No to zarząd Magny musiał być nieźle pos...rany ze strachu, że przegrają w sądzie i będzie gameover dla spółki i ich ciepłych posadek, skoro zgodzili się na ugodę. Z tego co wiem wygrana w sądzie byłaby zwolniona z podatku.
TYRED widzę że ty jesteś dobrze poinformowany, masz na pewno dużo większy dostęp do informacji ze środka spółki świadczy o tym fakt że pytałeś czy espi jest publikowane w czasie weekendu, wiadomo że już wcześniej wiedziałeś o tym że będzie ugoda.
Więc prośba na tyle ile możesz napisz dlaczego doszło do tej ugody skoro patrząc na wyliczenia, brak odsetek, podatek jest to dla 06 tak niekorzystne, w dodatku w przed dzień wyroku?
Pozdrawiam
Drogi Panie Kisiel ...to nic innego jak doświadczone nosdża inwestora z wieloletnim doświadczeniem.Każdy i tak indywidualnie podejmuje ryzyko.Jestem na spółce ponad 4 lata i poświęciłem jej losom wiele cennego czasu .
Źle stawiasz tezę bo stwierdasz nie pytasz skąd taki nos u mnie...
Jestem powiązany ze spółką tak jak każdy inny inwestor tylko że wiedza płynie sama tylko trzeba umieć ją wyłowić.
Cierpliwość,wiedza,szczęście i eliminacja chciwości to pomaga osiągnąć sukces.
Jestem dobrej myśli i nie powątpiewam w dobre zakończenie.
Każdy decyduje sam mnie natomiast 15 lat na GPW nauczyło pewnego wyczucia jak się obchodzić z tym co daje szansę na pewnego rodzaju sukces finansowy.
Życzę szczęścia dla Was wszystkich.
Czekamy na rozwój sytuacji:)
Nawet 30 lat na giełdzie nie da takiego nosa że pytasz czy można publikować espi na weekendzie.
Po pierwsze jak jesteś 15 lat na giełdzie to takie rzeczy wiesz, a po drugie jest za duża zbieżność że pytasz o takie rzeczy a za 5 godzin mamy espi.
Sorry ale takie rzeczy się wie albo nie a nos inwestora nic tu nie ma do rzeczy.
Nareszcie merytoryczna dyskusja.
Jest wiele niewiadomych, bo ile pieniędzy wpadnie do magny i czemu poszli na taką ugodę.
Na zdrowy rozsądek, wiesz ze masz wygraną, rozprawa za parę dni i odpuszczasz takie potężne pieniądze?
Jutro może być jeszcze trzepanie leszcza, z drugiej strony leszcz może czekać na walne bo tam powinny paść konkretne informacje.
Na chwile obecna nikt z zarządu nie komnetuje tej ugody ....
w komunikacie wyraźnie jest napisane że ze 192 500 000 zł Luksemburg dostaje 92 989 100 zł. jeśli jest podatek to Magna dostanie (192 500 000 - 929891000)*0,81 = 80 603 829 zł
Co z poniesionymi kosztami sądowymi - kto je pokrywa Magna czy Emitel? Ile dostanie kancelaria prawna reprezentująca Magnę?
No to wyliczenie wyglada jeszcze gorzej. Dramat, 1/3 należnej kasy zostaje w spółce. Mam wrazenie ze zarząd wykiwał małych inwestorów i ze działa na niekorzyść akcjonariuszy.
Koszty sądowe (te zasadzone przez sąd) zapewne pokryją po połowie ale to są grosze. Kancelaria była wynagradzana na bieżąco albo przez kolegów z Luksemburga albo ze środków bieżących spółki (stad konieczna byla sprzedaż części wierzytelności, bo zabrakło na prawnikow).