Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: POLAQUA-wkrótce po 34

z mojego doswiadczenia w spekulacji wynika, że odbicie powinno już nastapić. Trochę się pośpieszyłem i dopakowałem po 20,19 zł. Juz dawno ciął bym straty, ale jakaś dziwna intuicja podpowiada mi że coś tutaj jest nie tak:
1. Kurs mocno zdołował, bez wyraźnej przyczyny - mozna to tłumaczyć że wywalał fundusz i nie znalazł odpowiedzi podaży
2. Rekomendacje pojawiają sie bardzo szybko, zaraz po wydaniu ich przez analityków, co bardzo rzadko zdarza się na GPW (srednio jest to po tygodniu), można wnioskować z tego próbę zdołowania kursu i większej akumulacji akcji przez jakiegoś grubszego, lub też przez zarząd (ja stawiam na prezesa)
3. Spólka ma solidne podstawy i parę mocnych kontraktów w kieszeni, być może nie wiemy o czymś ciekawym, co dopiero się szykuje
Tak więc postanowiłem poczekać i troszkę zaryzykować, spadki mnie już znudziły, trzeba zarobić na czymś innym. Swoją drogą ciekawa ta spółka z punktu widzenia analizy fundamentalnej, ja zwykle stosuję AT. Do wszystkich długoterminowych, chyba nieźle na PQA zarobicie w dłuższej perspektywie, ja niestety nie mam czasu i planuje wyjście gdzieś w okolicach 25. Powodzenia!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLAQUA 0,00% 3,89 2013-10-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.