• POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: piotrekkow78 [10.10.11.*]
    jw
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 14 Autor: ~mondry [83.9.182.*]
    j.w.
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~pudres [89.74.145.*]
    gdzie tu jest dno. czas na potężne odbicie!!!!!!!
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: arkzawiercie [83.12.216.*]
    z mojego doswiadczenia w spekulacji wynika, że odbicie powinno już nastapić. Trochę się pośpieszyłem i dopakowałem po 20,19 zł. Juz dawno ciął bym straty, ale jakaś dziwna intuicja podpowiada mi że coś tutaj jest nie tak:
    1. Kurs mocno zdołował, bez wyraźnej przyczyny - mozna to tłumaczyć że wywalał fundusz i nie znalazł odpowiedzi podaży
    2. Rekomendacje pojawiają sie bardzo szybko, zaraz po wydaniu ich przez analityków, co bardzo rzadko zdarza się na GPW (srednio jest to po tygodniu), można wnioskować z tego próbę zdołowania kursu i większej akumulacji akcji przez jakiegoś grubszego, lub też przez zarząd (ja stawiam na prezesa)
    3. Spólka ma solidne podstawy i parę mocnych kontraktów w kieszeni, być może nie wiemy o czymś ciekawym, co dopiero się szykuje
    Tak więc postanowiłem poczekać i troszkę zaryzykować, spadki mnie już znudziły, trzeba zarobić na czymś innym. Swoją drogą ciekawa ta spółka z punktu widzenia analizy fundamentalnej, ja zwykle stosuję AT. Do wszystkich długoterminowych, chyba nieźle na PQA zarobicie w dłuższej perspektywie, ja niestety nie mam czasu i planuje wyjście gdzieś w okolicach 25. Powodzenia!
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: piotrekkow78 [10.10.11.*]
    dzięki Arka, ja wierzą w tą spółkę
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~pudres [89.74.145.*]
    i tu jest cała mądrość tylko że kurs dalej leci.....
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~Palikotman [85.222.86.*]
    9.70
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~Bobi [91.94.47.*]
    Trochę rozsądku jutro pewnie będzie na plusie stawiam na oczko czyli 21
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~Palikotman [85.222.86.*]
    Z technicznego punktu widzenia nie ma powodu do dłuższego wzrostu, cały czas jest dystrybucja.Może i doczekacie się odbicia jakiegoś ale potem to już tylko poniżej 10 zł.spółka w ofercie publicznej była skrajnie przewartościowana balon tak smieszny że tylko superjeleń mół go kupić to takiej cenie.Należy pamiętać że rok 2009 to najprawdopodobniej kontynuacja bessy, a Polaqua a wtedy zaliczy cenę o jakiej piszę.
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: piotrekkow78 [10.10.11.*]
    Sytuacja finansowa spółki POL-AQUA jest obecnie bardzo dobra. Porównując wskaźniki finansowe rok do roku, notujemy duże wzrosty. Dnia 14 listopada ogłosiliśmy wyniki po trzech kwartałach bieżącego roku. Nasze przychody wzrosły narastająco o 185% i wynoszą 832 mln zł a zyski wzrosły o 115% i przekraczają 30 mln zł.
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: arkzawiercie [83.12.216.*]
    Palikociku, dziecko drogie, z technicznego punktu widzenia i logiki giełdowej, jest jeden zasadniczy powód do wzrostu - duża przecena. Fakt troszkę uszło powietrza z balonika, ale to musi zamortyzować i iść na południe. Oprócz tego czy aby na pewno potrafisz przewidzieć długi termin za pomocą AT? Na przełomie trendów jest to tylko wróżenie. Moim zdaniem z AF wynika, że jednak na długo da się coś wyciągnąć z PQA, szczególnie przy tych poziomach.
  • Re: POLAQUA-wkrótce po 34 Autor: ~Haymann [77.253.25.*]
    tak tak a trwalo to tylko chwilę...
[x]
POLAQUA 0,00% 3,89 2013-10-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.