• ...taki klops Autor: klapa_ [178.43.249.*]
    Od 5 czerwca na D1 znaleźliśmy się w dość wąskiej konsolidacji, a to już prawie miesiąc.
    Wyrysowało się rGr ale prawe ramię jest już sporo dłuższe od lewego a rozstrzygniecie nie nadchodzi.
    Chyba niecierpliwość wdarła się nawet w szeregi grubasów co objawiło się szczególnie dziś. A do tego jeszcze te 74 tys. pozycji.
    Nie mam pojęcia w którą stronę to się bujnie, średnioterminowy wskaźnik kręci się wokół linii zmiany to w górę to w dół więc przy takiej chimeryczności trzeba mu odpuścić. Pozostają jakieś szybkie kreski intraday.
    Fundamentalnie to nawet nie staram się analizować bo jedna i druga opcja ma swoje racje.
    Jankes dziś dał przypał na zakończenie półrocza ale czy to sprowokuje posiadaczy akcji do wyprzedaży czy zmobilizuje lud który jeszcze ich nie ma do chytrości i zakupu, jak jest tak dobrze - to też nie wiadomo.
    Pozostaje cierpliwość i uwaga by nie znaleźć się poza kierunkowym wybiciem/wyłamaniem które niewątpliwie nadejdzie.
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.11.58.*]
    Witam, klopsy kojarzą mi się zawsze w sosie pomidorowym. Czyli czerwonym.
  • Re: ...taki klops Autor: 7777777777777 [83.30.167.*]
    ja bym uznał że potencjalna rgr jest w grze biorąc pod uwagę linię szyi to prawe ramię jeszcze ma miejsce na dwie świeczki głowa jest tylko trochę rozwleczona po prawej stronie bo z szyj po lewej 3 świeczki a z prawej 7 świeczek ale za to układ obrotów już bardziej klasyczny :)
    jak nie rozegrają to rynek jest bardzo silny kolejna fala impulsowa będzie miała 1000 i w zasadzie to nie istotne czy ona już trwa od 1890 warunek to nie wybicie 2022 ptk czy się zacznie po ewentualnym rozwinięciu korekty płaskiej (jej fala C jak padnie 2022 ptk) 1960 ptk byłby dołek prawdopodobnie i z tego poziomu kolejne 5fal wielkości 1000 ptk
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.11.58.*]
    Myślę że nie tak szybko ,na kreskach mi wychodzi że to apogeum.
    apogeum 23 maja było a od tamtej pory flaut :) na bankach to wcześniej od 20 kwietnia po apogeum był flaut i czekamy na momentum :)
  • Re: ...taki klops Autor: kawcia [213.134.161.*]
    mementum mori ( tzn memento mori )
  • Re: ...taki klops Autor: ~klapa [178.43.249.*]
    Tak więc wczoraj przekręcili mój "algo" na eS a dziś potwierdzili.

Niech się więc dzieje wola grubego.......
    ....której moc pożera przeciwnego....Amen.
  • Re: ...taki klops Autor: ~kiepsko [37.225.91.*]
    i dopiero dzisiaj o tym piszesz czyli po fakcie
  • Re: ...taki klops Autor: ~jasne [176.221.120.*]
    Właśnie wczoraj trzeba było to napisać albo dziś rano. Teraz wszyscy na S, a tu jutro się wszyscy zdziwicie jak okolice 2040 jeszcze zobaczycie
  • Re: ...taki klops Autor: ~jasne [37.225.80.*]
    okolice 2100 na radarze
    Wszyscy z MiniMax na eL i na forum podobnie.
    Czyli można spokojnie grać eS.
    Nie chodzi mi o to żeby się wymądrzać, ale w tym przypadku podejście kontrariańskie się sprawdza.
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.21.202.*]
    Witam. Mi na kreskach wychodzi odbicie .
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.21.202.*]
    Koniec odbicia ?
  • Re: ...taki klops Autor: snalib [185.230.227.*]
    Na to wygląda...
    Dlatego zamykałem L-ki.
    Jak to zamknie poniżej linii szyi, to nie będzie już wzrostów.
  • Re: ...taki klops Autor: piobor [79.185.47.*]
    Ciekawe czy ktoś wyskoczy, że Algo się zmienił? Oczywiście po sesji, bo przecież nie pisze się o tym wczoraj, rano, tylko po fakcie ;-) hahaahaha
    Co zrobić.
    Jest Nadzwyczajna Kasta Jaśnie Oświeconych Proroków którzy wcześniej wiedzą nie tylko jak się bieżąca sesja skończy ale nawet jak będzie za miesiąc czy dalej.
    Są również wyrobnicy (jak ja) którzy wiedzą i widzą jak się sesja zakończy dopiero po jej zamknięciu i dopiero na podstawie tych danych starają się wysnuć prawdopodobieństwo zdarzeń co do przyszłości - prawdopodobieństwo a nie pewność. 

