło
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Lama [80.49.248.*]
    Wstyd
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Lol [37.248.168.*]
    Facet wpłacił 2.3 mln na konto. Firma ma 2.3 mln złotych w gotówce. Dobre inf.
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~s213 [80.49.248.*]
    za które dostał 23mln akcji po 10 groszy sztuka...
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Nolyp [83.23.147.*]
    Mi kiedyś sprzedawali po 0,22 zł - tj. w czasie jak robili 1 kolumnę dziennie i 5 kartonów.
    2 inwestorów złożyło sprzeciw do uchwały i ma prawo podjąć czynności prawne w sprawie tej emisji.
    Gościu zainwestował już kilka milionów w spółkę, może go nie zrobią w balona tak jak nas.
    Spółka nie gra fair i ma dawnych inwestorów najogólniej w d...e.

• Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~s123 [217.96.232.*]
    oni maja wszystkich w dupie kto nie nalezy do ich grona. NC dla nich to drukarka hajsu
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Nipek [81.161.193.*]
    Ja brałem jak były po 0,13-0,15 i nadal uważam, że jest to inwestycja na 10-15 lat, krótkoterminowi nie wytrwają tutaj.
    Patrząc na całość - spółka dostała mocny kapitał, mam nadzieję, że przeznaczą te pieniądze na szeroko rozumiany rozwój. Jedyne co mnie zastanawia to dlaczego C otrzymał tak tanio serię Y, o co tutaj chodzi, kim dla nich jest pan C? Od tak pojawił się, i nagle po roku ma większość ... ?
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Nolyp [83.23.147.*]
    Dobre pytanie!
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Rex [37.47.188.*]
    Taka ciekawostka.

https://www.webpackaging.com/en/portals/abriso/assets/11408362/abriso-news/
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~lama [217.96.231.*]
    Ja się w Pylona bawiłem w 2013-2014, i zobacz gdzie kurs doszedł przez dekadę...
    Skoro zarząd tak traktuje akcjonariuszy, to można sie spodziewać że będą zbijać kurs kolejnymi emisjami po psiej cenie
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Rex [85.221.149.*]
    Wyglada to na drogę w kierunku wycofania z NC. Zobaczymy co się będzie działo po połączeniu, jak FF zostanie ok 20%. Chyba jedynym rozsądnym ruchem jest wezwanie…,
    Firma przez 10 lat na NC rozwija się całkiem dobrze, niestety kurs nigdy tego nie oddał
    Wyjście z NC, oby nie.
    Martwi mnie jednak mocno pan C, praktycznie przejął kontrolę nad firmą, mam nadzieję, że popchnie "chłopaków" w dobrą stronę a nie nawywija ...
    Wytrwałości i cierpliwości życzę Nam.
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Roy [31.60.109.*]
    Może w końcu będzie ktoś kumu zależy na kursie?
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~lama [217.96.231.*]
    Przecież zaraz sobie dodrukowują 47mln akcji praktycznie za darmo..
    Mało w sieci o panu C, nie wiem dlaczego ale mam dziwne przeczucia do tej osoby, obym się mylił. Ogólnie dość mocno daje mi do myślenia dlaczego panowie J oraz R pozwolili mu na objęcie akcji serii Y, po czym C stał się większościowym udziałowcem. Za rok okaże się, że będzie nr1. Dlaczego oni na to poszli, przecież spółka zarabia, idzie do przodu nie potrzebny był im dodatkowy kapitał a co za tym idzie główny udziałowiec ...
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~Miki [81.210.6.*]
    C wprowdzi coś innego, a po cichu to co było Pylonem wyjdzie do jakiejś spółki spoza NC. Takie niby odwrotne przejecie.
  • Re: Subskrypcja akcji Y Autor: ~lama [170.61.236.*]
    a ja bralem sie bawilem 10 lat temu w kupowanie pylona po roznych cenach, i co? nic nie uroslo. roslo to kiedys, teraz lezy na pysku
  • dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Miki [78.88.190.*]
    w krs
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~ktk [188.146.126.*]
    Zgodnie z prawem. Ciekawe czy sprawa skończy w sądzie?
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Lama [217.96.234.*]
    zdecydowanie im się należy
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Nolyp [46.204.76.*]
    Tak czy siak zarówno firma jak i całe to tałatajstwo jest skończone.
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Lakiernik [85.221.149.*]
    Duży ruch ostatnio 50k 20k dziennie… kto to kupuje?
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Bartek [188.147.12.*]
    Może ktoś spodziewa się wezwania po kilkanaście groszy za akcję?
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Tomek [147.161.254.*]
    Z punktu widzenia właścicieli firmy ostatni ruch z dodrukiem akcji daje pewność w sprawowaniu kontroli nad firmą. Spółka jest mała i bardzo atrakcyjna i daje dużą szansę na konkretny rozwój. osobiście też jestem wkurzony, że dodruk tak został załatwiony. No szkoda
    Ale mimo wszystko....
    Jak ktoś obserwuje firmowego fejsa, to wie, że inwestują w firmę i zdobywają nowe kontrakty (zamówienia), które systematycznie realizują, wzrost przychodów to potwierdza. Jeśli nowe rynki będą pozytywnie odbierać produkty, to firmę czeka skokowy i mocny wzrost zamówień.
    Obecne transakcje na parkiecie wskazują, że pewnie część zupełnie nowych inwestorów indywidualnych dostrzega potencjał i kupują tanie akcje. Starzy niestety tracą cierpliwość (szczególnie jak w firmie siedzą od kilku lat) i sprzedają.
    Tak to sobie wyobrażam, ale czy taka jest prawda? ;-)
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Bartek [188.147.12.*]
    Rzecz w tym że ten ostatni ruch z dodrukiem akcji może i jest korzystny dla właścicieli firmy, ale jest kompletnie nieakceptowalny z etycznego punktu widzenia. Dla mnie jako akcjonariusza z dość długim stażem było to jak naplucie w twarz. Tym bardziej dziwiłoby mnie zainteresowanie kupnem akcji przez nowych akcjonariuszy, którzy przecież muszą wiedzieć co tu się niedawno odwaliło i co może się odwalić w przyszłości. Właściciele zyskali totalną kontrolę nad spółką, ale stracili coś cenniejszego - stracili twarz. Postawili się w jednym rzędzie z najgorszym mętami polskiego giełdowego światka, a szczerze mówiąc myślałem że jako przedstawiciele młodego pokolenia biznesmenów nie posuną się do takich zachowań.
  • Re: dziś zarejestrowano serię Y Autor: ~Lama [170.61.236.*]
    Takie zachowanie jest nieakceptowalne. O ile np Kernel konczy swoj zywot na GPW, o tyle nie slyszalem o wyjsciu Pylona i aktracyjnosc spoki ogromnie na tym traci. Kiedys siedzialem na Pylonie, ale teraz nie widze kompletnie sensu tego tykac, nawet jesli jest potencjal wzrostowy. Jujka z Rubenczykiem nie maja zadnej wiarygodnosci.

Ciekawe czy tych dwoch panow w akcjonariacie ma zamiar zaskarzyc uchwale walnego? Spolka powinna o tym poinformowac jesli do tego dojdzie.
[x]
JRCGROUP -11,76% 0,14 2025-09-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.