Zarząd przekazuje do wiadomości dwa komunikaty o nabyciu udzialów w spółkach
1.
Zarząd spółki Security System Integration S.A. z siedzibą na Bielanach Wrocławskich informuje, że stosownie do uchwały nr 1 Zgromadzenia Wspólników spółki SSI Development Sp. z o.o. z dnia 27 listopada 2008 roku w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego spółki, Emitent objął 31 nowo utworzonych udziałów o wartości nominalnej 1.000,00 zł w kapitale zakładowym SSI Development Sp. z o.o. z siedzibą w na Bielanach Wrocławskich przy ul. Irysowej 4, wpisanej do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000246340. Udziały te stanowią 23,66% kapitału zakładowego SSI Development Sp. z o.o. i uprawniają do 23,66% głosów na Walnym Zgromadzeniu Wspólników.
Udziały zostały objęte po cenie 45.000,00 złotych za każdy udział. Łączna wartość transakcji wyniosła 1.395.000,00 złotych. Źródłem finansowania objęcia udziałów są środki własne Security System Integration S.A.
2.
Zarząd spółki Security System Integration S.A. z siedzibą na Bielanach Wrocławskich informuje, że stosownie do uchwały nr 1 Walnego Zgromadzenia Wspólników spółki Expanse Sp. z o.o. (Akt Notarialny z dnia 26 listopada 2008 roku) w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego spółki, Emitent objął 43 nowo utworzone udziały o wartości nominalnej 500,00 zł każdy w kapitale zakładowym Expanse Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi, wpisanej do Krajowego Rejestru Sądowego – Rejestru Przedsiębiorców, pod numerem KRS 0000314195.
Udziały te stanowią 30.07% kapitału zakładowego Expanse Sp. z o.o. i uprawniają do 30.07% głosów na Walnym Zgromadzeniu Wspólników.
Udziały zostały objęte po cenie 500,00 złotych za każdy udział. Łączna wartość transakcji wyniosła 21.500,00 złotych.
Źródłem finansowania objęcia udziałów są środki własne Security System Integration S.A.
Tylko spodziewalem sie czegos innego prawde mowiac. Expanse to widze, ze jakas spolka od stron internetowych i rozwiazan informatycznych (zakup za 21,500 zl to nie jest ogromna inwestycja). Druga spolka - SSI Development - to transakcja rodzinna. Nie wiem czym sie zajmuje, ale sadze, ze nie bylo trudno sie dogadac.
Ja czekam na spolke od kopaln i elektryki. Mam nadzieje, ze te przejecia dojda do skutku. Bo na razie z duzej chmury maly deszcz.
z tego co wiem to tak nie do końca z tym Expansem. Oni zapłaca dodatkową kasę ok 200 - 300 tys na podstawie umowy inwestycyjnej. Ta spółka pracuje na 50-60 % rentowności więc mogą być całkiem ciekawe inwestycje na przeszłość. zobaczcie co to jest www.expanse.pl
Chociaz, ze nie inwestowali duzych pieniedzy w spolke informatyczna to moze nawet i lepiej. Na rynku konkurencja jest duza. Mysle, ze to nie domena ssi, wiec to akurat oceniam dobrze.
SSI przydaliby sie chyba tez specjalisci od informatyki bezposrednio do ich systemow, wiec ok...
Firma się rozwija, więc nie ma co narzekać. Zysk za IV kwartał ma być rekordowy, z powodu kontraktów "stadionowych". Myślę, że niebawem kurs wystrzeli.
Wie ktoś może dokładnie kiedy przechodzą na główny parkiet?
Słyszałem że w Ikw. 2009, prawda to?
no powoli mogło by rosnąć, bo mam kupe straty na tym papierku do odrobienia.
zastanawiam sie tez nad dokupieniem, bo znajomy ma i on mnie w to wciągnoł, mowa o tej spółce.... ktróy współpracuje z jakims maklerem i niby cos tam sie właśnie szukuje
Przede wszystkim te kontrakty stadionowe to jest wielka szansa dla firmy. Jakby tak ze 3 jeszcze zrealizowali to juz wlasciwie chyba duza czesc prognozy na nastepny rok bylaby zrealizowana.
Akurat za ten rok mysle, ze nie bedzie jednak jakis szczegolny specjalnie. Zostal tylko grudzien, a z mojej obserwacji wynika, ze z wykonaniem prognoz sa na styk. Cos slyszalem, ze juz osiagneli nawet... w Kazdym razie na pewno nie przekroczyli jej jakos duzo, bo sledzilem tegoroczne kontrakty.
Czlonkowie zarzadu tez ostatnio porobili zakupow - ja mysle ze jak przyjdzie lepsza koniuntura to i SSI da zarobic kilkaset % - ale do tego potrzeba wytrwalosci i mysle kilku lat. Ja mam czas i poczekam. Kidys - tzn w 2005 roku pamietam jak kupilem FON przed emisjami i splitem za cos okolo 40 gr za akcje. W 2007 roku sprzedalem wszystko po ponad 4 zl. Mysle ze i SSI da podobny zwrot z inwestycji.
Napewno da tylko w jakim horyzoncie czasowym - teraz wiekszosc inwestorow po 5 % zysku probuje uciekac z akcji jak tylko moze. Na duze zyski napewno trzeba bedzie poczekac do konca 2009 a moze nawet do konca 2010. Dla mnie czas nie jest wazny ale stopa zwrotu - inwestuje swoje pieniadze ktore nie sa przeznaczone na konsumpcje w najblizszych 5 latach. Dla mnie zalozony poziom sprzedazy akcji to 1.5-2 zl i tego sie bede trzmal nawet i do 2012 roku :))
A co do tegorocznych prognoz to radze popatrzec na Fast Finance. Tam bylo dosc znaczne ich podwyzszenie i co sie stalo? Papier stoi w miejscu, nawet z lekka tendecja spadkowa. Czasem takie informacje sa juz wliczone w wycene...
Nie mowie, ze na SSI nie bedzie wzrostu, ale radze spokoj do czasu az splyna duzo lepsze informacje. Szansa ku temu jest duza.