Co począć taki los - są na tym świecie i geniusze i wyrobnicy ale nie brakuje też chwalipiętów :)....no i utalentowanych literatów :))

• Re: ...taki klops Autor: ~Mistrzostwo [37.47.83.*]
    Mam niezly ubaw, jak czytam, ze ktos wierzy w „kreski” haha.
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.21.208.*]
    Witam. Jeśli chodzi o moje kreski i to odbicie jest Faktem.
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [83.21.208.*]
    Na sp 500 koniec odbicia ?
  • Re: ...taki klops Autor: ~Realista [83.10.7.*]
    Na tygodniowym fw20 mamy drugi tydzień z niższymi min., ale znowu nie zamknęli pod 2023, więc jak dla mnie niewykorzystane sytuacje się zemszczą.
  • Re: ...taki klops Autor: ~Mistrz [83.22.33.*]
    Drogie dziecko, zrozum. Gdyby kreski dzialaly to by nie bylo zawodu „analityk” juz jak kto woli „wrozbita”

Tylko kazdy by siedzial pod palmami z laptopem, a nie w zapoconej koszuli w domu maklerskim za slaba pensje
  • Re: ...taki klops Autor: ~Danzel [88.156.144.*]
    Dobrze piszesz, to tak samo, jak wejdziesz na forum o totolotku. Każdy chce zarobić miliony, ale jak dotąd nikt z nich nie zarobił, inaczej nie pisaliby dalej na forum i nie podawali typów dnia, jakie cyferki skreślić.

