Byłem w tej spółce w interesach które załatwiałem dla mojego szefa i mówię wam ludzie ,że to jest TO !! Czuć dyscyplinę , profesjonalizm i kasę .
Zamierzam kupić za 10000 zł praw do akcji z nowej emisji - czekam na konstruktywne stanowisko czy to jest odpowiedni moment ?
"Jak donosi Parkiet „kolejną spółką, która wystawiła toksyczne opcje, są Zakłady Automatyki Polna. W sierpniu przedsiębiorstwo zawarło roczną umowę ramową z ING BSK. Jest tak skonstruowana, że przy kursie euro powyżej 3,4 zł, przynosi spółce straty. Ta bariera została przekroczona w ostatnich dniach września. Operacje walutowe rozliczane są co tydzień”.
Co z tego, że mamy małą stratę na zaezpieczeniach w walucie, jak z drugiej strony są wyższe wpływy z eksportu, a mocne euro to wyższa rentowność sprzedaży ... teraz i w przyszłości.
Opcje wykorzystywane tylko jako zabezpieczenie dochodów firmy są i były jak najbardziej korzystne. Źle jest tylko wtedy gdy firma chcąc być sprytniejsza próbowała wykorzystać tą formę zabezpieczenia do zrobienia interesu na mocnym złotym. Takkie spekulacje mogą rzeczywiście rozłożyć małą, a nawet dużą firmę. Na szczęście problem ten nie dotyczy POLNEJ, która ma mądrą politykę finansową i jest przygotowana na każdą sytuację...
Uważam że te dzisiejsze spadki, to ewidentna spekuła i granie na emocjach!
"Jak donosi Parkiet „". Żadnego takiego artykułu nt. POLNEJ nie było. Ten post to jedna wielka spreparowana lipa. Facet uważaj bo za rozpowszechnianie fałszywych informacji grozi kara pozbawienia wolności.