• Półtorej miesiąca Autor: ~racjonalista0220 [188.252.84.*]
    Półtorej miesiąca bez praktycznie żadnej informacji. Czy w tej firmie coś się dzieje ? Wystąpili o zwiększenie magazynu (przy ostatnim takim wniosku, zgoda była po chwili), a teraz półtora miesiąca głucho ? Podobno robią kilka instalacji dla firm, jakieś umowy ? Mega komunikacja. Na wiadomości przestali odpisywać, co tu jest grane ?
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~gracz [83.26.198.*]
    Czasami mam wrażenie że tu wszystko pod ladą,i na słowo się robi.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~Opinia [188.146.122.*]
    Na fejsbukach brak wpisów od grudnia na MTE i od marca na MTR.

Czy tam ktoś jeszcze pracuje w marketingu?
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~gracz [5.184.222.*]
    Tu marketingu nigdy nie było,strona działa, ale ciężko pojąć jak mając taki potencjał który sprzyjał zmarnować, o info będzie ciężko albo robotę mają i czasu brak lub olał już wszystkie listy intencyjne. Jeszcze 10 dni milczenia.
    Widzę, że optymistycznie zakładasz że 30 czerwca będzie raport.
    Ja niestety obawiam się, że czeka nas tu dłuższe zawieszenie.
    To milczenie we wszystkich możliwych kanałach komunikacji niestety nic dobrego nie wróży.
    A jeżeli rzeczywiście nie odpowiadają już na maile to może to świadczyć o poważnym stanie pacjenta.
    Czytaj brak gotówki w kasie i brak zdolności kredytowej na kontynuację działalności
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~gracz [5.184.222.*]
    A kiedy na maila odpowiadał, a co im Tauron nie zapłacił, magazyny za friko dają trochę tego poszło.Nawet prawa do średniego magazynu mogą sprzedać,kasy może nie być,ale to też na jakiś czas.I nie wierzę że 30 raport bedzie kolejka do kancelarii pewnie długa.Ale jak będę na Śląsku niebawem, podjade do Mysłowic.Akcji co do niektórych tutaj umoczonych też nie mam dużo ale będę trzymał ten ciężki czas i na fixach nie mam zamiaru wyrzucac.Gram teraz Taurona żeby było, tylko On tą firemke może uratować lub pogrążyć.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~Tragedia [31.60.116.*]
    Dobrze ktoś ostrzegał na forum przed upadkiem w zeszłym roku. Wygląda to beznadziejnie. Albo ktoś to przejmie albo bankrut. Wystarczy zadzwonić i spytać.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: racjonalista0220 [89.64.103.*]
    I co spytałeś xD ? Jak tam, a oni odpowiedzieli ze bankrutują ?haha, skąd się tacy biorą. W raporcie z przed miesiąca prezes potwierdza ze raport nie odzwierciedla sytuacji w firmie, mi niedawno odpisał ze sytuacja jest stabilna wiec nie siej fermentu. A ze z raportem jaja to inna inszość
    Co na drugiej firmie na bankierze ostrzegają przed upadkiem.
    Zwróć uwagę, że złotousty żeby objąć z żoną emisję po 30gr keszował swoje udziały w Optizenie oraz upychał dopuszczone akcje MTE w rynek.
    Więc jego rezerwy też są na wyczerpaniu.
    A kto takiej firmie na starcie da kredyt.
    Obawiam się że mógł przelicytować z magazynami.
    Z projektów PV też brak espi ich zakończeniu i rozliczeniu.
    Także nie wygląda to różowo.

Zastanawiające co jego wpisy we wstepniakach do raportów. Tam rysuje pozytywny scenariusz.
    Pytanie gdzie wprowadza w błąd?
    Sierpniowy raport jednoznacznie wszystko pokaże,może nawet do tego czasu wisieć ale wiem że co niektórzy chcieliby wykorzystać niepewność i zrobić ustawkę na fix.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: racjonalista0220 [94.254.233.*]
    Wyraźnie wskazywał ze ruszy na 3/4 kwartał, na sierpniowy bym nie liczył. Mam nadzieje w końcu na umowę z tauronem, nie bez kozery eksponują już nie pierwszy raz na targach magazyny od MTE, pytanie kiedy się zdecydują.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: racjonalista0220 [94.254.233.*]
    Pytanie tez, czy dostali robotę na kolejnym etapie farmy Mysłowice. Jak z certyfikacja magazynu dla miasta wojewódzkiego. Kiedy kolejne umowy obiecane w raporcie za 1 kw. My nic nie wiemy …
    Panie Opinia moze chciał uwiarygodnić własną osobą tą emisje,co by ludzie wtedy powiedzieli.A tych akcji co wysypał w rynek można podliczyć ile, grosze były i resztówki. Będą Mysłowice II ale o I niewiele wiemy, te Targi ostanie pokazały jednak ze o czymś nie wiemy.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~Free [78.8.148.*]
    Jedno jest pewne - Sokrates byłby dumny z akcjonariuszy MTE, jego główna zasada filozoficzna "wiem, że nic nie wiem" jest tutaj realizowana wzorcowo:)

• Re: Półtorej miesiąca Autor: ~ŁEB [188.146.104.*]
    Wszystko zamyka się w odpowiedzi na pytanie: dlaczego w czerwcu spółka nie jest w stanie przedstawić raportu za zeszły rok z opinią biegłego rewidenta, w której stwierdzi, że sprawozdanie przedstawia rzetelny i jasny obraz sytuacji majątkowej i finansowej? Tylko tyle i aż tyle. Nikt się głośno nie zastanawia nad tym z czego wynikają przedłużające się prace nad sprawozdaniem?
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~Free [78.8.13.*]

Teraz po prostu wszyscy czekają na rozwój sytuacji, no bo skąd masz wiedzieć co się dzieje przy takiej polityce informacyjnej?