Co do na naszego banana to nadal podtrzymuję, że zrobią fałszywe wybicie w dół i zanegują RGR. choć na ten moment może się to wydawać absurdalne, bo nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek zanegowali spadkowego RGR, ale oRGR na WIG20 kiedyś zanegowali. Zobaczymy, jak będzie.
  • Re: ...taki klops Autor: ~piobor [176.221.120.*]
    A nie sądzisz, że to wybiciu w dół już było? Była próba i szybkie odbicie i powrót nad 2000. Prawe ramię nie powinno się aczej zmaterializować już teraz.
  • Re: ...taki klops Autor: ~Danzel [88.156.144.*]
    Tak, fałszywka jednak już była, jak spadło na chwilę do 197x i szybko wrócili do góry, ale nie udało im się na razie wrócić w bezpieczny poziom, ponad 2040 pkt., by można było myśleć o dalszych wzrostach.
  • Re: ...taki klops Autor: ~Pytam [83.22.33.*]
    Ramie, glowy, rece, nogi haha. Ci co kreca tym grajdolem co najwyzej graja na emocje reszty, ktora widzi co chce, nigdy odwrotnie. Podobnie widzieliscie grunwald w okolicy 1400 , gdzie mozna bylo w ciemno ladowac cokolwiek i zamknac oczy na pare miesiecy. Wtedy widzieliscie tragedie, teraz widziecie hura optymizm, a co sie zmienilo?
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [188.47.125.*]
    Przesilenie za chwilę...
    Zmieniło się. Trend i wskaźniki. Sorki ja twierdziłem, że 1400 to jakieś nieporozumienie było i wyciąganie tanich akcji. Tak zawsze pisałem. I nadal twierdzę że gramy ABCD na miesiecznym z zasiegiem 2240. To chyba wiele się zmieniło. I ostro w górę lećmy, bo nie ma czasu...a lipiec zaraz się konczy
  • Re: ...taki klops Autor: masturbant [45.231.171.*]
    Gruby musi 300 pkt zaksięgować od rolki do rolki. Startował z 2100. Jak ma zrobić 2400? A 1800 to już bardziej realne
    Przecież może iść na 2200 i później spuscić rynek. To zarobi wtedy krocie. Dziś negacja RGR po całości. Za dużo osób widziało i uwierzyło w rgr, ktory wg mnie już nie ma racji bytu. Wiadomo, że gruby zrobi co zechce, a na razie spadków nie chce
  • Re: ...taki klops Autor: benitor [31.61.179.*]
    RGR ?
    Uważam, że ścisłe trzymanie się reguł danej formacji, nie powinno być regułą :-)
    Wiele formacji zostało wymyślonych dla łatwiejszego uczenia "nowego narybku". W tym RGR. Sam w sobie jest jak najbardziej prawdziwy, ale już dokładne śledzenie przełamania linii szyi, jest przereklamowane. Tak naprawdę istotny jest kształt wykresu. Znowu (do znudzenia) mam na myśli trend. Każdy trend zbudowany jest z "ząbków", "fal" czy jak kto chce nazywać naturalną fluktuację ceny. W najprostszym schemacie, w trendzie wzrostowym, następujące po sobie szczyty (i dołki) wspinają się do góry. Każdy następny jest wyższy od poprzedniego. W trendzie spadkowym odwrotnie.
    Więc jak się dobrze zastanowić, to każda zmiana trendu MUSI zaczynać się od jakiegoś RGR lub oRGR. Na moje oko, ważniejsze od łamania linii szyi jest, aby kolejny szczyt (przy RGR) nie był wyższy niż poprzedni. Dopiero jak tak się stanie, można mówić o zanegowaniu RGR.
    Poprzedni szczyt był na 2077.
    Po mojemu (kanał regresji) dzisiejsze 2051 wyczerpało odbicie z ostatniego dołka. Może dzisiaj zaliczymy niezły +, ale o więcej będzie trudno. Trochę mi szkoda bo trzymam L (raczej dosyć chudziutką). Wolałbym już 2077 ;-)
  • Re: ...taki klops Autor: piobor [79.185.45.*]
    Ale są jeszcze podwójne szczyty i podwójne dołki ;-) i niekoniecznie na tej samej wysokości drugi punkt
    Podwójny szczyt, to jedynie szczególny przypadek RGR-a nie negujący niczego z mojego wpisu. I to tylko w idealnym przypadku równości szczytów. Jeżeli szczyty nie są równe, to da się dopatrzyć RGR-a. :-)
    Jeżeli spojrzeć na wykres dzienny od 16.06, to jest on spadkowy i chyba nikt nie ma wątpliwości. Dopóki to spojrzenie będzie niekontrowersyjne, dopóty się tego trzymajmy. Po co komplikować.
    Tak jest zgoda, ale piszesz, że trend spadkowy, a jesteś na L. To tak wbrew temu co piszesz ;-)
    Dnia 2023-07-11 o godz. 12:19 piobor napisał(a):
    > Tak jest zgoda, ale piszesz, że trend spadkowy, a jesteś na L. To tak wbrew temu co piszesz ;-)

