Tu jest prowadzona jakaś gra interesów ....nikt rozumny nie płaciłby za akcje 2x drożej niż jest wyceniana na parkiecie. Kupując na GPW mogli by kupić 1000000 akcji a kupują 590tys. Czyżby chcieli pokazać ,że mostalzab powinien kosztować np. 7 pln ?
Ten papier nie będzie k0osztował nawet 5pln w tym roku. Już teraz jest przewartościowany Skup po 6,5 to taka ukryta forma dywidendy, na której skorzystają głównie ci , którzy maja w portfelu minimum 6-cio cyfrowe ilości akcji. Od dywidendy podatek płaci się od razu a od skupu rozlicza sie dopiero w kwietniu następnego roku. Popnizej 50 k akcji nie warto nawet brac udziału w skupie
W niektórych Biurach Maklerskich wyskakuje ikonka przy papierach MZ na koncie. Wystarczy kliknąć , żeby sie zapisać. Ja jestem w Pekao24 i musiałem niestety udać sie do Biura Maklerskiego osobiście z dowodem osobistym, żeby zablokować akcje i wydać dyspozycje o uczestnictwie w skupie. (58 km !!) Myślę , że osobista wizyta w macierzystym biurze jest najlepszym rozwiązaniem, bo nie wszystkie biura umożliwiają blokowanie akcji pod skup on-line. Poza tym jie wszystkie BM maja podpisana umowę z BDM na obsługę skupu. Wtedy trzeba szukać siedziby Beskidzkiego Domu Maklerskiego.
Dnia 2023-06-29 o godz. 09:57 ~BabciaZUusa napisał(a): > Poziom dla grubych ryb , teraz leszcze odsprzedają za co im dziękuję i pewnie nie tylko ja tak myśle
po skupie faktycznie może być ta cena tylko z zerem, i przecinkiem z przodu :)