Tak czy siak raport niezależnie od treści musi wyjść. Widocznie prezes tak się nie zna na prowadzeniu dokumentacji i księgowości spółek że audytor ma potężny problem z zatwierdzeniem tego i ciągle wysyła im do poprawki.

Nie wierzę, że zatrudniają jakąś księgowa od spółek, bo wtedy raport zostałby sklecony do tego czasu a jak jest każdy widzi.

Do połączenia firm i wejścia na giełdę złotousty był w stanie ogarnąć i przeporawdzic całą papierologię.
    Raportowanie za 2021 też ogarnął.
    A teraz raptem nie panuje nad terminami i raportami?
    Amnezja, pomroczność jasna?
    A może jednak jest nadzwyczajnej źle i słabo, chociaż we wstepniakach do raportów maluje trawę na zielono
    No i nawet jak jest źle, to co niby mu daje wstrzymywanie raportu? Spółka zawieszona, akcji nie można sprzedać.

Widocznie chciał przeprowadzić kreatywną księgowość i obecny audytor kreci nosem na to. Czy poprzedni był bardziej liberalny tego już się raczej nie dowiemy.

W każdym razie raport musi kiedyś wydać. Niech się nie wstydzi, po raporcie Airwaya widziałem już chyba wszystko co najgorsze w zakresie beznadziejnych danych. No a kurs Airwaya jakoś się tam broni i nie runął w przepaść, tak więc jak widać wiara to potężny amortyzator spadków.

Sam z chęcią dobiorę o ile przecena będzie zacna, a w raporcie nie okaże się że np. spółka tak naprawdę nic nie robi konstruktywnego.
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~Klawisz [37.48.108.*]
    Jakby wyszło, że kłamał w raportach, to może pójść siedzieć.
    Niewątpliwie.
    Tak jak kolo od Aquatechu siedzi.

Jest takie mądre przysłowie, że zanim gruby schudnie to chudy umrze.
    Drobnica przebiera nogami a grubasy siedzą przy stole i mają polewkę
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~gracz [83.26.192.*]
    Może ten pomysł z E-mszą na tej spółce nie był taki zły i kurs wyżej, i wiernych by przybyło.Taki pomysł na powrót do starych strategi.
    No to ja osobiście preferują pomysł z Mennicą, dał jednak więcej zarobić na wahaniach kursu:)

Niestety byłem pazerny i liczyłem, że pod magazyny uda się zagrać dwa razy (jak pierwszy raz rozgrywałem akcje pod to info to udało się nawet część oddać w szczycie powyżej 1 zł) no ale nic dwa razy się nie zdarza, a nowego pomysłu na biznes na razie nie ma. Może AI to dobry trop?:)

Teraz trzeba grzecznie czekać na jakieś info, które pozwoli wyjść z rozsądnym zyskiem albo chociaż bez straty. Nie raz i nie dwa przerabiałem takie plot twisty na małych spółeczkach, tylko trzeba było poczekać na odpowiedni moment.

Jedynym niewypałem jaki przeżyłem był Airway, tam się ucieszyłem jak mi się udało oddać wszystkie akcje w przedziale 40-45 groszy, chociaż brałem po 60-70 groszy, a mogłem wyjść w pewnym momencie nawet za 1 zł, ale naprawdę myślałem że podpiszą umowę i będzie game changer dla spółki. Niestety z perspektywy czasu widać, że ewidentnie zarząd leciał tam w kulki i upychał akcje naiwniakom. Dobrze, że chociaż powstrzymałem się od uśredniania bo bym niezła traumę przez nich złapał:.

Na szczęście okres wiary w pobożne życzenia co do wysokości kursu mam już za sobą, teraz już jak widzę że fundamenty są kiepskie to spółka leci do działu "kółeczka" bez żadnych sentymentów. Starych akcji już zazwyczaj nie ruszam, ale wszystkie nowe krążą a nie leżakują jak wino:)

BTW.
    Nawet jak prezes MTE trochę odleciał w raportach to i tak jest mały pikuś w porównaniu do zarządu Adiuvo i Airwaya. Skoro oni swobodnie operują jeszcze na giełdzie, to znaczy że wysoko postawiona osoba musi wskazać jakąś spółkę swoim nosem pinokia, żeby KNF łaskawie zainteresował się tym co się dzieje na spółce:)
  • Re: Półtorej miesiąca Autor: ~gracz [5.184.226.*]
    Oczywiście ten wpis wyżej to ironia,, magazyny to naprawdę b.dobry pomysł na te czasy i jeszcze Prezes je wdrożył to dopiero coś i cały ten nieunikniony bum na nie się przeciaga nie przewidział tego a kapitału niestety brak, jest to chyba najlepszy pomysł po za AI i małymi reaktorami jądrowymi w tej chwili ha,ha.
    Napisałem to pół-żartem pół-serio. Ta spółka nieraz już zaskakiwała jeżeli chodzi o zmianę branży.
    Ale rzeczywiście reaktory troszkę bliżej obecnej branży niż AI:)

A tak całkiem na serio oczekuje jednak, ze magazyny pójdą w odstawkę do czasu zawarcia konkretnej umowy z dużym podmiotem jak Tauron, a zaczną rozwijać działania dodatkowe jak to okablowanie czy farmy. Może to nie jest jakieś spektakularne, ale z czegoś trzeba żyć.
[x]
MTENERGIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.