Ano racja.
    Jednak gram na 15M, więc wykorzystuję mikrotręd. Moje transakcje zwykle trwają nie dłużej niż 1-3 dni, więc nie mogę patrzeć na wykres dzienny, jako determinujący zagrania. A są drobne różnice - np. na dziennym dzisiejszy max to 2050, a na 15M to ok. 2058.
    Może sam nie byłbym taki sprytny, ale mam pomocnika tzn. Dyrygenta. Trzymam się go, bo jest najczęściej mądrzejszy od twórcy.
    OKi, dzięki, ciekaw jestem czy Dyrygent ma rację z 2058. Trzymam kciuki :-)
    Dnia 2023-07-11 o godz. 12:42 piobor napisał(a):
    > OKi, dzięki, ciekaw jestem czy Dyrygent ma rację z 2058. Trzymam kciuki :-)

Nie zrozumieliśmy się.
    2058 to dzisiejsza górna granica spadkowego kanału regresji dla wykresu 15M.
    Nie ma nic wspólnego z Dyrygentem. Ten na dzisiaj nie wyznaczył górnej granicy. Kazał wycofać się poniżej dziennego minimum. Więc jeżeli nie będzie dzisiaj 2033, to zostanę z pozycją na jutro. A jutro będą nowe dyrektywy.
    acha to taki klops ;-)
    Tak to właśnie jest z trendami, jak mówimy trend, to trzeba określić jego ramy czasowe.
    Tak Jak pisze Benitor mamy od 16.06 trend spadkowy ...ale mamy również od 06.07 nowszy I krótszy (aktualnie w strukturze poprzednika), trend wzrostowy. Na razie nieźle sobie radzi ale czy "zadusi" swojego starszego brata to jeszcze nie przesądzone.

Czasami przypomina to turniej tenisa. Tak ja wczoraj, nasz Hubert walczył dzielnie ...a zwyciężył Nole :(
    I co poczniesz....?
    Benitor, no niezły ten Twój Dyrygent-Gratki. A jakiś sygnał dał, żeby zamykać L?
    Dnia 2023-07-12 o godz. 09:41 piobor napisał(a):
    > Benitor, no niezły ten Twój Dyrygent-Gratki. A jakiś sygnał dał, żeby zamykać L?

Dziękuję, przekażę.
    Na razie nie podjął nowej decyzji. Obiecał coś powiedzieć za 1-2 godz.
    Ostrzeżenie dla Misia !
    Spadkowy kanał wyłamany górą (na 15M również).
    Niby pozostaje opcja, że to tylko ruch powrotny do dolnej bandy, wyłamanego wcześniej kanału wzrostowego (czerwona ciągła), Dzisiaj na poziomie 2070 - ostatni dzwonek dla Misia.
    Potem to już tylko opór poprzedniego maksa - 2077.
    https://i.imgur.com/eE1vDLL.jpg
    Jeżeli Byczek złamie wszystkie te poziomy, pozostają wzrosty lub konsola (raczej szeroka - ok. 100 pkt).
    INTUICJA podpowiada mi, że raczej konsola. Wzrostom może przeszkadzać ograniczona zdolność PLN do umocnienia.
    No ale poczekajmy. Dopiero pierwsza misiowa barykada padła.
    Dyrygent coś zdecydował? Może trzeba go jakimś pifkiem zmotywować ;-)
  • Re: ...taki klops Autor: ~klopsik [37.225.77.*]
    L 2052 TP 2074
    S 2074 TP 2052
    L 2052 TP 2074

Pasi?
    Dyrygent kazał postawić obronę na 2055.
    TP wyznaczył na 2087. To trochę ni w pięć, ni w dziesięć, ale kto wie jakimi drogami kroczą Jego myśli?
    Koniec mojej L.
    Zaliczone TP 2087.
    Super, nie wierzyłem, a jednak...
  • Re: ...taki klops Autor: ~agaj [188.47.125.*]
    Witam. No i mamy kierunek.
[x]
FW20 1,17% 2 861,00 2025-09-24 17:04:43
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?